آقای عبدلی گفت: به طور میانگین از اول مهر پارسال تا ۲۱ خرداد امسال حدود ۲۵۰ میلی متر بارندگی در استان آذربایجان شرقی روی داده است در حالی که این رقم در بازه زمانی مشابه پارسال ۲۱۸ میلی متر ثبت شده است.
میانگین بارش آذربایجان شرقی در سال آبی امسال نسبت به بلندمدت حدود ۱۳ درصد و بیش از ۳۶ میلی متر کاهش یافته است.
به طور میانگین در طول این بازه زمانی و در بلندمدت حدود ۲۸۶ میلی متر بارندگی در استان روی داده است.
میانگین بارش یک سال کامل آبی در این استان ۳۱۹.۴ میلی متر است .
تاکنون در این بازه زمانی حدود ۷۸ درصد از بارش سال آبی امسال تامین شده است.
در فصل بهار و از ابتدای امسال تا ۲۱ خرداد حدود ۸۹.۸ میلی متر بارندگی در این استان روی داده است در حالی که در این بازه زمانی و در بلند مدت میزان بارندگی حدود ۱۲۰ میلی متر ثبت شده که نشان از کاهش حدود ۲۵ درصدی و معادل ۳۰ میلی متری بارش در این بازه زمانی است.
در سال آبی امسال بیشترین بارندگی از شهرستان هشترود به میزان حدود ۳۸۶ میلی متر و کمترین بارش از آذرشهر به میزان حدود ۱۶۳ میلی متر گزارش شده است.
میزان بارش در هشترود نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۱۶۴.۴ میلی متر و نسبت به بلند مدت ۶.۶ میلی متر افزایش یافته و در آذرشهر نیز نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۲۳.۵ میلی متر و نسبت به بلند مدت ۸۳ میلی متر کاهش نشان میدهد.
میانگین بارندگی در تبریز در سال آبی امسال حدود ۱۹۸ میلی متر و در بلند مدت حدود ۲۴۸ میلی متر ثبت شده است و میانگین بارش در سال آبی امسال در این شهرستان نسبت به مدت مشابه سال آبی پارسال حدود ۴۵.۶ میلی متر و نسبت به بلند مدت ۵۰ میلی متر کاهش یافته است.
آذربایجان شرقی منطقهای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندیهای اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب میآید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک بوده ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیمهای متفاوتی برخوردار است.