فوق تخصص خون و انکولوژی گفت : در باقلا ماده‌ای به نام گلوکز ۶ فسفات وجود دارد و کسانی که فاقد آنزیم لازم برای تبدیل این ماده به اسید هستند دچار فاویسم میشوند.

اکرمی نژاد با اشاره به اینکه فاویسم بیماری است که بر اثر کمبود یک نوع آنزیم در بدن رخ می‌دهد گفت : همه ساله در بهار با ورود باقلا به بازار، بروزفاویسم هم افزایش می‌یابد.

به گفته فوق تخصص خون و انکولوژی افرادی که به مصرف باقلا آلرژی دارند بر اثر مصرف باقلا، بو کردن یا لمس آن، گلبول‌های قرمز خونشان از بین می‌رود فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که با خوردن باقلا در بدن افراد مبتلا، فعال می‌شود و بیشتردر پسر‌ها بروز می‌کند.

از خانواده‌ها درخواست می شود اگر فرزندانشان به طور ناگهانی دچار تب خفیف، بی حالی، رنگ پریدگی، حالت تهوع و گاهی استفراغ، قرمز یا تیره رنگ شدن ادرار و گاهی درد شکم یا کمر می‌شوند؛ هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

بیماران مبتلا به فاویسم، در ظاهر علامتی ندارند، مگر آنکه در تماس با مواد خوراکی مانند باقلا باشند، یا اینکه از کنار مزرعه باقلا عبور کنند.

این علائم معمولا از چند ساعت تا دو روز پس از مصرف باقلا بروز میکند .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.