درباره نوع حکومت ایران پس از انقلاب اسلامی از اسفند سال ۱۳۵۷ نظرهایی مطرح میشد و «جمهوری» خالی یا «جمهوری دموکراتیک اسلامی» هم مطرح شد و خیلیها نمیدانند که انواع دیگری از حکومت با نامهای دیگر هم مطرح شده بود؛ از «جمهوری دموکراتیک ایران» تا «جمهوری ملی اسلامی ایران»، «جمهوری خلق»، «جمهوری فدراتیو خلقهای ایران»، «جمهوری دموکراتیک خلق» و حتی «جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی». در نهایت قرار شد برای «جمهوری اسلامی» رفراندوم برگزار شود تا معلوم شود اکثریت مردم آن را میخواهند یا نه.
جالب اینکه آنموقع هنوز واژه «همهپرسی» به گوش مردم نخورده بود و حتی در برگه رأی هم نوشته بودند «رفراندوم» و در دید و بازدیدهای نوروزی و در محافل فامیلی هم سخن از رفراندومی بود که به فارسیِ ساده چنین ترجمه میشد: همه مردم نظر بدهند.
بیشتربخوانید
باقی همه «آری»
رفراندوم در روز جمعه ۱۰ فروردین برگزار شد و شرایط اینطوری بود: «ما یک پل ارتباطی بین مراکز استانها و شهرهای بزرگ برقرار کردیم و با هواپیما و هلیکوپتر و خیلی جاها با قاطر برگهها را به جاهایی که نرسیده بود، رساندیم. باز هم گزارشهایی میرسید که گروههای ضدانقلاب چریکهای فدایی خلق و مجاهدین خلق اقداماتی کرده بودند و برگهها را از بین برده بودند».
رأیگیری برای روز ۱۱ فروردین هم تمدید شد و نتیجه رفراندوم یکشنبه ۱۲ فروردین معلوم شد؛ از ۲۰ میلیون و ۲۸۸ هزار نفر که رأی دادند، فقط ۱۴۱ هزار نفر رأی «نه» دادند؛ باقی همه «آری». چون قرار شده بود کسانی که رأی «نه» میدهند نظام حکومتی مطلوب خود را روی همان برگه رأیِ «نه» بنویسند آخرش شمردند و معلوم شد ۴۱۲ نفر خواهان جمهوری دموکراتیک خلق هستند و چند صد نفر دیگر هم خواهان نظامهای حکومتی دیگر.
نخستین روز حکومت الله
نوروز آن سال به روز دوازدهم که رسید، تقویم تاریخ ورق خورد و پیام امام خمینی (ره) از راه رسید: «صبحگاه ۱۲ فروردین ـ که روز نخستین حکومت الله است ـ از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند. روزی که کنگرههای قصر ۲۵۰۰ سال حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بربست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست».
امام (ره) همان روز رازها گفتند به گوش ملت ایران و ملتهای مسلمان: «خداوند تعالی وعده فرموده است که مستضعفین ارض را با منت خودش و توفیق خودش بر مستکبرین غلبه دهد و آنها را امام و پیشوا قرار دهد. وعده خداوند تعالی نزدیک است. من امیدوارم که ما شاهد این وعده باشیم و مستضعفین بر مستکبرین غلبه کنند؛ چنانچه تاکنون غلبه کردند. تاکنون این راهی را که پیمودیم برای تبعیت از اسلام و احکام اسلام بوده است و ما اسلام را باید معرفی کنیم به عالم و اگر چنانچه آنطور که اسلام هست، معرفی بشود به عالم، عالم توجه به اسلام پیدا میکند. متاعِ مسلمین متاعِ ذیقیمتی است لکن عرضه باید بشود».
آن نوروز، نوروز ۱۳۵۸ شمسی خجستهتر از همیشه بود؛ نخستین نوروز بیطاغوت و بیشاه بود پس از ۲۵۰۰ سال و نوروزی بود که در آن حکومت الله برپا شد در ایرانزمین؛ روز ۱۲ فروردین هم شد عید بزرگ و «روز جمهوری اسلامی».
منبع: فارس