رضا احمدی، بنیان گذار یک استارت آپ گفت: با توجه به مشکلات موجود در حوزه بسته بندی، تاریخ انقضاء فعلی و حمل و نقل مواد غذایی که باعث ایجاد مسمومیتهای احتمالی و هدررفت چشمگیر مواد غذایی میشود، گروهی از متخصصان برچسبی هوشمند به منظور پایش لحظهای سلامت مواد غذایی، از زمان تولید تا مصرف، طراحی کردند تا علاوه بر سهولت در استفاده برای همه اقشار جامعه بتواند نقش مهمی در هوشمند سازی سیستمهای کنترل شرایط نگهداری محصولات غذایی به هنگام حمل و نقل، فروش و در جهت کاهش هدررفت و مرجوعی این محصولات ایفا کند.
بنیان گذار این استارت آپ اظهار کرد: هدف از این ایده هوشمند سازی برچسبهای تاریخ مصرف بوده که به راحتی برای تمامی گروهها از قبیل افراد فاقد سوادِ خواندن، افراد کمبینا، سالمندان و همچنین کودکان قابل فهم و آموزش است.
او بیان کرد: این برچسب هوشمند به گونهاى طراحى شده که متناسب با نوع ماده غذایى مورد نظر، محیط بسته بندى را شبیه سازى کرده و همزمان با تغییرات ماده غذایى در داخل بسته بندى، رنگ قسمت میانى برچسب تغییر مىکند و مصرف کننده را از وضعیت سلامت محصول مطلع مى سازد تا با نزدیک شدن به زمان فساد ماده غذایى سریعتر اقدام به مصرف آن نماید.
احمدی گفت: این برچسب بسته بندی هوشمند از دو بخش تشکیل شده است. قسمت میانی یک فضای قرص مانند کوچک بوده که از مایع هوشمند پر شده و بر اساس رنگ، وضعیت محصول را به صورت لحظهای به نمایش میگذارد. بر اساس رنگ مایع هوشمند وضعیت محصول به ۳ بخش تازه، سالم و فاسد تقسیم میشود. رنگ هر وضعیت تفاوت محسوسی با وضعیتهای دیگر داشته و به راحتی قابل تشخیص است.
او تصریح کرد: به عنوان مثال، هنگامی که رنگ زرد برچسب هوشمند که بیانگر فساد ماده غذایی میباشد، ظاهر شود، با ذکر این موضوع به کودکان یا سالمندان، از مصرف آن خودداری میشود و از بسیاری از مسمومیتهای این چنینی جلوگیری میشود.
بنیان گذار این استارت آپ گفت: از جمله مزایایی که برچسب هوشمند میتواند برای حل کردن مشکلات موجود در زمینه بسته بندی و تاریخ انقضاء فعلی روی مواد غذایی ارائه دهد، میتوان به موارد صرفه جویی در مصرف آب، بهبود سیستم حمل و نقل، هوشمند سازی بازه مصرف، قابل استفاده بودن برای همه اقشار جامعه، سهولت نصب و اجرا، برگشت ناپذیری و غیر قابل سود جویی اشاره کرد.
یک ماده ای پیدا می کنیم که خراب بشود ،
بعد معین می کنیم کی خراب بشود ،
بعد مثلا اگر ظرف مربا در یکسال خراب می شود ،
نوع یکساله آن را می زنیم روی ظرف مربا ،
این ماده می تواند به مرور هم تغییر رنگ بدهد
تا مشخص شود چقدر از تاریخ مصرف آن ماده غذایی باقی مانده.