مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت: بیش از ۴۰۰ روستا و ۴۰ شهر این استان، اکنون باتنش آبی مواجه‌اند و میزان آب استحصالی متناسب با نیاز واقعی ساکنان این مناطق نیست.

علی جان صادق پور در حاشیه بازدید و پیگیری مشکلات منابع آبی بخش سیدان شهرستان مرودشت که در قالب پاتوق تبیین بسیج رسانه فارس انجام شد، گفت: طی سال‌های اخیر ایران و بسیاری از کشور‌های دنیا با کمبود منابع آبی و خشکسالی مواجه هستند و به طبع این موضوع در استان فارس که تنوع اقلیمی بیشتری دارد و دارای مناطق گرمسیر و فاقد منابع زیر زمینی مناسب است، با شدت بیشتری احساس می‌شود.

مدیرعامل آبفای فارس گفت: برای مقابله با این مشکل و عبور از فصل گرم، از تمام ظرفیت‌های استان با اجرای طرح‌هایی نظیر؛ جهاد آبرسانی، تامین اعتبار از منابع ملی، پروژه‌های محرومیت زدایی با همکاری بسیج سازندگی، پروژه تنش که عمدتا برای تامین آب شهر‌ها استفاده می‌شود و استقرار آب شیرین کن‌ها استفاده می‌شود.

صادق‌پور همچنین مدیریت مصرف را از اجرای هر طرحی در شرایط فعلی مهمتر دانست و گفت: اگر بخواهیم منابع پایدار ایجاد کنیم، چاره‌ای جز تمرکز بر مدیریت مصرف نداریم.

این مقام مسئول گفت: البته بخشی از مدیریت مصرف به اصلاح و توسعه شبکه‌ها، اصلاح شکستگی‌ها و رفع نشتی مخازن و ایستگاه‌های پمپاژ باز می‌گردد که نیازمند منابع مالی است.

مدیرعامل آبفای فارس گفت: خوشبختانه رویکرد خوبی در فارس شکل گرفته و شورا‌های شهر در حال تصویب اعتبار تبصره ٣ هستند که به نوعی خودیاری مردمی و کمک غیر دولتی محسوب می‌شود در بخش دولتی نیز اعتبارات خوبی تصویب شده است.

صادق‌پور گفت: جایگزینی پساب فاضلاب به جای آب شرب مصرفی در فضای سبز و صنایع هم از رویکرد‌های خوبی است که استاندار پیگیر این موضوع هستند و توفیقات خوبی هم در این حوزه داشته‌ایم.

او گفت: علی‌رغم حاکمیت مشکلات، اما گ همگرایی خوبی توسط مردم و بسیج سازندگی برای تامین آب و اختصاص تانکر برای مناطقی که نیازمند آبرسانی سیار هستند، ایجاد شده است. همچنین شرکت آب و فاضلاب نسبت به حفر و کف شکنی چاهها، بهسازی چشمه‌ها، اجرای پروژه‌های جدید آبرسانی، توسعه‌ای و بازسازی در سطح وسیع در حال فعالیت است.

مدیرعامل آبفای فارس گفت: در حال حاضر بیش از ١٦٠ پروژه در سطح استان شامل خطوط انتقال، احداث مخزن، حفر چاه، توسعه شبکه، ایستگاه‌های پمپاژ، و اصلاح شبکه‌ها فعال است.

صادق‌پور گفت: همه پای کار هستند تا از تابستان سخت عبور کنیم، برای تابستان سال١٤٠٢ باید از هم اکنون برنامه ریزی کنیم، منابع را احصاء کنیم تا سهم هر دستگاه و نهاده‌ها مشخص شود و قبل از اینکه با بحران مواجه شویم با یک برنامه جامع و تفضیلی، نقاط بحران زا و چالشی شناسایی و منابع هم احصاء شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار