شانزدهمین کنگره قلب خاورمیانه و نهمین همایش مداخلات پیچیده قلبی به میزبانی دانشگاه شیراز طی روزهای ۳ تا ۵ بهمن‌ماه برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - محمدجواد زیبایی‌نژاد ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق و آخرین تحقیقات انجام شده در این حوزه، طی سه روز برگزاری کنگره در بخش صبح به اشتراک گذاشته خواهد شد.

او افزود: شعار محوری کنگره امسال «از پیشگیری تا مداخله» است و با توجه به اینکه محوریت این کنگره پیشگیری است، به مقالات ارسالی در این باره جوایزی داده خواهد شد، بدین ترتیب که به محققین زیر ۴۰ سال که در زمینه تشخیص و درمان و تحقیقات بهترین آثار را داشته باشند ۵ میلیون تومان، به بهترین پایان نامه ۵ و محققین برتر با موضوع پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نیز ۵ میلیون تومان تعلق خواهد گرفت.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تاکنون نزدیک به ۷۵ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که ۶۰ مقاله آن پذیرفته شده و در کنار مباحثات علمی به نمایش در خواهد آمد، همچنین ۱۰ سخنرانی در صبح و ۱۰ سخنرانی در عصر با شرکت مدعوین کنگره طی سه روز از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب ارائه خواهد شد.

او ادامه داد: دو سخنرانی نیز به شکل سخنرانی‌های جداگانه که با هم ادغام شده‌اند شامل گروه زنان و زایمان و گروه جراحی قلب و عروق هم ارائه خواهد شد.

زیبایی‌نژاد با بیان اینکه هیئت داوران این کنگره از بهترین متخصصان قلب و عروق و تغذیه انتخاب شدند، افزود: از مطالعاتی که مرکز تحقیقات قلب و عروق در سال‌های اخیر در شیراز انجام شده، نتایجی به دست آمده که از نظر پژوهشی برای برنامه ریزی در جهت کاهش سکته‌های قلبی و مغزی و کاهش بستری شدن بیماران در ۱۰ سال آینده در سی سی‌یوها و آی سی یوها مؤثر است.

او عنوان کرد: جمعیت نمونه از بین افراد ۴۰ تا ۷۰ سال شهر شیراز بدون سابقه سکته‌های قلبی و مغزی در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند و ریسک سکته‌های قلبی و مغزی در ۱۰ سال آینده با استفاده از هوش مصنوعی پیش‌بینی شد.

رئیس شانزدهمین کنگره قلب خاورمیانه ادامه داد: ۵ سال از مطالعات زمان می‌گذرد و نشان می‌دهد که در شهر شیراز افرادی که شانس سکته‌های قلبی دارند حدود ۴ درصد از مجموع کل نمونه در ۱۰ سال آینده است که با توجه به جمعیت ۵۰۰ هزار نفری ۴۰ تا ۷۰ ساله‌های شیراز رقم قابل توجهی است. همچنین شانس سکته‌های مغزی در گروه ۴۰ تا ۷۰ ساله در شیراز نیز حدود ۲۲ درصد است.

زیبایی‌نژاد اضافه کرد: شانس سکته‌های قلبی و مغزی در روستاها نیز طی ۱۰ سال آینده به مراتب کمتر از جمعیت شهری است.

او گفت: در هر دو گروه شهری و روستایی بر اساس استاندارد جهانی، مصرف سبزیجات و میوه‌ها باید روزانه حداقل ۵ بار باشد که متأسفانه در جمعیت شهری به دلیل مسائل شغلی و عدم فرصت کافی، مصرف میوه و سبزی به مراتب کمتر بوده است. همچنین مصرف گوشت نسبت به لبنیات در گروه شهری بیش از روستایی بوده است.

این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیشنهاد داد برای کاهش ریسک سکته‌های قلبی و مغزی در این کلان شهر، افزایش تحرک بدنی، کاهش وزن و مصرف درست از گروه سبزیجات، لبنیات و پروتئین‌ها در دستور کار قرار گیرد.

زیبایی‌نژاد تصریح کرد: دو فاکتور خطر زای افزایش فشار خون و چربی خون در جمعیت شهری عمدتاً به افزایش استرس‌های کاری، شغلی، خانوادگی و عدم تحرک بدنی ارتباط پیدا کرده که در بسیاری از موارد باید درمان دارویی شوند و ریسک ابتلاء به سکته‌های مغزی و قلبی را کاهش دهند.

او در بخش پایانی سخنانش عنوان کرد: در این کنگره بر روی دیابت، فشارخون، چربی خون و چاقی متمرکز شده‌ایم. همچنین نمایندگانی از وزارت بهداشت و درمان در این کنگره به چگونگی هدایت تحقیقات به سمت پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی می‌پردازند و آخرین روش‌های درمانی در زمینه مداخلات قلبی هم در این کنگره به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد

زیبایی‌نژاد یادآور شد: استفاده از دریچه‌های مصنوعی از طریق آنژیوگرافی و درمان بیماری‌های بلوغ محیطی به عنوان دو درمان جدید نیز در کنگره بررسی خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.