طبق اعلام دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری حاد تبدار و خونریزیدهنده مشترک میان انسان و دام است که از طریق کنه با تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام منتقل میشود. ویروس عامل بیماری از طریق تماس مستقیم با خون، ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده سبب ایجاد همهگیریهای ناگهانی میشود.
راههای جلوگیری از ابتلا به این بیماری اینکه دام و اماکن دامی با هماهنگی دامپزشکی ضدعفونی شود، گوشت تازه را به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف شود، از تماس و دست زدن به کنه و له کردن آن به وسیله دست جدا خودداری شود، جگر تازه ذبح شده را به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
گوشت و مایحتاج پروتئینی از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی خرید و تهیه شود، ضمن اینکه سامانه تلفنی ۱۵۱۲ دامپزشکی را به خاطر بسپارید.
آبله میمون دیگر بیماری مشترک میان انسان و دام، عفونت نادری که جهان را تهدید میکند و در اغلب کشورها از جمله آمریکا مشاهده شده است.
تب، سردرد، درد عضلانی، کمر درد، تورم غدد لنفاوی، لرز، خستگی و بثورات پوستی از علائم ابتلا به آبله میمونی است.
این بیماری از چشم، بینی، پوست زخم، دهان، ترشحات تماس و حیوان آلوده قابل انتقال است.
راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری اینکه از تماس فیزیکی نزدیک با افراد مبتلا خودداری شود، هنگام مراقبت از بیماران از دستکش و تجهیزات حفاظتی استفاده شود، حتما پس از مراقبت یا عیادت از بیماران دستهای خود را خوب بشوید.
منبع : فارس