صنایع آب بر خراسان جنوبی در حالی برای تأمین آب، در گیر و دار مجوز حفر چاه هستند که پساب فاضلاب گزینه‌ای در دسترس برای این نیاز آبی است.

باشگاه خبرنگاران جوان بیرجند - سالانه ۸ میلیون متر مکعب پساب در تصفیه خانه فاضلاب بیرجند وارد چرخه می‌شود که استفاده از پساب برای مصارف صنعتی و آبیاری درختان غیر مثمر می‌تواند بخش زیادی از نیاز آبی صنایع را برطرف کند.

مرحله دوم تصفیه خانه بیرجند نیز برای افزایش ظرفیت پساب این تصفیه سال ۱۳۸۹ آغاز شد و سال ۱۳۹۰ مجوز‌های لازم از شورای اقتصاد اخذ و در سال ۱۳۹۱ قرارداد با بانک توسعه و تجارت اکو منعقد شد.

طرحی که تاکنون بار‌ها وعده افتتاح آن داده شده است که آخرین وعده مسئولان برای افتتاح آن آذرماه امسال بود.

وقتی پساب هست، اما گرد آب چاه می‌گردیم!

وعده افتتاح تصفیه خانه بیرجند کی محقق می‌شود؟

مودول دوم تصفیه خانه فاضلاب بیرجند و خط انتقال تصفیه خانه از محل تسهیلات بانک توسعه و تجارت اکو اجرایی شده است. ظرفیت روزانه تصفیه خانه فاضلاب ۲۱ هزار و ۵۰۰ متر مکعب است که بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی می‌گوید: تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند در حال حاضر مرحله آزمایش با آب را گذرانده است و این طرح به زودی برای آزمایش نهایی وارد مدار می‌شود.

به گفته امامی علت طولانی شدن اجرای این طرح توسعه‌ای بودن آن است به طوری که در این سال‌ها مساحت زیادی به محدوده شهر الحاق شد.

او می‌گوید: در حال حاضر در مراحل پایانی تصفیه خانه هستیم و تقریبا از شبکه بیرجند، ۴۹ کیلومتر باقی مانده است که ۲۷ کیلومتر از آن را قرارداد بسته ایم و ۲۲ کیلومتر دیگر مانده است و در صورت بستن قرارداد، این طرح به اتمام می‌رسد.

وقتی پساب هست، اما گرد آب چاه می‌گردیم!

پساب فاضلاب، کلید رفع کمبود آب

تصفیه فاضلاب فرصتی مناسب برای کمتر شدن مشکلات زیست محیطی است که استفاده از پساب می‌تواند به تأمین آب صنعت و کشاورزی کمک کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی می‌گوید: طرح انتقال پساب تصفیه خانه فاضلاب بیرجند به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی با هدف جایگزینی یک حلقه چاه عمیق در حال اجراست تا به آبیاری ۸۰ هکتار درخت کاج در در این مرکز کمک کند.

به گفته سروری اعتبار اولیه این طرح ۹ میلیارد تومان است که قرار است با اجرای خط انتقال پساب با لوله‌های فایبرگلاس، UPVC و پلی اتیلن به طول پنج کیلومتر در مدت ۶ ماه اجرا شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی می‌گوید: تصفیه خانه فاضلاب شهری بیرجند هم اکنون با ظرفیتی در حدود ۸ میلیون مترمکعب در سال در حال فعالیت ‎است که پیش بینی ‎می‎ شود تا سال ۱۴۱۰ به حدود ۲۰ میلیون متر مکعب در سال برسد.

وقتی پساب هست، اما گرد آب چاه می‌گردیم!

چراغ سبز پساب تصفیه خانه بیرجند به صنایع آب بر

در شهرک صنعتی بیرجند صنایع آب بر زیادی وجود دارند که با استفاده از پساب فاضلاب می‌توان نیاز این صنایع را برطرف کرد و چرخ این کارخانه‌ها به را به حرکت درآورد.

صنایعی که هم اکنون بخش زیادی از نیاز آبی شان به وسیله چاه‌ها تأمین می‌شود.


بیشتر بخوانید


مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان جنوبی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: هم اکنون از بخشی از پساب تصیفه خانه فاضلاب بیرجند درشهرک صنعتی بیرجند، برای آبیاری فضای سبز شهرک و بخشی از صنایع شهرک که نیاز به آب کیفی ندارند، استفاده می‌کنیم.

به گفته پارسا برای استفاده از پساب در شبکه‌های داخلی شهرک صنعتی نیز تقریبا مخزن این شبکه ساخته شده است، اما برای تکمیل این طرح نیاز به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار داریم.

پارسا گفت: پیش بینی می‌کنیم این طرح بزرگ تا پایان سال آینده در شهرک صنعتی بیرجند به پایان برسد.

با راه اندازی این پروژه بخش زیادی از نیاز آبی صنایع شهرک صنعتی برطرف می‌شود و دیگر نیازی به استفاده از آب چاه‌ها و آب‌های زیرزمینی نیست.

وقتی پساب هست، اما گرد آب چاه می‌گردیم!

رفع تشنگی صنایع آب بر خوسف با پساب فاضلاب بیرجند

به جز شهرک صعنتی بیرجند، کارخانه شمش چدن خوسف نیز از دیگر صنایع آب بری است که می‌تواند با استفاده از آب این پساب نیاز آبی خود را تأمین کند.

کارخانه‌ای بزرگ با سرمایه گذاری خارجی چین که هم اکنون مصرف آب در آن ۲۸ لیتر بر ثانیه است.

فرماندار خوسف می‌گوید: عملیات طرح انتقال پساب فاضلاب بیرجند برای صنایع آب بر خوسف، بهمن ماه آغاز می‌شود.

به گفته آخوندی، سهمیه ۲٠٠ لیتر بر ثانیه از پساب فاضلاب بیرجند برای صنایع آب بر خوسف از جمله کارخانه شمش چدن و شهرک صنعتی این شهرستان اختصاص یافته است.

طرح انتقال پساب فاضلاب بیرجند به شهرک صنعتی و کارخانه شمش چدن خوسف را ایمیدرو با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان برعهده گرفته است که تابستان سال آینده به پایان برسد.

وقتی پساب هست، اما گرد آب چاه می‌گردیم!

پساب فاضلاب بیرجند، تشنگی صنایع آب بر را برطرف می‌کند

خراسان جنوبی استانی کم آب است و دارای دو صنعت پر آب بر در حوزه فولاد و شمش چدن است. در چنین شرایطی نیاز است تا مسئولین برای تأمین آب این صنایع در این خطه کویری به سراغ راهکار‌های بروند که دائم و پایدار باشد.

استفاده از پساب فاضلاب یک روش دائمی و پایدار است که با کمک آن دغدغه آبی برای سرمایه گذاران استان و کارخانه‌ها و صنایع آب بر رفع می‌شود.

تولید سالانه ۸ میلیون متر مکعب پساب در خراسان جنوبی فرصتی است که در نتیجه آن، نه چاه‌های آب شهرک‌های صنعتی خشک می‌شوند و نه سرمایه گذاران این صنایع آب بر در استان سردرگم می‌مانند.

پساب کلید نجات صنایع و معادن در گذر از ۲۱ سال خشکسالی است.

انتهای پیام/ک

برچسب ها: پساب ، تصفیه خانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
اگه موضوع پساب رو مدیریت کنند دیگه مجبور نیستند حقابه کشاورزان رو به صنایع بدن
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۰۸:۳۹ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
کاش شهر های کوچک کشور که مرکز استان نیستند هم سیستم فاضلاب شهری داشتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
مگه از پساب برای آب خوراکی استفاده نمیشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
در سمنان هم دچار همین مساله هستیم ...