افروز پیش بین کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مشکل سوء تغذیه بیشتر به علت در دسترس نبودن مواد غذایی، رعایت نکردن بهداشت مواد غذایی و ابتلا به اسهال و بیماریهای عفونی به وجود میآید، اظهار کرد: عادتها و باورهای غلط غذایی، سواد اندک، نا آگاهیهای تغذیه ای، فقر، نبودن آب سالم و خدمات بهداشتی و رعایت نکردن بهداشت فردی نیز در بروز سوء تغذیه موثر است.
او ادامه داد: سوء تغذیه یکی از مشکلات تغذیهای فراوان در بین کودکان زیر ۵ سال محسوب میشود. سوء تغذیه اگر خفیف و متوسط باشد، نشانههای جسمی ندارد. به همین دلیل، وزن کردن مکرر کودکان و رسم منحنی رشد آنان، اهمیت دارد.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: باید توجه کرد که تنها سیر شدن کودک، نشانه برطرف شدن نیازهای تغذیهای او نیست، بنابراین رژیم غذایی کودک مبتلا به سوء تغذیه (همچنین کودک سالم) باید علاوه بر سیر کردن کودک، نیازهای بدن او را برطرف کند.
او با بیان اینکه مهمترین کار برای درمان سوء تغذیه، تغییر دادن و بهتر کردن برنامه غذایی کودک است، توصیه کرد: از همان غذایی که به کودک میدهیم، به مقدار بیشتری بدهیم.
افروز با بیان اینکه تعداد وعدههای غذایی روزانه را بیشتر کنیم، افزود: از مواد غذایی مختلف استفاده کنیم برای مثال اگر کودک غلات و حبوبات میخورد، کم کم سبزی و میوه را نیز به آن اضافه کنیم.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه روغن یا کره بیشتری به غذای کودک اضافه کنیم، تصریح کرد: اگر کودک به سوء تغذیه شدید دچار است، باید او را برای درمان نزد پزشک ببریم.