معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پارسال مواد غذایی تولیدی در واحد‌های فعال  استان آذربایجان شرقی با وجود تمام تحریم‌ها به ۳۴ کشور صادر شدند و در ۶ ماهه نخست امسال این تعداد به ۴۴ کشور افزایش یافت.

آقای نجف  به مناسبت روز جهانی غذا اظهار کرد: غذای ایمن و سالم زیربنای سلامتی به عنوان یکی از دو نعمت مغفول در کنار امنیت است و با توجه به شرایط موجود در حوزه‌های مختلف جهانی، تامین غذای مورد نیاز جمعیت دنیا تحت تاثیر مولفه‌هایی از جمله تغییرات اقلیمی، جنگ  و کرونا با چالش‌های جدی روبروست.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی حتی کشور‌های پیشرفته نیز در تامین منابع غذایی خود با مشکل مواجه شده‌اند و شاهد هجوم مردم به فروشگاه‌های مواد غذایی در کشور‌های اروپایی و آمریکایی هستیم، اما در کشور و استان ما با مدیریت درست و ذخیره مناسب منابع استراتژیک مشکلی از نظر تولید و تامین اقلام حیاتی نداشتیم و حتی با توجه به افزایش تولیدات داخلی و دستیابی به خودکفایی در برخی محصولات واردات مواد غذایی کشور نسبت به پیش از این دوران نیز کاهش یافته است.

آقای نجفی تصریح کرد: ۲۰۰ نوع بیماری از بیماری‌های ساده گوارشی گرفته تا سرطان، ناباروری، دیابت و فشار خون مربوط به تغذیه غذای ناسالم است به گونه‌ای که طبق برآورد سازمان جهانی غذا و دارو سالانه ۶۰۰ میلیون نفر به طور مستقیم به همین واسطه بیمار می‌شوند و ۴۳۰ هزار نفر آن‌ها فوت می‌کنند و موضوع ناباروری یکی از مهمترین بیماری‌هایی است که تاثیر مصرف بیش از اندازه مواد غذایی اشباع شده در بروز آن مشهود و اثبات شده است.

وی با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای روز جهانی غذا با عنوان «توسعه پایدار جهانی برای دسترسی همگانی به غذای سالم و کافی» گفت: این موضوع یکی از وظایف اصلی دولت‌هاست و از این حیث آذربایجان‌شرقی از قطب‌های تولید مواد خام و فرآوری نشده غذایی، میوه و محصولات گوشتی است و بیش از یک هزار کارخانه بزرگ و متوسط تولید محصولات غذایی در آن فعالیت می‌کنند و از این نظر جزو استان‌های برتر کشور هستیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: سال گذشته مواد غذایی تولیدی در واحد‌های فعال در استان با وجود تمام تحریم‌ها به ۳۴ کشور صادر شدند و در شش ماهه نخست امسال این تعداد به ۴۴ کشور افزایش یافت و صدور پنج هزار و ۳۴۸ گواهی بهداشتی صادرات نیز در معاونت غذا و دارو صورت گرفت و ۸۰۷ پروانه ساخت محصول جدید در کارخانجات و کارگاه‌های مواد خوراکی و آشامیدنی استان صادر و یک‌هزار و ۱۸۸ پروانه ساخت محصول نیز تمدید شدند و از یک هزار و ۵۵۹ کارخانه و کارگاه تولید مواد خوراکی و آشامیدنی که در استان داریم، ۱۳۳ واحد موفق به دریافت گواهی‌های جهانی در بخش غذا و دارو شدند.

وی اجرای پنج هزار و ۱۳۰ برنامه نظارتی و بازدیدی، سه هزار و ۷۷۸ مورد نمونه‌برداری از واحد‌های تولیدی، ۷۹ مورد معرفی واحد‌های متخلف به مراجع قضایی و ۳۱ مورد معدوم کردن مواد غذایی ناسالم را از دیگر رئوس عملکردی معاونت غذا و دارو در یک سال گذشته برشمرد و گفت: پایش مستمر ۲۵ محصول پرمصرف غذایی و ۵۰ قلم محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه و اجرای برنامه پایش ایمنی محصولات کشاورزی از نظر باقیمانده سموم و کود‌ها برای حدود ۳۰ محصول پرمصرف با توجه به قطبیت استان در این حوزه نیز در یک سال گذشته صورت گرفته است.

وی با اشاره به اجرای طرح پنج ساله کاهش ۲۰ درصدی استفاده از نمک، شکر و اسید‌های چرب ترانس در پروانه‌های ساخت در سطح کشور اظهار کرد: ۸۵ درصد واحد‌های تولیدی استان به استاندارد‌های مورد نظر وزارت بهداشت در مورد نمک دست یافته‌اند و در مورد شکر و اسید‌های چرب ترانس نیز همراهی خوبی از سوی واحد‌های تولیدی داشته‌ایم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.