باشگاه خبرنگاران جوان رشت - اسدالله عباسی، استاندار گیلان دیشب در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم گیلان که از شبکه استانی پخش شد با تشریح مصوبات سفر رئیس جمهوری به گیلان گفت: ۶ برنامه اصلی استان در حوزه اقتصادی با هدف ایجاد فرصتهای شغلی جدید تدوین و به مرحله اجرا گذاشته شده است.
به گفته او، سفر رئیس جمهور به گیلان ۱۷۹ مصوبه با مجموع ۱۸ هزار و ۹۲۳ میلیارد تومان داشت که از این رقم ۷ هزار و ۹۰۳ میلیارد تومان معادل ۴۲ درصد در قالب تسهیلات و ۱۱ هزار و ۲۰ میلیارد تومان معادل ۵۸ درصد در قالب اعتبارات عمرانی اختصاص یافته است.
از این اعتبارات عمرانی، افزون بر ۷ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان جزو تعهدات اعتباری سازمان برنامه و بودجه کشور، ۳ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان از محل منابع داخلی وزارتخانهها و ۱۴۸ میلیارد تومان نیز از تعهدات شورای برنامه ریزی و توسعه استان برای سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ است.
از اعتبارات مربوط به تسهیلات نیز، افزون بر ۵ هزار میلیارد تومان بابت تسهیلات ۱۸۸ طرح تولیدی و اشتغالزا، هزار و ۹۶۱ میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان و صد میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه برای تأمین ودیعه مسکن، ۴۲۸ میلیارد تومان تسهیلات کمیته امداد امام خمینی برای اجرای ۸ هزار و ۵۴۹ طرح اشتغالزا بر اساس برنامه مصوب اشتغال و خودکفایی استان، ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهرهای استان از سوی وزارت کشور، ۴۸ میلیارد تومان تسهیلات بابت ۶۵ طرح اشتغالزا و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه برای پاسخ به درخواستهای مردمی از سوی صندوق کارآفرینی پرداخت خواهد شد.
چنانچه نسبت به رفع مشکل واحدهای تولیدی اهتمام ورزیده و راهبرد توسعه اشتغال، رونق تولید و ارتقاء شاخصهای صادرات از استان و همچنین توجه برنامهمحور به افزایش تولیدات شاخص گیلان در حوزه محصولات کشاورزی مدنظر باشد؛ میتوان بسیاری از تنگناها را بهبود بخشید.
در جلسه شورای اداری استان در حضور رئیس جمهوری گفتم که ستاد احیاء و فعالسازی واحدهای تولیدی با شش برنامه اصلی استان در حوزه اقتصادی را تشکیل داده و با انجام این برنامه ها، تعداد ۸۶ هزار فرصت شغلی جدید طی سه سال در استان ایجاد و تعداد ۴۴ هزار شغل موجود نیز تثبیت خواهد شد تا به هدف برنامه که نرخ بیکاری ۸ درصد و نرخ رشد اقتصادی ۸ درصد است، برسیم.
توجه به اقتصاد گردشگری، اقتصاد دریامحور و اقتصاد کشاورزی از برنامههای مهمی است که میتوان با استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی و تسهیل زمینه فعالیت آنان، برنامههای بهبود معیشتی گیلان را پیش برد.
به نفع مردم به دستگاههای نظارتی و مدیران اجرایی به ویژه فرمانداران اعلام میکنم که پای کار مردم محکم بایستند، کسی حق گران فروشی ندارد و باید دقت کنند که مردم دچار سختی نشوند.
راه اندازی ۳۸۳ واحد راکد و غیرفعال که قابلیت احیاء دارند (از مجموع ۹۰۵ واحد غیرفعال)، راه اندازی و بازگشت به تولید ۱۰۵ واحد تحت تملیک و جانشینی بانکها، به ظرفیت کامل رساندن دو هزار و ۷۳۱ واحد استان که با ظرفیت پایین (از ۱۰ تا ۹۰ درصد ظرفیت تولید) در حال کار هستند، اتمام یک هزار و ۷۲ طرح نیمه تمام اقتصادی که پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۹۰ درصد دارند، افزایش شیفت کاری و توسعه تولید در تعداد ۷۰ واحد استان و تثبیت اشتغال و تولید تعداد ۲ هزار و ۹۸۵ واحد فعال موجود با تأمین سرمایه در گردش لازم از مهمترین این برنامهها است.
با انجام ۶ برنامه راهبردی فوق، تعداد ۸۶ هزار فرصت شغلی جدید در طی سه سال در استان ایجاد و تعداد ۴۴ هزار شغل موجود نیز تثبیت خواهد شد.
این کار با سرمایه گذاری ۱۲ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی و تسهیلاتی بالغ بر هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در قالب سرمایه ثابت و در گردش قابل انجام خواهد بود.
همچنین از هدف گذاری ایجاد ۲۳ هزار و ۴۳۰ شغل جدید در استان برای سال ۱۴۰۱ خبر داد.
اگر مطلع شوم سرمایه گذاری پشت درب اتاق مدیری معطل شده، آن مدیر و عوامل دخیل را نزد سرمایه گذار فرستاده تا ضمن عذرخواهی، ایشان را برای سرمایه گذاری دعوت کنند.
به دنبال تأکید دکتر رئیسی در سفر به گیلان و در نشست با نخبگان، علماء، خانواده شهدا، ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف مردم استان مبنی بر لزوم آزادسازی سواحل به نفع مردم و رعایت حدود قانونی، در نخستین روز پس از این دستور بر ضرورت تسریع در اجرای آن و گام برداشتن به صورت استوار با همکاری همه بخشها اعم از قوای مجریه، قضاییه و مقننه تأکید داشتم.
جلسه بررسی روند آزادسازی سواحل با حضور مدیران دستگاههای اجرایی گام بعدی برای اجرای دستور صریح رئیس جمهوری با فوریت و ظرف کمتر از بیست روز بود که در آن منابع طبیعی استان مکلف شد تا نسبت به شناسایی نقاط تصرف شده دستگاههای دولتی با در نظر گرفتن قانون مستحدث ساحلی اقدام کند تا برای آزادسازی آن دسته از اراضی دولتی که در حریم دریا قرار دارد، اقدام شود.
مرتضوی، معاون اجرایی رئیس جمهوری هم برای نظارت بر اجرای دستور رئیسجمهوری به گیلان سفر کرد تا از نوار ساحلی، تالاب و رودخانههای زرجوب و گوهر رود به صورت میدانی بازدید کند.
بازدیدهای سرزده از نوار ساحلی برای نظارت جدی بر آزادسازی ساحل هم به عنوان یک تکلیف از سوی رئیس جمهوری، محور برنامههای روزانه ام بود و براین مبنا از خط ساحلی در مرکز و غرب گیلان در شهرستانهای رضوانشهر و تالش و همچنین شرق گیلان از رودسر تا آستانه اشرفیه را بازدید و از نزدیک نحوه اجرای اقدامات را نظاره کردم تا با جدیت دستور صریح رئیس جمهوری اجرا شود.
انتهای پیام/م.ی