با رونمایی از اعلانهای هشتمین بین المللی شمس و مولانا و پنجمین جشنواره ملی شمس و مولانا در شهرستان خوی فراخوان این دو رویداد ملی و بین المللی منتشر و در وب گاههای همایش و جشنواره به نشانیhttp://shamstabrizi.ir، http://conf-shams.ir و http://www.jashnvareh-shams.com قابل رویت است.
همایش بین المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا همه ساله در شهرستان خوی توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر با همکاری استانداری آذربایجان غربی و فرمانداری خوی و کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دانشگاههای تبریز، ارومیه، اصفهان، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی به مناسبت ۷ و ۸ مهرماه روزهای بزرگداشت شمس و مولانا در شهرستان خوی که آرامگاه شمس الدین محمد بن علی بن ملک داد تبریزی عارف بزرگ قرن هفتم هجری در آن قرار دارد برگزار میشود.
کاظمی فرماندار شهرستان خوی در آئین رونمایی از اعلانهای همایش بین المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا گفت: اگر مولوی و شمس آموزههای دینی و عرفانی خود را در قالب شعر و تقریرات نمیگفتند جهانی نمیشدند. مولانا و شمس خداشناس و دانشوران هنرمندی هستند که امروز بشریت به آموزههای آنها نیاز دارد.
او گفت: برای معرفی فرهنگ عمیق و پر محتوای ایران اسلامی از رهگذر شمس و مولانا باید بیشتر تلاش کنیم و همه توانمان را برای ارتقای فرهنگ و هنر به کار بندیم.
سجاد چهره آراء رئیس شورای اسلامی شهر خوی گفت: در سال جاری و سال آینده محور برنامههای بزرگداشت شمس و مولانا در سراسر دنیا و به تبع آن شهرستان خوی سالگرد دیدار شمس و مولانا با عنوان «دیدار دو دریا» خواهد بود که در این راستا تمامی برنامههای تدوین شده در خوی با هماهنگی کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران ـ خواهد بود.
او گفت: در برنامههای همایش بین المللی که ۷ و ۸ مهر و جشنواره ملی موسیقی که ۷ تا ۹ آبان در شهرستان خوی برگزار میشود هنرمندان، پژوهشگران و اساتید شهرهای یاد شده نقش فعالی خواهند داشت.
نصراله پور شهردار خوی گفت: سال جاری با سیاست تفاهم و انسجام در صدد هستیم تا با برگزاری برنامههای شاخص فرهنگی و هنری، خوی را بیشتر معرفی کنیم.
فراخوان هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا در ۹ محور اصلی: صلح، مدارا و همزیستی مسالمتآمیز از دیدگاه شمس و مولانا، آزادی و آزادگی در دیدگاه شمس و مولانا، تحلیل مقالات شمس از دیدگاههای گوناگون زبانشناختی، ادبی، تاریخی، فرهنگی، جامعه شناختی و روان شناختی، منابع عرفانی، فکری و ذوقی شمس تبریزی، جایگاه و پژوهشهای مرتبط با شمس تبریزی در کشورهای مختلف جهان، روایات گوناگون دیدار شمس و مولانا در متون تاریخی، سفرنامهها، تذکرهها و آثار مکتوب نزدیک به قرن هفتم، شمس و مولانا از نگاه یکدیگر، گرایشهای تربیتی و روان شناختی در نظام فکری و تربیتی شمس و مولانا و نسخه پژوهی مقالات شمس. ۷ و ۸ مهرماه سال جاری و پنجمین جشنواره ملی موسیقی اصیل ایرانی با محوریت موسیقی سنتی و نواحی مختلف ۷ تا ۹ آبان ماه سال جاری در شهرستان خوی توسط موسسه تولیت شمس تبریزی شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی برگزار خواهد شد.