حوزه دفاعی امنیتی در مسائل مختلف منطقه و موضوعات نظامی در یک سال گذشته گزارشهای متنوعی را تهیه کرده که در بستههای خبری آتی به مرور پربازدیدهای این گزارشها میپردازیم.
صبح ۲۸ آذر ۱۴۰۰ چند فروند تجهیزات اورهال و بازآماد شده به ناوگان منطقه یکم دریایی نداجا الحاق شد. در بین این تجهیزات، چند فروند زیردریایی مرطوب السابحات نیز دیده میشد. این زیردریاییها در سازمان رزم نیروی دریایی ارتش حضور داشته و کارکرد ویژهای دارند.
تکاوران دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران علاوه بر تسلیحات و تجهیزات پیشرفته، یک سلاح منحصربفرد نیز در اختیار دارند. (بیشتر بخوانید)
امروزه در نبردهای مختلف مقابله با تهاجمهای سنگین دشمن در هوا، زمین و دریا اهمیت بسیاری دارد. به همین دلیل هم باید از تجهیزات و تسلیحات متفاوت و گوناگونی بهره برد. یکی از این تجهیزات مینها هستند که در انواع مختلفی از آنها استفاده میشود. در این بین اما، استفاده از بالگردها نیز نقش موثری در پیشبرد نبردها دارند. چون هم انواع شکاری آن وجود دارد و هم انواع نیروبر آن.
مینهای جهنده یکی از تسلیحات و تجهیزات موثر در مقابله با بالگردهای دشمن محسوب میشوند که کارکردهای بسیاری دارند. (بیشتر بخوانید)
بر اساس توافقات بعمل آمده در کمیسیونهای مشترک دوستی نظامی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، نهمین رزمایش امداد و نجات دوجانبه ما بین نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سلطنت عمان صبح پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰ در آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در تنگه هرمز و دریای عمان برگزار شد.
سناریوهای مختلفی بین واحدهای شناوری و پروازی دو کشور طراحی و اجرایی شد که نشان دهنده توسعه برنامههای این رزمایش نسبت به دورههای پیشین بود. (بیشتر بخوانید)
۱۱۰ فروند شناور تندروی جدید صبح ۲۰ آذر ۱۴۰۰ به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحویل شد. در این شناورهای تندرو که انواع راکتانداز، موشکانداز، نفربر و پشتیبان را شامل میشدند، نمونه جدیدی از شناورهای تندرو عاشورا مجهز به اژدر نیز به این نیرو تحویل شد.
شناورهای تندروی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش مهمی در ارتقای بازدارندگی ایران اسلامی دارند. (بیشتر بخوانید)
فرمانده کارخانجات نیروی دریایی ارتش درباره ناو اطلاعاتی طلائیه و زمان الحاق آن گفت: ناوشکن اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران شیراز (پروژه در حال ساخت طلائیه)، اولین ناوشکن ایرانی مجهز به آشیانه بالگرد بوده و دارای دکلی متفاوت برای نصب رادارهای بومی است.
بنابر اعلام ارتش، این شناور اطلاعاتی پس از اتمام آزمایشهای مراحل فنی و عملیاتی به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق میشود. (بیشتر بخوانید)
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران ۱۷ آذر ۱۴۰۰ در آیین بزرگداشت مقام پرستار و دانشجو گفت: پرندههای بدون سرنشین ایرانی در انواع مختلف میتوانند در هرجایی بنشینند و عملیات انجام دهند. (بیشتر بخوانید)
هنگامی که ارتش بعثی عراق به کشورمان حمله کرد؛ آمادهترین نیرویی که برای دفاع از کشورمان به نیروهای بعثی یورش برد، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.
در میان همه خلبانان نیروی هوایی ارتش، یکی از خلبانان آن در دفاع مقدس توانست با پروازهای خود تلفات بسیاری بر بعثیها وارد کند. (بیشتر بخوانید)
فرمانده کل قوا طی تقریظ خود بر عملکرد ناوگروه ۷۵ نیروی هوایی ارتش از اجرای موفقیت آمیز ماموریت توسط این ناوگروه تقدیر کردند.
تقریظ فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) بر گزارش عملکرد ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی راهبردی ارتش اعزامی به اقیانوس اطلس، با حضور سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی رئیس دفتر نظامی رهبر انقلاب، امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش و جمعی از مقامات لشکری رونمایی شد. (بیشتر بخوانید)
دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح ۶ آذر ۱۴۰۰ در نشست خبری خود به مناسبت روز نیروی دریایی ارتش از آغاز روند ساخت زیردریایی بومی بعثت در صنایع دریایی کشورمان و رونمایی از آن در آینده نزدیک خبر داد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره توانمندی نیروی دریایی ارتش در تولید تجهیزات، گفت: ما انواع تجهیزات را تولید میکنیم و انشاء الله به زودی ساخت زیر دریایی سنگین بعثت آغاز خواهد شد. (بیشتر بخوانید)
نیروی هوایی ارتش از پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز دفاع مقدس نقش پر رنگی در دفاع از کشورمان دارد.
خلبانان نیروی هوایی ارتش از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و بعدها در طول دفاع مقدس علاوه بر عملیاتهای مهمی، همچون حمله به الولید یا اچ ۳، حمله به اوسیراک، کمان ۹۹، بمباران شهر کوت و بسیاری دیگر از عملیاتها نقش مهمی در نابودی توان نظامی ارتش بعثی داشت و در این راه شهدای بسیاری را هم به انقلاب و کشورمان تقدیم کرده است. نحوه شهادت یکی از خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اما به شکل متفاوتی است. (بیشتر بخوانید)