به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمدرضا اورانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عصر سه شنبه در حاشیه مراسم گشایش شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان مشهد گفت: تاکنون در راستای استفاده از ضایعات بخش کشاورزی ۷۰ هزار تن ضایعات پوست تازه پسته در قالب سیلوسازی تبدیل به خوراک واحدهای پرواربندی دام سبک و سنگین استان شده است.
او گفت: امسال توسعه واحدهای پرورش دام سبک پربازده برای تولید پایدار گوشت و ساماندهی اشتغال طی یک برنامه چهار ساله در این بخش در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به محدودیتهای آبی در خراسان رضوی هشت جهتگیری برای حوزه پرورش دام و طیور در طرحهای پیشران استان مشخص شده که از جمله این موارد توسعه واحدهای پرواربندی و مولد در حوزه شترمرغ، اصلاح نژاد دام، افزایش ضریب تبدیل غذایی (افزایش شاخص سوددهی) در حوزه مرغ، گوشت مرغ و دام است.
اورانی گفت: یکی از مشکلات استفاده از ضایعات حوزه دام و طیور کمبود نهاده دامی در خراسان رضوی است.
او گفت: یک شرکت دانش بنیان به این مساله ورود کرده و از کود خشک بستر واحدهای مرغداری گوشتی سبزوار سالانه حدود هشت هزار تن خوراک برای واحدهای پرواربندی دام سبک و سنگین تولید کرده است که در صورت توسعه این بخش سالانه ۱۳۰ هزار تن کود خشک به چرخه استفاده باز میگردد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: حدود ۳۰ درصد از خوراکی که دام سنگین میخورد، هضم نمیشود، به همین علت روی پخت نهاده دامی متمرکز شدیم که با تحقق این مهم، ۲۵ تا ۳۰ درصد مصرف نهاده در واحدهای گاوداری کاهش مییابد.
اورانی گفت: اولویت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی حفظ واحدهای تولیدی حوزه دام و طیور موجود، فعال کردن واحدهای راکد، به حداکثر رساندن ظرفیت تولید واحدهای فعلی و افزایش بهره وری و راندمان تولید در آنها است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از سال ۱۳۹۸ تاکنون با همکاری سازمان بسیج مهندسین، سازمان بسیج سازندگی و قرارگاه محرومیت زدایی اقداماتی از جمله توسعه کشت علوفه با نیاز آبی پایین، توسعه کشت خارشتر در جنوب استان، کشت جو علوفهای (قصیل جو) و بذر تریتیکاله در خراسان رضوی انجام گرفته است.
انتهای پیام//ف. ب.