شعاعی در جلسه هم اندیشی برای تحقق شعار سال گفت: یکی از دلایل انتخاب استان زنجان به عنوان پایلوت یارانه نان این است که زنجان به این مسئله با تمامی مسائلش نگاه میکند.
او در ادامه گریزی به شعار های سال مشخص شده توسط مقام معظم رهبری زد و گفت: این شعارها فرمانهایی هستند که مسیر کشور را در سالهای آینده نشان میدهند.
معاون عمرانی استاندار زنجان گفت: بحث اصلی در شعار سال تولید است و سالهای سال است که به این نتیجه رسیدهایم که مسیر پیشرفت از مسیر افزایش تولید میگذرد، منتها تولیدی که به توسعه اقتصادی منجر شود.
او با بیان اینکه گاهی شاهد تولیداتی هستیم که منجر به توسعه اقتصادی نمیشود، گفت: به عنوان مثال در حوزه کشاورزی تولیداتی را داشتیم که چون توسعه اقتصادی را ندیده بودیم محصولات کشاورزی بر زمین ماند.
شعاعی گفت: این که ما میگوییم تولید باید دانش بنیان باشد به این معناست که ما باید در مرزهای دانش حرکت کنیم، چراکه اگر در مرزهای دانش حرکت نکنیم تولید ما مشتری نداشته و قابل رقابت نخواهد بود.
معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه بهره وری در تولید برای ما بسیار مهم است، گفت: به عنوان مثال متوسط تولید سیب در کشور ۱۶ تن در هکتار است اما باغدار نمونه کشور توانسته بود دو سال قبل ۱۶۰ تن در هکتار سیب تولید کند.
او با بیان اینکه متوسط تولید گوجه فرنگی۵۰ تا ۸۰ تن در هکتار است، گفت: در نزدیکیهای هیدج مجتمع گلخانه ای در حال ساخت است که متوسط تولید گوجه فرنگی این مجتمع گلخانه ای در هکتار ۶۰۰ تن است.
معاون عمرانی استاندار زنجان با بیان اینکه زمانی که ما میگوییم تولید دانش بنیان، توسعه اقتصادی بسیار تسریع میشود، ابراز کرد: بهره وری در تولید یعنی کاهش هزینههای تولید و افزایش درآمدها.
۷۰ درصد بدنه مهندسی کشور ازبین رفته است
بازرگان در ادامه این جلسه در خصوص شعار سال، گفت: مقام معظم رهبری فرمان داده اند و مسئولان باید اجرا کنند و این صرفاً یک شعار نیست.
او با بیان اینکه اجرای شعارهای سال در سالهای گذشته چندان مطلوب نبوده است، گفت: تعداد شرکتهای دانشبنیان مهم است ولی پارامتر مهم تر از حجم و تداوم تولید این شرکت ها است.
رئیس دانشگاه زنجان با بیان اینکه تولید مبتنی بر دانش اگر مشتری نداشته باشد خوب نیست، گفت: اقتصاد ما اقتصادی ناسالم است و ممکن است شرکت دانش بنیان محصولی را تولید کند که از نمونه خارجی آن ارزان تر باشد اما برخی مانع از واردات همان کالا از خارج کشور می شوند.
او با بیان اینکه در دهه گذشته حدود ۷۰ درصد از بدنه مهندسی کشور از بین رفته و آموزش ها در حوزه مهندسی بسیار کاهش پیدا کرده است، گفت: اگر بستر اقتصادی کشور درست شود در آن زمان از نظر کمی و کیفی با کمبود مهندس مواجه خواهیم شد و این برای کشور مشکل آفرین خواهد بود.
لزوم یکسان سازی تولید و نیاز استان
یگانه فرد در ادامه این جلسه با بیان اینکه اقدامات حمایتی از دانش بنیان باید تبیین شود و بعد از تبیین، این حمایتها اجرا شود، گفت: باید منابعی جهت تأمین مالی شرکتهای دانش بنیان تخصیص پیدا کند.
او با بیان اینکه پارسال مشکلات شرکتهای دانش بنیان احصاء شده است، گفت: حرف زدن در این حوزه بسیار راحت است و ما باید به دنبال خروجی و نتیجه از این جلسات باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان بااشاره به اینکه اتاق بازرگانی پارسال ۵۰ دوره توانمندسازی برگزار کرده است، گفت: تمامی این دورهها به صورت رایگان برگزار شده و شرکتهای دانشبنیان نیز میتوانند در این دورهها شرکت کنند.
او با اشاره به شناسایی بازار طی دو سال گذشته و تدوین نقشه راه صادراتی برای استان، گفت: نیازهای کشورهای همسایه احصاء شده است.
یگانه فرد با تأکید بر اینکه طرحها و ایدهها باید به سمت رفع نیاز استان هدایت شود، گفت: شرکتهای دانش بنیان باید تولیدات خود را با نیازهای استان همسو کنند.