صدراعظم آلمان سفر خود را به آمریکای لاتین با ورود به آرژانتین آغاز کرد و قرار است با رئیس جمهور این کشور دیدار کند.

اولاف شولتس امروز (شنبه) با همراهی ده‌ها نفر از روسای شرکت‌ها در ابتدا به آرژانتین سپس شیلی و در نهایت برزیل به عنوان نخستین اقتصاد آمریکای لاتین سفر خواهد کرد. وی روز چهارشنبه برزیل را ترک خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، صدراعظم آلمان با ورود به بوئنوس آیرس شنبه شب با آلبرتو فرناندز رییس جمهور آرژانتین دیدار می‌کند.

یک منبع دولتی در آلمان اعلام کرد این سه کشور غنی از مواد اولیه، مواد معدنی کمیاب و لیتیوم که طلای سفید جدید انتقال انرژی است سه شریک بسیار جذاب برای اقتصاد اول اروپا هستند.

این دیدار در حالی انجام می‌شود که شرکت‌های آلمانی پس از ضربه اقتصادی ناشی از حمله روسیه به اوکراین به دنبال فرصت‌های جدیدی در خارج از کشور هستند و همزمان نگرانی در خصوص وابستگی تجاری شدید به چین رو به افزایش است.

روبرتو گولارت منزس از موسسه روابط بین الملل دانشگاه برازیلیا می‌گوید آلمان یکی از سرمایه گذاران اصلی اتحادیه اروپا در برزیل است. وی تاکید کرد وسعت بازار برزیل آن را به کشوری جذاب برای اروپایی‌ها تبدیل می‌کند.

برلین و سایر اروپایی‌ها امیدوارند با بازگشت لولا داسیلوا به قدرت سال‌های پر فراز و نشیب ریاست جمهور ژاییر بولسونارو راست افراطی پایان یابد.

آن‌ها به ویژه تمایل دارند در پیش نویس توافقنامه تجارت آزاد میان اتحادیه اروپا و کشور‌های مرکوسور آمریکای جنوبی (برزیل، آرژانتین، اوروگوئه و پاراگوئه) به پیشرفت‌هایی دست یابند. این توافق که در سال ۲۰۱۹ نهایی شد به ویژه به دلیل نگرانی درباره سیاست‌های زیست محیطی بولسونارو هیچگاه تصویب نشد.

دیدار شولتس با لولا که روز چهارشنبه راه اندازی این اتحادیه گمرکی را فوری ارزیابی کرد قرار است با وجود نگرانی‌های کشاورزان و دوست داران محیط زیست اروپایی به پیشرفت‌هایی منجر شود.

شیلی که صرفا یکی از همراهان و ۹ عضو مرکوسور است به تازگی توافق تجارت آزاد خود با اتحادیه اروپا را اصلاح کرد که قرار است به کاهش بیشتر عوارض گمرکی بیانجامد.

چین در آمریکای لاتین هم مانند آفریقا بسیار فعال است و با آمریکا و اروپا رقابت می‌کند. برای آلمان مانند اتحادیه اروپا این سفر و توافق به منزله واگذار نکردن میدان است.

برلین همچنین روی این سفر برای اطمینان یافتن از حمایت این سه کشور در مقابله با روسیه حساب می‌کند. آرژانتین، شیلی و برزیل همگی تهاجم روسیه به اوکراین را در سازمان ملل متحد محکوم کردند، اما تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه را تصویب نکردند. لولا هم پیشتر با تاکید بر اینکه ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین هم به اندازه ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در این جنگ سهیم است جنجال به پا کرده بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۲۲:۴۵ ۰۸ بهمن ۱۴۰۱
بیاد ایران.
ازش خرید میکنیم.
آخرین اخبار