رضوی خرم استاندار آذربایجان شرقی در جلسه ستاد جمعیت استان با تاکید بر اینکه جمعیت کشور به سمت کاهش و پیرسالی حرکت کرده که یک بحران است گفت: اقناع سازی و همچنین فرهنگ سازی در جامعه در جهت فرزند آوری از اولویتهای کشور است.
رییس ستاد جمعیت استان ادامه داد: بعد از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سال ۹۳ قانون حمایت از جوانی جمعیت در مجلس تصویب شد که تمامی دستگاهها موظف به اجرای این قانون هستند و باید از ظرفیتهای موجود دراین بخش استفاده کنیم.
او با اشاره به اینکه جوان مولفه اصلی قدرت کشور است خاطرنشان کرد: اگر کشوری جمعیت جوانش کاهش یابد خطرات زیاد و جبران ناپذیری در تمام بخشها خواهد داشت.
او همچنین اظهار داشت: شهرستانهایی که علیرغم برخورداری کم از امکانات رفاهی و خدماتی درحوزه موالید و ازدواج نسبت به میانگین استانی در وضعیت خوبی قرار دارند باید تشویق شوند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه بانکها نسبت به سهمی که در تسهیلات ازدواج و فرزندآوری دریافت کرده اند باید سهم خود را کامل پرداخت کنند تصریح کرد: متاسفانه پرداخت بسیاری از بانکها پایین است که لازم است به این بانکها تذکرداده شود.
مدیرکل امور بانوان استانداری آذربایجان شرقی هم از کاهش ۶ درصدی آمار ازدواج و ولادت در استان در ۱۱ امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.
زهرا کوهی افزود: همچنین نرخ باروری در استان ۱.۵ فرزند به ازای هر مادر بوده که نسبت به میانگین کشور پایین و در رتبه ۱۷ کشوری است.
مجیدی مدیرکل بیمه سلامت اذربایجان شرقی با اشاره به پرداخت ۹۰ درصد هزینههای درمان ناباروری در این بیمه گفت: ۱۶۳۹ زوج نابارور در استان شناسایی شده و امسال معادل ۵۱میلیارد و ۴۰۱میلیون ریال خدمات درمان ناباروری به آنها ارائه شده است.