آشنایی با بهترین روش‌ها و محیط ها برای نگهداری از خوراکی‌ها در منزل با توجه به نوع مواد غذایی را تا حد زیادی کم کرده و از اسراف جلوگیری می‌کند.

گاهی اوقات دانستن بهترین راه برای نگهداری برخی مواد غذایی دشوار است، و زمانی که این موضوع به پخته یا خام بودن محصول بستگی پیدا کند، بسیار مشکل‌تر هم می‌شود.


بیشتربخوانید


از بین این اقلام به نظر شما کدام‌یک نیاز به یخچال دارند؟ برای اطلاع از اینکه آیا درست حدس زده‌اید ادامه مطلب را بخوانید.

تخم مرغ
بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ همیشه مورد بحث است. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که تخم مرغ‌ها باید همیشه در یخچال نگهداری شوند، با این حال، نحوه استفاده از تخم مرغ‌ها تعیین کننده نحوه نگهداری از آنهاست.

در حالی که برخی سازمان‌های بهداشتی معتقدند که یخچال بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ است، جیمز مارتین سرآشپز معروف می‌گوید آن‌ها هرگز نباید در یخچال گذاشته شوند، زیرا متخلخل هستند و به دلیل بافت پوست خود در نهایت تمام طعم‌های درون یخچال را به خود جذب می‌کنند. با این حال، تخم مرغ‌هایی که در یخچال نگهداری می‌شوند، ماندگاری بیشتری دارند.

تخم‌مرغ‌هایی که قرار است به سس مایونز تبدیل شوند بهتر است در یخچال گذاشته شوند تا زرده‌ها سفت بماند، در حالی که تخم‌مرغ‌های آب‌پز یا سرخ‌شده بهتر است قبل از استفاده در کابینت نگهداری شوند.

یک نکته مفید این است که اگر تخم مرغ را در یخچال نگهداری می‌کنید، سعی کنید آن‌ها را در جاتخم مرغی که اغلب در درب یخچال است، نگهداری نکنید. زیرا وقتی در را باز و بسته می‌کنید، تخم مرغ‌ها تکان می‌خورند، و سپس وقتی تخم‌مرغ را می‌شکنید، ممکن است راحت‌تر شکافته شود. در عوض، توصیه می‌شود که آن‌ها را در یک ظرف دربسته (برای کاهش رطوبت از دست رفته) در نزدیکی پشت یخچال نگهداری کنید.

تمام فرآورده‌های گوشتی، از جمله ماهی و مرغ، باید هم به صورت خام و هم پخته در یخچال نگهداری شوند. باقیمانده غذا را نیز باید در یخچال نگهداری کرد.

لبنیات: یخچال (معمولا)
همین امر را می‌توان در مورد محصولات لبنی نیز گفت، اگرچه پنیر، مانند بسیاری از غذاها، وقتی در دمای گرمتر خورده شود، در واقع طعم بهتری دارد. غدد چشایی ما زمانی که غذا به دمای بدن نزدیک‌تر است بهترین عملکرد را دارند، بنابراین پنیر اگر مستقیما از یخچال بیرون آورده و خورده شود طعم چندان قوی ندارد. پس توصیه می‌شود پنیر را کمی قبل از مصرف آن از یخچال خارج کنید؛ و البته این درباره تمام پنیر‌ها صادق نیست. پنیر‌های سفت مانند چدار و پارمزان کمتر فاسد می‌شوند، زیرا رطوبت زیادی ندارند. در نتیجه، اگر به درستی نگهداری شوند، می‌توانند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها در دمای اتاق باقی بمانند. پنیر‌های نرم مانند موزارلا برای جلوگیری از فاسد شدن نیاز به نگهداری در یخچال دارند.

نان: کابینت
نان باید در کابینت نگهداری شود. نگهداری از آن در یخچال فایده‌ای جز خشک شدن ندارد. استثنای این قانون زمانی است که قرار نیست فورا خورده شود. در این صورت نان را می‌توان در فریزر نگهداری و در صورت نیاز گرم کرد.

مربا و سس: یخچال (پس از باز شدن)
مربا‌ها و سس‌ها را بعد از باز شدن باید در یخچال نگهداری کنید. مرباها، شربت افرا، سس‌هایی مانند سس گوجه‌فرنگی، سس سویا و خردل، همگی باید پس از باز شدن یا استفاده جزئی از آن در یخچال نگهداری شوند.

سیب و گلابی: یخچال
با آنکه بهتر است برخی میوه‌ها در دمای اتاق نگهداری شوند، توصیه می‌شود سیب و گلابی ابتدا در ظرف میوه گذاشته شوند و بعدا آن‌ها را به یخچال منتقل کنید.

موز: کابینت
موز باید در کابینت بماند. شاید دیده باشید که وقتی موز را در یخچال می‌گذارید پوست آن قهوه‌ای و لکه دار می‌شود، زیرا موز اصلا برای محیط سرد مناسب نیست.

توت و انگور: یخچال
انگور، انواع توت و گیلاس وقتی در یخچال نگهداری می‌شوند ماندگاری بیشتری دارند. با آنکه نگهداری از آن‌ها در خارج از یخچال لزوما تاثیر منفی روی میوه نخواهد داشت، یخچال آن‌ها را برای مدت طولانی تری تازه نگه می‌دارد.

گوجه فرنگی: کابینت
با آنکه نگهداری از گوجه فرنگی در یخچال ماندگاری آن را افزایش می‌دهد، طعم و بافت سنتی آن را از بین می‌برد. درنتیجه توصیه می‌شود آن‌ها را در دمای اتاق نگهداری کنید، به‌ویژه اگر تصمیم دارید ظرف چند روز آینده آن را استفاده کنید.

سبزیجات: یخچال
بیشتر سبزیجات در یخچال ماندگاری بیشتری دارند. اما مهم است که بدانید میوه‌ها و سبزیجات را نباید در کنار هم نگهداری کرد تا از فاسد شدن آن‌ها جلوگیری کنید.

کاهو: یخچال
کاهو برای ترد و تازه ماندن به رطوبت نیاز دارد. بهتر است کاهو را درون ظرفی داخل یخچال نگهداری کنید تا حداکثر تازگی را داشته باشد. کاهو را باید دور از میوه‌هایی مانند گلابی، سیب، گوجه فرنگی یا آووکادو نگهداری کرد، زیرا گاز آزادشده در هنگام رسیدن آن‌ها باعث پژمردن زودرس کاهو می‌شود.

سیب زمینی: کابینت
سیب زمینی نباید در یخچال نگهداری شود. اگر سیب زمینی در یخچال نگهداری شود، نشاسته موجود در آن به قند تبدیل می‌شود. وقتی قند پخته یا سرخ می‌شود، با اسیدآمینه آسپاراژین ترکیب می‌شوند و ماده شیمیایی آکریل آمید تولید می‌کنند که می‌تواند مضر باشد.

پیاز و سیر: کابینت
پیاز و سیر در کابینت برای مدت طولانی‌تری تازه می‌مانند. سیر می‌تواند ظرف چند هفته درون یخچال کپک بزند یا شروع به جوانه زدن کند.

شکلات: هر دو
شکلات یکی از آن مواد غذایی است که قراردادن آن به‌طور قطعی درون یک دسته دشوار است و تا حد زیادی به اولویت فرد بستگی دارد. پیشنهاد می‌شود که شکلات در مکان خشک، خنک و تاریک با دمای کمتر از ۲۱ درجه سانتگراد نگهداری شود.

شکلات همچنین بو‌ها را به خود جذب می‌کند بنابراین این خطر وجود دارد که در نهایت بو و مزه باقیمانده غذای دیشب را به خود بگیرد.

روغن زیتون: کابینت
دمای بهینه نگهداری برای روغن زیتون فرابکر حدود ۱۵ درجه سانتیگراد است. نگهداری روغن زیتون در یخچال می‌تواند فعالیت آنتی اکسیدانی آن را کاهش دهد. روغن‌های آجیل و دانه‌ها وقتی در یخچال نگهداری می‌شوند می‌توانند برای مدت طولانی‌تری دوام بیاورند، اما ممکن است متوجه جامد شدن یا کدر شدن آن‌ها شوید.

برنج: کابینت
غلات قبل از پخته شدن باید در یک ظرف دربسته در کمد نگهداری شوند.

پس از پخته شدن، برنج مانند باقیمانده غذا باید در ظرف در بسته در یخچال نگهداری و ظرف یک روز مصرف شود.

منبع: روزیاتو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.