داریوش فرمانی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه یکی از غنیترین استانهای کشور از نظر جاذبههای گردشگری، تاریخی و آیینهای سنتی بوده لذا در رتبه شاخصی قرار دارد.
سرپرست میراث فرهنگی و صنایع دستی استان کرمانشاه افرود: تعداد چهار هزار و ۶۲۳ مورد آثار در استان شناسایی شده است.
وی گفت: از این تعداد شناسایی شده سه هزار و ۹۷۳ اثر غیر منقول و ۴۵۰ اثر منقول، ۱۴۰ اثر معنوی و ۶۰ اثر طبیعی است.
فرمانی با بیان اینکه تعداد دو هزار و ۲۹۵ اثر به ثبت ملی رسیده، تصریح کرد: تعداد دو هزار و ۱۰۲ اثر غیرمنقول، ۳۳ اثر منقول و ۳۸ اثر طبیعی به ثبت ملی رسیده است.
این مسئول با بیان اینکه تعداد ۱۲۵ اثر معنوی (ناملموس) به ثبت ملی رسیده، عنوان کرد: آیینهای سنتی مذهبی همچون مولودیخوانی و تعزیه، بازیهای بومی محلی، و غذاها جزو این آثار بودهاند.
وی با اشاره به اینکه با ثبت ملی شدن آثار، زمینه حفظ، نگهداری و احیای آنها بهتر فراهم میشود، تاکید کرد: میراث فرهنگی بستری مهم برای توسعه است و این استان به دلیل آنکه در این حوزه دارای بیشترین ظرفیت است میتوان از این فرصت گرانبها و ظرفیت موجود بخوبی استفاده کرد.
این مسئول با اشاره به اینکه، کرمانشاه با مناظر طبیعی چشمنواز از قبیل آبشارها و چشمهها به استانی چهار فصل معروف است، خاطرنشان کرد: تنوع در خوراک باعث شده از طرف یونسکو به عنوان شهر خلاق شناخته شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تصریح کرد: بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاقوند، تکایای بیگلربیگی و معاونالملک، بازار سنتی، سرابهای نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوریقلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاهعباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است .