مجموعه داستانک‌های جهادی با عنوان "اینجا باران می‌بارد" باحضور جمعی از اعضای گروه‌های جهادی و هنرمندان و مسئولان حوزه فرهنگ فارس در شیراز رونمایی شد.

طی آئینی مجموعه داستانک‌های جهادی با عنوان "اینجا باران می‌بارد" نگارش شده توسط جهادگران گروه نادیان خدمت و مهر، در شیراز رونمایی و محفل گفت و گوی اعضای گروه‌های جهادی و نویسندگان، در تالار غزل مجموعه فرهنگی حافظ در شیراز برگزار شد.

آئینه‌گردانی جهادگران برای انعکاس فعالیت‌ها

بیژن کیا نویسنده شیرازی در این مراسم گفت: در حال رسیدن به مکانیسمی هستیم که تولید کتاب توسط اهالی قلم انجام می‌شود و این خیلی اتفاق مبارکی است و سرعت کار را بالا می‌برد. اگر همین پروژه "اینجا باران می‌بارد" قرار بود توسط یک نهاد یا سازمان فرهنگی انجام می‌شد، به ثمر رسیدنش صبر ایوب نیاز داشت.

کیا با بیان اینکه بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی و هنری سال‌ها در بروکراسی اداری گرفتار می‌شوند، گفت: با تولید محصولات فرهنگی و هنری بین جهادگران، شاهد این هستیم که این بچه‌ها وابسته و منتظر نیستند. جهادگران خودشان آئینه گردانی کرده و با تولید محصولاتی با کیفیت، اقداماتشان را به مخاطبان منعکس می‌کنند.

لزوم توجه به فعالیت‌های مردمی در زمینه فرهنگ و هنر

حامد ترابی مدیر دفتر تاریخ شفاهی شیراز نیز عرصه فعالیت‌های مردمی را عرصه جدی دانست که روایتش مهم و ضروری است و گفت: در این شرایط که کشور درآستانه یک حرکت رو به جلوست، یکی از مهمترین تنظیماتی که به هم ریخته و ممکن است این حرکت را تحت تاثیر قراردهد بی توجهی به فعالیت‌های مردمی است. روایت می‌تواند این مشکل را اصلاح کند.

ترابی که باهمکاری اعضای دفتر تاریخ شفاهی گنج آثار ارزشمندی در بحث روایت‌های مردمی در تشییع سردار سلیمانی و فتوحات دوران کرونا برای‌شیراز تولید کرده است با بیان اینکه شکل‌گیری گفتمانی عمومی ضروریست، گفت: ادبیات، روایت، هنر و رسانه هر چقدر در خدمت ظرفیت مردمی قرار بگیرد، ما را از غفلت تاریخی روایت رهایی می‌بخشد. ما غفلت زیادی از روایت ظرفیت‌های عظیم مردمی و تاریخی کردیم.

میدانداری جهادگران فرهنگی

میثم محمدی سرپرست نویسندگان کتاب "اینجا باران می‌بارد" با بیان اینکه دل نبستن به مسئولان رمز موفقیت در این عرصه است، گفت: شخصا احساس می‌کنم گروه‌های جهادی باید خودشان به میدان بیایند و از هنرمندان همراهی بخواهند و آموزش ببینند و وابسته نمانند. خودشان مشاهدات ناب شان را در فعالیت‌های جهادی روایت کنند.

محمدی گفت: گروه جهادی نادیان چندین نویسنده در جمع خود دارند که امتحان خود را پس داده‌اند و آثارشان چاپ شده است.

او به اهالی هنر مژده داد که یک کتاب گروهی درباره قدس و یک مجموعه داستانک درباره حضرت زهرا (س) هم باهمین تیم جهادی در حال تهیه است که به زودی منتشر می‌شود.

این نویسنده، موج ایجاد شده برای انعکاس هنری فعالیت‌های جهادی را مبارک دانست و گفت: گروه جهادی جمکرانی‌ها که در اتفاقات غیرمترقبه مثل سیل و زلزله در اقصی نقاط کشور حاضر بودند و گروه جهادی مدینه النبی که در حوزه عمرانی رکورددار هستند، تقاضای همکاری در تولید اثر هنری دادند. امیدواریم سلسله اخبار خوب این حوزه راهمچنان ادامه دهیم.

نقش کمرنگ شعر و فیلم در انعکاس فعالیت‌های جهادی

حاج حسین اسلامی مسئول مرکز فرهنگی مدینه النبی شیراز نیز گفت: در حوزه فعالیت‌های جهادی پیشتازی فارس ثابت شده است. حیف نیست این فعالیت‌های ارزشمند ثبت و ضبط نشود؟

اسلامی گفت: به عنوان مثال ۱۲۸میلیارد تومان بخشش اجاره منزل در آن شرایط اقتصادی بحرانی دوران کرونا کار بزرگی بود که اگر به موقع دیده می‌شد، در ترویج یک فرهنگ بسیار موثرتر و کارآمدتر بود.

این فعال گروه‌های جهادی گفت: ما آن زمان در یک روز با ۷۰۰ نفر تماس می‌گرفتیم و از صاحبخانه‌ها دعوت می‌کردیم دو ماه اجاره خود را ببخشند. تماس و تشکر مستاجرین، قشنگی و حلاوتی فراموش نشدندی در دوران تلخ کرونا بود.

اسلامی با بیان اینکه نقش هنر در انعکاس کار‌های جهادی خیلی کمرنگ است، گفت: ما سه سال در روستای دهک فعالیت جهادی عمرانی داشتیم، روز‌هایی پر از اتفاقات ناب و صحنه‌هایی دیدنی، که می‌شد هنرمندان منعکس‌شان کرد، به نظرم، در کنار جهادگر و هنرمند، متولی فرهنگی و جهادی هم باید برای رقم خوردن اتفاقات خوب، کمک کنند.

مسئول مرکز فرهنگی مدینه‌النبی با اشاره به کتاب‌های منتشر شده در حوزه فعالیت‌های جهادی، خاطرنشان کرد: در بحث تولید کتاب به همت خود جهادی‌ها، نمونه‌های خوبی وجود دارد، اما در بحث فیلم و شعر، جا‌های خالی زیادی است.

کیفیت فدای سرعت و کمیت نشود

محمدعلی یزدانشناس تهیه کننده مستندهایی، چون "بلاگردون" درباره تغسیل اموات کرونایی و "بالاسر" درباره حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) نیز گفت: امروز شاهدیم که ارتباط نیروی جهادی و هنرمندان شکل گرفته و خروجی‌های خوبی هم داشته است.

او گفت: علاوه برکتاب، در حوزه مستند تصویری هم چندین کار مانند مستند "لباس کار" درباره حضور طلاب وجهادی‌ها در روزگار کرونا در و "استراحت بماند" درباره سید غفار حسینی یکی از جهادی‌های فعال شیراز، گفت: در این برهه لازم است به خودمان
هشدار بدهیم که در ثبت و ضبط این روایت‌ها که داشته‌های فرهنگی ارزشمندی است، کیفیت فدای کمیت یا سرعت تولید اثر نشود. همچنین هنرمندان بیشتری دخیل شوند که کار‌ها متنوع شود و دچار تکرار نشویم.

ضریب نفوذ هنر را جدی بگیریم

حجه الاسلام مجید ایمنی مسئول گروه جهادی شهید مسرور که مستند لباس کار حول فعالیت‌های گروه جهادی آن‌ها تولید شده است نیز در این مراسم به نقش رسانه در هدایت افکاری عمومی اشاره و اضافه کرد: خیلی از تکیه کلام‌های بی معنی که در رسانه همه گیر می‌شود بین مردم جاباز می‌کند، اما خیلی از مفاهیم ارزشی شاید به گوش خیلی از ما‌ها آشنا نباشد. ضریب نفوذ هنر و رسانه را همینجا‌ها می‌شود مشاهده کرد.

این روحانی جهادی گفت: تبلیغ دین خدا باید با خدمات اجتماعی همراه باشد وگرنه اقشار هدف تصور می‌کنند این حرف‌ها روی شکم سیری برای آن‌ها گفته می‌شود. همراهی تبلیغ دین و خدمات اجتماعی وانعکاس هنری آن‌ها در پذیرش ونهادینه کردن مفاهیم ارزشی تحول عمیقی ایجاد می‌کند.

جهادی‌ها در عرصه توزیع کتاب هم انقلاب کردند

مسئول گروه جهادی نادیان نیز با اشاره به همراهی بیش از یک ساله ۸ نفراز جهادی‌ها برای تولید این اثر و تلاش بی دریغ نویسنده، اعلام کرد: بیش از۴۰۰ جلد کتاب "اینجا باران می‌بارد" از چاپ اول که باتیراژ هزار جلدی منتشر شده، تا مراسم رونمایی پیش خریداری شده که این رقم انقلابی در حوزه توزیع محصول هنری به حساب می‌آید.

نجمه اشرفی گفت: ما ماکت کتاب تولید نکردیم هزار جلد کتاب واقعی منتشرشده و مورد استقبال مخاطب قرارگرفته است. این روند تا رساندن آخرین جلد به دست مخاطب ادامه دارد و درصورت وجود تقاضا تجدید چاپ خواهد شد. با همکاری خانم نجمی از مبلغین عرصه بین الملل ترجمه این کتاب به زبان عربی را نیز در برنامه داریم.

او با اشاره به ضرورت توجه به استعداد‌های نهفته در مناطق هدف اردوی جهادی، افزود: دکور مراسم وجوایز مهمانان برنامه و نویسندگان که شامل تابلو‌های زیبای کالیگرافی (نقاشی خط) و ظروف میناکاری وکیسه‌های پارچه‌ای و سازه‌ها چوبی طرح بلوط از استعداد‌های هنری مناطق هدف اردو‌های جهادی تامین شده و هزینه‌های پذیرایی مراسم نیز باهمکاری مجموعه مردمی باهم صرف خدمت رسانی به بانوان سرپرست خانوار شده است. اگر چند درصد از همایش‌ها و سمینار‌های اداری و فرهنگی شهر با این مدل تکرار شود خیلی از مناطق هدف اردوجهادی در استان فارس با حمایت از استعداد‌های بومی می‌توانند از خیرین و پشتیبانان حرکت‌های جهادی باشند.

کتاب "اینجا باران می‌بارد" باحضور مدیرکل اموربانوان استانداری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد و فرمانده بسیج سازندگی فارس و جمع صمیمی هنرمندان و جهادی‌ها رونمایی شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار