در برخی از کشورها مانند ایالات متحده، انعام دادن به بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ کار و خدمات تبدیل شده است. چه برای خوردن قهوه، یا تحویل سفارش غذا، یا اقامت در هتل برای تعطیلات باشید، انعام بخشی از هزینههای شما محسوب میشود. اما در برخی دیگر از کشورها، انعام دادن خیلی طرفدار ندارد و حتی با آن مخالفت میشود. اینفوگرافیک زیر روند انعام دادن را در ۱۶۲ کشور را نشان میدهد.
چقدر باید در رستورانها انعام بدهید؟
کاوش در غذاهای محلی و امتحان کردن رستورانهای مختلف میتواند بخش مهمی از تعطیلات بینالمللی باشد، اما درک آداب انعام دادن در هر کشور نیز همینطور است.
پیش خدمتها و بارمنها در ایالات متحده، اغلب به انعام برای به دست آوردن پول مورد نیاز احتیاج دارند و بخشی از حقوق آنها را تشکیل میدهد، درحالی که انعام دادن در یک رستوران در ژاپن، چین یا کره جنوبی برای کارفرمایان، توهین آمیز تلقی میشود.
همچنین در نظر بگیرید اگر در رستورانی در کانادا، صربستان یا جمهوری دومینیکن هستید، انعامهای حدود ۲۰ درصد از هزینه کل در بالای محدوده مورد انتظار معمولی قرار دارند. در همین حال، ۶۶ کشور از انعام ۱۰ درصدی هم استقبال میکنند.
برخی از کشورها هزینه انعام را در قالب هزینه خدمات لحاظ میکنند. در عین حال برخی از کشورها مانند هند انعام اجباری رستورانها را ممنوع کرده اند.
چقدر باید به کارکنان هتل انعام بدهید؟
اگر در ایالات متحده یا کانادا هستید، انعام کارکنان از ۲ تا ۵ دلار آمریکا متغیر است. از سوی دیگر، در کشورهایی مانند آرژانتین، تایلند و سریلانکا، میتوانید با ۵۰ سنت انعام کارتان را راه بیاندازید.
برای بسیاری از کشورهای دیگر جهان، از جمله برزیل، مکزیک و هند، انتظارات برای انعام کارکنان هتل، معمولاً ۱ تا ۲ دلار است.
انعام دادن برای حمل و نقل
وقتی با ماشین خود یا وسایل نقلیه عمومی سفر نمیکنید، مسافران از تاکسیهای محلی و خدمات حمل و نقل مانند Uber و Lyft استفاده میکنند. جالب اینجاست که این رانندگان در ۸۸ کشور جهان انتظار هیچ گونه انعامی ندارند. بسیاری از کشورها از جمله هند، سوئد و مراکش تنها مبلغ کرایه را میگیرند. اما در ۲۱ کشور دیگر از جمله کانادا، تاکسیها معمولاً ۱۰ درصد بیشتر از قیمت سفر دریافت میکنند. در ایالات متحده رانندگان با دریافت ۱۵ درصد کرایه تاکسی در صدر فهرست قرار دارد.
منبع: روزیاتو
انعام تا ده درصد ارزش خرید یا سرویس است
حتی در یک رستوران ژاپنی
بخاطر گرانی و بی مزه بودن غذا انعام ندادم
دختره ژاپنی به گریه افتاد و گفت مقصر نیست
انعام سهمی در حقوق انهاست
عادت به انعام دادن. دارم و پسندیده و باعث عشق و دوستی
مابین مردم میشه
بلاخره .انعام به دختره ژاپنی دادم ولی نه
ده درصد صورت حساب رستوران