بازار مرغ در لرستان از حدود یک ماه‌گذشته در فراز و نشیب بوده و کمبود و گرانی آن در شهرهای مختلف به ویژه خرم‌آباد موجب نارضایتی مردم شده است.

صادق اسدالهی معاون بهبودات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در نشست مجازی با رسانه ها گفت: در هفته جاری بازار مرغ به تعادل بازمی‌گردد.

وی در خصوص میزان جوجه‌ریزی ماهیانه در لرستان افزود: سال ۱۴۰۱ ماهیانه بیش از سه میلیون هزار قطعه ریزی در استان انجام شده است که از این میزان حدود ۶ هزار و ۶۰۰ تن گوشت تولید می شود.

وی میزان مصرف روزانه گوشت مرغ در لرستان را بیش از ۱۰۰ تن عنوان کرد و ادامه داد: هر حدود سه هزار و ۵۰۰ تن از این کالای پروتئینی در استان مصرف می شود که سال گذشته حدود ۲ برابر این رقم ماهانه تولید و علاوه بر بازارهای استان، روانه سایر استان ها شده است.

اسدالهی بیان کرد: لرستان در تولید مرغ جایگاه دوازدهم کشور را دارد اما در اسفندماه با توجه به تلاش های زیادی که انجام گرفت، این رقم به سطحی رسید که در رتبه هفتم قرار گرفت و این در حالیست که از ۱۰ تا ۲۰ اسفند پارسال تولید جوجه در سطح کشور به صفر رسیده بود.

وی افزود: پیش بینی بر این اساس بود که فروردین نیز مشکلی بابت تامین مرغ نداشته باشیم، اما متاسفانه نیاز بازار باعث افزایش قیمت مرغ شد و در حالیکه قیمت در لرستان کمتر از هر کیلوگرم ۷۰ هزار تومان بود در برخی استان های دیگر تا ۸۰ هزار تومان به فروش رسید.

معاون بهبودات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در پاسخ به این پرسش که چرا با این میزان تولید باکمبود مرغ در استان روبرو هستیم گفت: لرستان مشکلی در خصوص تولید گوشت مرغ ندارد و با وجود تمامی محدودیت‌هایی که در اسفندماه درباره جوجه‌ریزی وجود داشت حدود ۲میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفت.

اسدالهی با بیان اینکه تولید گوشت از این مقدار دست کم چهار هزار تن است اظهار داشت: لرستان با هفت استان مرز مشترک دارد که در این مقطع زمانی بسیاری از استان های همجوار با کمبود گوشت مرغ مواجه شده اند و بخشی از این تولید لرستان توسط افراد سواستفاده گر به خارج از استان ارسال می گردد و این امر اصلی ترین دلیل کمبود گوشت مرغ در لرستان است.

وی در باره حمایت بانک ها از تولیدکنندکان مرغ نیز تصریح کرد: قرار بود در کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان به صنعت مرغداری کمک شود که تنها ۹.۵ همت آن پرداخت شد و بانک ها به تعهدات خود عمل نکردند بنابراین بخشی از برنامه ها مغفول ماند.

وی همچنین دلیل دیگر گرانی و کمبود مرغ در لرستان را کاهش جوجه ریزی در استان های دیگر دانست و افزود: تولید در برخی استان ها به زیر ۳۰درصد رسیده است و برخی استان ها نیز تا ۵۰ درصد تولید داشته اند و همین باعث ایجاد فشار به بازار مرغ لرستان شده است .

بازار مرغ لرستان هفته آینده متعادل می شود

اسدالهی همچنین میزان جوجه ریزی استان در فروردین ماه را حدود سه میلیون قطعه اعلام کرد و اظهار داشت: جوجه ریزی در فروردین امسال به حالت نرمال برگشت و پیش بینی می کنیم در این هفته یا هفته اینده، بازار به حالت عادی بازگردد.

مرغ چگونه از لرستان خارج می شود؟

وی درباره چگونگی خروج مرغ از استان گفت: در سطح مرغداری ها، مرغ تحویل داده شده صورت جلسه و به کشتارگاه منتقل می گردد و همکاران جهاد کشاورزی و دستگاه های نظارتی در کشتارگاه نظارت دارند و بعد از طی مراحلی از جمله ثبت رقم تحویلی، توزیع مرغ به فروشگاه ها شروع می شود که در این سیستم تلاش شده است افراد سودجو تا حدودی از مسیر توزیع حذف شوند.

اسدالهی ادامه داد: اما همچنان برخی افراد با دور زدن قانون و همچنین برخی مرغداری ها با فروش مرغ تولیدی به سایر استان ها موجب کمبود در بازار شده اند که تلاش می شود با ثبت فعالیت ها درسامانه " کابوک" از این انحرافات جلوگیری شود.

وی بر تلاش برای حذف دلال ها و کنترل عدم ارسال مرغ به استان های همجوار تاکید کرد و گفت: نیاز سرمایه در گردش مرغداری ها پنج تا ۶برابر شده است که در رایزنی ها با بانک ها همچنان به دنبال دریافت تعهداتی هستیم که وعده داده بودند.

وی افزود: افراد سودجو همچنان تلاش می کنند تا در روند توزیع، اخلال به وجود آورند که در این زمینه از شهروندان تقاضا می شود این موارد و تخلفات بازار مرغ را به سازمان جهاد کشاورزی اطلاع رسانی کنند.

به گفته اسدالهی قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده در لرستان هر کیلوگرم ۷۳ هزار تومان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
چندسال پیش کسی گوشت مرغ نمیخورد میموندن توی مغازه ها بو میکردن مینداختن جلو سگ ها ولی حالا بلایی سرمردم اومده که میرن صف میگیرن پیامک میدن منتظر میمونن تا شاید مرغ بیاد کیلویی خدا تومن بخرن