رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به آسیب‌های آتش زدن کاه و کلش مزارع در اطراف مناطق حفاظت شده، خواستار برخورد قاطع مراجع قضایی با متخلفان شد.

رحیم الوندی گفت: با توجه به فصل تخم‌گذاری پرندگان، این آتش سوزی‌ها باعث از بین رفتن تخم‌ها و جوجه‌های نابالغ می‌شود و خزندگان و جانورانی که نمی‌توانند به موقع از آتش سوزی فرار کنند نیز آسیب می‌بینند.

به گفته او، پرنده‌های بالغ و پستانداران بزرگ معمولا می‌توانند در زمان آتش سوزی از محل بگریزند و کمتر آسیب می‌بینند.

او گفت: یکی از معضلات عدم برخورد مناسب با کشاورزانی است که مزارع خود را در زمان برداشت آتش می‌زنند چرا که روند رسیدگی قضایی بسیار طولانی است یا به دلیل نبود مستندات کافی این افراد تخلف خود را انکار می‌کنند و تبرئه می‌شوند.

الوندی گفت: پارسال در دزفول در بیش از ۱۰ پرونده، متهمان به همین دلیل منع تعقیب شدند، که این مساله باعث ادامه تخلف و تکرار آتش سوزی‌ها می‌شود.

او برخورد قاطع مراجع قضایی با متخلفانی که کاه و کلش مزارع را آتش می‌زنند و باعث سرایت حریق به جنگل‌ها می‌شوند، را ضروری دانست.

الوندی گفت: دستگاه‌های اجرایی مثل شهرداری‌ها و آتش نشانی نیز باید در زمینه اطفای حریق همکاری بیشتری داشته باشند، در برخی شهرستان‌ها همچون شوش این همکاری خوب است اما در برخی شهرستان‌ها انتظار بیشتری داریم.

او گفت: جهاد کشاورزی نیز باید برای آموزش کشاورزان و اخذ تعهد از آنها در زمینه پیشگیری از آتش سوزی مزارع اقدام کند.

رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین گفت: با توجه به اینکه شدت خشکسالی امسال شدیدتر از سال‌های قبل است، پوشش گیاهی علفی و یک ساله در مناطق حفاظت شده کمتر شده و خطر آتش سوزی نیز کاهش دارد اما در مناطقی که نزدیک مزارع کشاورزی قرار دارند، خطر سرایت آتش از طریق سوزاندن کاه و کلش توسط کشاورزان همچنان وجود دارد.

او گفت: مناطق حفاظت شده کرخه و دز که اراضی کشاورزی مرز مشخصی با جنگل ندارند، در فصل برداشت در معرض آتش سوزی قرار دارند، به ویژه منطقه حفاظت شده کرخه که در میان زمین‌های کشاورزی محاصره شده، به طوری که تا هفته گذشته حدود ۱۳ مورد آتش سوزی در این منطقه رخ داده که ۸۰ تا ۹۰ درصد آنها بخاطر سرایت از مزارع کشاورزی بوده است.

الوندی گفت: خوشبختانه تاکنون در برخی مناطق از جمله شیمبار آتش سوزی عمده نداشتیم چرا که پوشش گیاهی علفی در این مناطق نیز فقیر است.

او گفت: امسال کمیته بحران برای مناطق حفاظت شده زودتر از سال‌های گذشته تشکیل و تیم‌های واکنش سریع اطفای حریق نیز شکل گرفت، تجهیزات آتش نشانی و خودروها و پمپ‌های آب نیز آماده بکار هستند، همچنین هماهنگی‌هایی با شهرستان‌ها و فرمانداری‌ها برای همکاری در مواقع لزوم انجام شده است.

برچسب ها: حیات وحش ، آتش سوزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.