بیماری‌های قلبی عروقی نخستین عامل مرگ در سراسر جهان و ایران است که شامل طیف وسیعی از بیماری‌های تاثیرگذار بر سلامت قلب می‌شود.

راضیه حسینی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه بیماری عروق کرونر قلب (رگ‌های قلبی)، حمله‌های قلبی، نارسایی احتقانی قلب، و بیماری‌های مادرزادی قلب همه از این نوع بیماری‌ها به شمار می‌رود گفت: شیوع بیماری قلبی اغلب در بانوان بعد از ۵۵ سالگی و در مردان بین ۴۵ تا ۵۴ سالگی افزایش می‌یابد.

او گفت: عوامل افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی شامل، چربی خون، سن بالا، مصرف سیگار و الکل، چاقی و نداشتن تغذیه‌ مناسب و فعالیت فیزیکی ،دیابت،استرس، فشار خون بالا، سابقه خانوادگی و جنسیت مرد است.

حسینی گفت: برای جلوگیری از افزایش چربی‌های خون و کنترل وزن، فعالیت ورزشی به میزان دست کم۱۵۰ دقیقه در هفته با شدت متوسط توصیه می‌شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: افزایش مصرف منابع فلاونوئید‌ها مانند انگور، گریپ فروت، چای سبز، سیب، پیاز و مصرف فیبرها که در سبزی ها، میوه‌های تازه، سبوس جو، حبوبات، جو دوسر وجود دارد.

او گفت: کاهش چربی دریافتی به ویژه کاهش سهم چربی اشباع شده مانند روغن‌های حیوانی و جامد و جایگزینی چربی‌های غیر اشباع (روغن‌های گیاهی مایع در حد نیاز بدن) از اصول رژیم غذایی مناسب در پیگیری و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی است.

حسینی گفت: استفاده از گوشت‌های کم چرب با جدا سازی چربی‌های قابل رویت و  طبخ غذا به صورت آبپز، کبابی و یا بخار پز برای مصرف  توصیه  می شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: روغن‌های گیاهی چند زنجیره‌ای مثل کانولا (کلزا)، زیتون، سویا، آفتابگردان، گلرنگ، ذرت، گردو، چاودار، کنجد به جای روغن‌های جامد مصرف شود که باید مصرف قند،  شکر و انواع شیرینی را به علت افزایش چربی و قند خون به کمترین میزان ممکن برسانیم.

او گفت: مصرف انواع سبزی‌ها مثل کلم، کدو سبز، پیازچه، گل کلم، هویج،سبز تیره و سبزی‌های سالادی توصیه می‌شود. زیرا حاوی عوامل محافظت کننده‌هایی نظیر فولات، ویتامین C و فلاوونوئید‌ها هستند.

حسینی گفت: جلوگیری از چاقی به ویژه چاقی شکم در سلامت قلب حائز اهمیت است؛ بنابراین ورزش با کاهش و کنترل وزن و بهبود بخشیدن وضعیت شش‌ها و افزایش اکسیژن دریافتی، خونرسانی بهتری برای سیستم قلب و عروق فراهم می‌کند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مصرف ماهی دست کم سه بار در هفته، برای افرادی که دارای سابقه بیماری قلبی و همچنین افرادی که مایل به پیشگیری از ابتلا به این بیماری هستند، توصیه می‌شود.

او گفت: تا جای امکان از مصرف مغز و زبان گوساله و گوسفند، دل، جگر، کله پاچه، سیرابی، شیردان، قسمت‌های چرب گوشت قرمز، گوشت چرخ کرده پرچرب، پنیر محلی، پنیر‌های چرب، بستنی، سس ها، روغن‌های حاوی چربی‌های اشباع، کره، روغن حیوانی، مارگارین، شیرینی‌های خامه دار، چیپس، پفک و غذای سرخ شده پرهیز شود.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار