الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش روز جمعه گفت: اتریش با ارسال مهمات خوشهای به اوکراین به دلیل تهدید طولانی مدت برای غیرنظامیان در صورت استفاده از آنها مخالف است.
به گزارش اسپوتنیک، او گفت: "ما موضع روشنی داریم. ما یکی از کشورهایی هستیم که در خط مقدم روند خلع سلاح هستیم. این سلاح ها، این مهمات در سطح بین المللی ممنوع است، زیرا اصل عملکرد آنها مشابه مینهای ضدنفر است. بمبهای خوشهای سالها پراکنده شدهاند، ما این را در خاورمیانه دیدهایم و هنوز هم میتواند برای سالها پس از درگیری آسیب زیادی به جمعیت غیرنظامی وارد کند".
شالنبرگ تعهد خود را برای کمک به اوکراین اعلام و تاکید کرد، با این حال، غرب باید از کییف "درست حمایت" کند.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم در مورد گزارشهایی مبنی بر برنامههای آمریکا برای انتقال چنین بمب هایی به اوکراین گفت: برلین به کنوانسیون ممنوعیت بمبهای خوشهای متعهد است.
او افزود: من گزارشهای اینچنینی را در رسانهها دیدم. برای ما، به عنوان یکی از طرفین امضاکننده، توافقنامه منعقد شده در اسلو اعمال میشود.
اندرو بیتس، معاون سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه تایید کرد که دولت آمریکا به طور فعال در حال گفتگو در مورد موضوع ارسال مهمات خوشهای به اوکراین است، اما تصریح کرد که هنوز هیچ خبری در مورد این موضوع وجود ندارد.
پیش از این، پنتاگون گفته بود که موضوع تحویل مهمات خوشهای آمریکا به کییف همچنان در دست بررسی است. به گزارش خبرگزاریهای غربی، کاخ سفید ممکن است روز جمعه از انتقال "هزاران" مهمات خوشهای به اوکراین به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی جدید به ارزش حدود ۸۰۰ میلیون دلار خبر دهد.
اتریش برایم مهم است، چون مقر سازمان های بین المللی مهم است.