جریان‌های سیاسی، چهره‌ها و رسانه‌های داخلی با هدایت درست افکار عمومی و برداشتن فشار اجتماعی بر مذاکرات می‌توانند موضع ایران را در دور جدید گفتگو‌ها تقویت کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، جنگ روایت‌ها می‌گوید روایت اول را تو بساز و آن را تثبیت کن. دقیقا از نقطه‌ای که مذاکرات تمام شد، از همان‌جا هم جنگ روایت‌ها شروع می‌شود. اساسا در جنگ‌های فردا کسی پیروز است که بهترین روایت را دارد، نه کسی که از بزرگ‌ترین بمب‌ها برخوردار است، این یک اصل در جنگ‌های شبکه‌ای و رسانه‌ای است.

یعنی جریانی که در عرصه فکری بتواند روایت اول را بسازد و کنترل روایت را به دست بگیرد و آن را در افکار تثبیت کند، نبض افکار عمومی را هم به دست خواهد گرفت. حالا دور اول مذاکرات تیم ایرانی با ۱+۴ روز جمعه بعد از پنج روز به پایان رسید و آنچه در اتریش گذشت، شامل ارائه دو سند از طرف ایران و انتظار برای پاسخ اروپایی‌ها است.

این موضوع سرجمع یک هفته مذاکره در دور اول است و حالا توپ در زمین طرف مقابل است که با استدلال منطقی جمهوری اسلامی چه رفتاری کند؛ آن را بپذیرد و مذاکره ادامه پیدا کند یا نپذیرد و به دنبال مقصریابی باشد. مذاکرات ۸ آذر که از روز اول هم با هدف مشخص و ملموس رفع تحریم‌ها شروع شد، در دو سند خود به موضوع رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای اشاره کرد که طبق گفته اروپایی‌ها سند اول بسیار مصداقی و جزئی و سند دوم کلی بوده است؛ البته طبیعی هم هست، ایران موضع هسته‌ای خود را یک بار در سند برجام تثبیت کرده و حالا قرار نیست دوباره به خانه اول بازگردد.

اما چیزی که مخدوش شده و نیازمند معماری مجدد است، تعهد رفع تحریم‌ها از سوی آمریکاست که تیم مذاکره‌کننده به دنبال این است که تا دلار آخر حق کشورمان را بگیرد. با همه این تفاسیر نهایتا به درخواست طرف‌های اروپایی همه طرفین برای مشورت با پایتخت‌های‌شان، مذاکرات را متوقف کرده‌اند و قرار شده به‌زودی دور جدید برگزار شود. اما دور جدید برای ما ایرانی‌ها چند پیش‌شرط مهم دارد و در بین دو نیمه باید یک بار دیگر استراتژی برد خود را مرور کنیم تا بازی برنده را در شرایط انفعال اروپا و آمریکا واگذار نکنیم. این گزارش می‌خواهد مهم‌ترین سرفصل‌های بازی برنده ایران را مرور کند.

یار دوازدهم تیم مذاکره‌کننده

خیلی وقت‌ها راه‌حل طلایی در بین دو نیمه و موقع تنفس تیم‌ها نهایی می‌شود. همان جایی که برای آخرین بار استراتژی تیم از سوی سرمربی تشریح می‌شود و هر بازیکن درباره میزانسن و جایگاه خود در زمین بازی، توجیه می‌شود. اما حالا که تیم ایرانی به تهران بازگشته، فقط آن‌ها نیستند و همه ما در محیط داخلی کشور در این بازسازی و آمادگی برای دور دوم مذاکرات سهیم هستیم. منظور از این ما همین توییت‌ها و پست‌ها و نقد‌های روزمره بعد از مذاکرات در شبکه‌های اجتماعی و پیج‌های مجازی است که در شبکه‌های اجتماعی موج می‌سازد و از آن به افکار عمومی تعبیر می‌شود.

همین رسانه‌ها که نقد می‌کنند و جهت می‌دهند و برای افکار عمومی قاب فکری می‌سازند یا با نوع خبر‌های خود یک موضوع را برجسته‌سازی می‌کنند یا ترجیح می‌دهند گاهی مارپیچ سکوت ایجاد کنند تا همه چیز کانالیزه شود. منظور از ما همین جریانات سیاسی و اجتماعی است که در نشست‌های حزبی، تشکلی و دانشگاهی درباره گزاره‌های مذاکرات حرف می‌زنند و گفتمان تولید می‌کنند. این سه ضلع مثلث یعنی افکار عمومی، رسانه و جریانات سیاسی روی هم اثر دارند، از یکدیگر ایده می‌گیرند و نهایتا اتمسفر نهایی و جو اجتماعی-سیاسی ایران را می‌سازند.

همین فضای غالب کشور در فضای بین‌المللی بازتاب پیدا می‌کند و در تصمیم‌گیری رقیب و طرف مقابل مهم می‌شود. پس جایی که هرکدام از ما در آن قرار گرفته‌ایم، نحوه بازنمایی و مطالبات‌مان از مذاکرات، بسیار با اهمیت است. از همین دیروز تا این لحظه توییت‌های مهمی در باب مذاکره در فضای مجازی دست به دست شده که نشان می‌دهد ظاهرا اهمیت صدای واحد و حمایت از تیم مذاکره‌کننده در همین دور اول، هنوز به‌خوبی فهم نشده است.

مثلا عباس عبدی فعال اصلاح‌طلب در حساب کاربری خود نوشت که درباره مذاکرات اکنون نباید داوری نهایی کرد. چنین وضعی دور از انتظار نبود، شاید هم محکم آمدن اولیه نوعی تاکتیک باشد. آنچه مهم است رو به پیش یا رو به پس بودن گفتگو‌های بعدی است. این در حالی است که مدیرعامل خبرگزاری دولت درباره مذاکرات نوشته است تا حدی پیشنهاد‌های حساب‌شده تیم ایرانی، بیشتر متمرکز بر رفع تحریم‌ها بوده تا موضوع هسته‌ای، آن هم بدون ورود به موضوعات فرابرجامی، طبیعی است که طرف اروپایی انتظار چنین دقتی را نداشته و حالا لازم دیده که برای مشورت به پایتخت‌ها بازگردند.

اتفاقی که پیش از مذاکرات دور نخست ‎وین پیش‌بینی شده بود. یا یکی دیگر از کاربران درباره دور اول مذاکره تاکید کرد ‏کسی که تلاش تیم مذاکره‌کننده ایرانی برای رفع حداکثری تحریم را مسخره می‌کند، طرفدار حفظ حداکثری تحریم است و احتمالا نفعی در ماندن تحریم دارد؛ بنابراین فضایی که برساخته از این فضای فکری گفتمانی کشور است، قطعا بر ادامه روند مذاکرات تاثیر خواهد داشت و اصلی‌ترین گزاره این است که از ایران باید یک صدا به گوش برسد؛ بنابراین آنچه برگ برنده ایران در دور بعدی مذاکره را تضمین می‌کند، همین موضوع است. اما چگونه؟

اهرم فشار اجتماعی را خنثی کن

بدون اغراق ایران دیگر بعد از ۱۸ سال در زمینه مذاکرات، مدرک دکترا گرفته و کاملا بر استراتژی‌های رسانه‌ای و دیپلماسی پسامذاکره اشراف دقیق دارد، برنامه طرف مقابل که همیشه هم به شکل دقیق اجرا شده، چه در دوره روحانی و چه در دوره فعلی، استفاده از اهرم فشار اجتماعی در ایران است. یعنی چه در زمینه اقتصادی و چه در حوزه سیاسی اجتماعی روال بازی آن‌ها همین بوده است.

مثلا همین پارادایم خبرسازی دیروز طرف اروپایی را بخوانید: «پیشنهاد‌های ایران سختگیرانه بود»! این جدیدترین ادعای طرف‌های غربی بعد از مذاکرات است که بلافاصله با واکنش علی باقری مواجه شد، مسوول مذاکره‌کننده تیم ایرانی در وین گفته پیشنهاد‌های بر اساس مبانی مورد تایید دوطرف تهیه شده و هیچ طرف اروپایی ادعا نداشت که پیشنهادات ایران مبنای حقوقی و قانونی ندارد، امیدواریم بعد از ارائه پیشنهاد‌های جمهوری اسلامی ایران به طرف مقابل، آن‌ها بتوانند در کوتاه‌ترین زمان به یک جمع‌بندی برای ورود به گفتگو‌های جدی با ایران در مورد دو سند، برسند.

مثال دیگر، خط خبری رسانه‌های غرب است، مثلا همین دیروز رسانه بی‌بی‌سی موضوع بورس و دلار را روی نمودار مذاکرات تحلیل کرد یا مثال عینی‌تر دیگر در این زمینه، اتفاقاتی است که بعد از سفر گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی به ایران اتفاق افتاد. او در یک قدمی زمان مذاکره به تهران آمد و بلافلاصله بعد از رفتنش قیمت دلار بالا رفت، این یعنی یک عده دلال در بازار ارز با تنش اقتصادی در حوزه سکه و ارز سعی داشتند این تنش را در فضای ایران رسوب دهند؛ اگرچه بعد از این اتفاق چند نفر در ارتباط با این ناآرامی‌های ارزی دستگیر شدند، اما همین موضوعات توقعات اقتصادی از مذاکره ایجاد می‌کند، سرریز آن هم وارد فضای سیاسی و اجتماعی می‌شود و نهایتا فشار برای توافق زود و این ادعا که هرتوافقی بهتر از بی‌توافقی است را به شکل فزاینده‌ای افزایش می‌دهد. ما یک‌بار در دولت روحانی برای این استراتژی هزینه بالایی دادیم و حالا قرار نیست از همان سوراخ دوباره گزیده شویم. ایران این بار عجله ندارد و می‌خواهد سر صبر حقوق خود را احیا کند.

فکت‌های غرب برای اثرگذاری بر ایران

ما در این دوره از مذاکرات شاهد انفعال و موضع پایین طرف اروپایی بودیم و تحلیل گفتمان طرف غربی نشان می‌دهد آن‌ها انتظار نداشته‌اند که ایران با اراده کامل در مذاکرات حاضر شود، واقعیت این است که آمریکا در شرایطی نیست که تمایلی برای امتیاز دادن به ایران داشته باشد و می‌خواهد با اهرم سیاسی ایران را وادار به مذاکرات جامع و مدنظر خود کند، اما اهرم فشار آمریکا در این مختصات هم قابل تامل است؛ اولا آمریکا می‌خواهد بدون عمل به تعهدات خود، ایران را به عنوان تهدید جهانی مطرح کند و از سوی دیگر تهدید علیه ایران را با اجماع‌سازی معتبر کند و دائم از تعهد طرف ایرانی بگوید.

در حالی که این آمریکا بود که در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و این توافق را نقض کرد. دو سند ارائه‌شده ایران به اروپا در مذاکرات اخیر هم در چارچوب توافق ۲۰۱۵ (برجام) و قطعنامه ۲۲۳۱ بوده و خواسته مشروع ایران این است تحریم‌هایی که بعد از توافق برجام صورت گرفته لغو شود و تاکید کرده ما نه حقوقی بیش از برجام می‌خواهیم، نه وظیفه‌ای بیشتر از توافق ۲۰۱۵ انجام خواهیم داد. اما رسانه‌های آن‌ها در حال هیولاسازی از ایران به عنوان نقض‌کننده امنیت جهانی هستند و این همان روایت‌سازی و تحریف حقیقت است که در ابتدای گزارش به آن پرداختیم.

به طور مثال آن‌ها می‌خواهند غنی‌سازی فردو در ایران را نقض امنیت جهانی نشان دهند و با یک کار رسانه‌ای-روانی پیوسته و قوی علیه ایران، کار خود را بیرون از میز پیش ببرند، نهایتا هم انفعال خود را با تهدید نشان دادن ایران لاپوشانی کنند و برای این استراتژی نیاز به مقصرسازی دارند. اروپایی‌ها هم در استفاده از اهرم‌های فشار سیاسی و اجتماعی بسیار پرکار ظاهر شدند، مثال آن هم همین خبری بود که در چند خط بالاتر مرور کردیم، آن‌ها می‌گویند ایران سخت گرفته یا ایران حرف تازه‌ای ندارد یا حتی مدعی می‌شوند ایران فضای شش دولت قبلی مذاکرات وین را تکمیل نکرده و از نقطه جدید شروع به مذاکره کرده است.

جنجال‌سازی بر سر سفر گروسی به تهران هم در همین چارچوب بود، یعنی وقتی گروسی از ایران بازگشت، مدعی شد اجازه بازرسی فوق‌العاده از سایت‌های هسته‌ای را نداشته در حالی که اساسا این رویکرد بعد از توافق با ۱+۴ قابل تحقق است فعلا ما در مرحله احیای برجام هستیم و این کار هم برعهده ۱+۴ است نه ایران. جمهوری اسلامی فقط حقوق خود را می‌خواهد، رفع تحریم‌های بعد از توافق برجام.

اثرگذاری بر ایران برای غرب چه کاربردی دارد

غرب و به‌ویژه آمریکا برای بازی با معادلات در مذاکره همیشه از اهرم فشار اجتماعی بسیار دقیق و در سطح بالا استفاده کرده‌اند، در سطور بالاتر اشاره شد که برنامه و اهرم آن‌ها چیست. اما در این بخش می‌خواهیم این نکته را بررسی کنیم که کاربرد استراتژی اثرگذاری روی ایران برای غرب چیست و آن‌ها مشخصا چه منفعتی می‌برند.

غرب سعی دارد با انتشار روایت‌های تحریف‌شده از محتوای گفت‌وگوها، پیشنهاد‌های ایران را به دور از واقعیت، سختگیرانه و نشدنی جلوه دهد تا در بازی مقصرنمایی، تلاش کند که نهایتا پیشنهاد‌های ایران را «بن‌بست» در گفتگو‌ها به تصویر بکشد. این در حالی است که گفتگو‌ها در وین، روندی سالم و طبیعی طی کرده و اروپا باید بتواند پاسخ و راهکار‌های منطقی برای آن ارائه کند.

کاربرد دیگر این استراتژی این است که طرف مقابل قصد دارد با فضاسازی رسانه‌ای تا دور جدید مذاکرات، تیم مذاکره‌کننده ایران را برای عقب‌نشینی از مواضع منطقی خود تحت فشار قرار دهد و از این طریق مسوولیت هرگونه موفق نبودن در گفتگو‌ها را بر عهده ایران بگذارد. پس هیچ بعید نیست که در چنین حالتی آن‌ها حتی مدعی شوند ایران برای توافق نیامده و فقط به دنبال بیانیه‌خوانی است، درحالی که ایران بسته پیشنهادی خود را به صورت ریز و با راه‌حل‌های عملیاتی ارائه داده است.

کاربرد سوم این سیاست این است که فشار از روی آمریکا به‌خاطر خارج شدن یک‌طرفه از برجام برداشته شود و مقصر اصلی به جای آمریکا، ایران نشان داده شود. کاربرد چهارم آن آسیب‎پذیر و شکننده تصویر کردن وضعیت اقتصادی ایران است که با بی‎ثبات نشان دادن بازار ارز و مانور بر روی تورم و افزایش بالای قیمت ارز، مذاکرات وین را به اقتصاد گره بزنند و به شرطی شدن اقتصاد در ازای مذاکره، ادامه دهند و هسته اصلی این اقدام هم فشار به تیم مذاکره‌کننده برای تعجیل در تصمیم‌گیری و نهایتا یک توافق بد و خنثی است؛ بنابراین این استراتژی به صورت پیوسته در نسبت با یکدیگر کار می‌کند و وقتی اینطور تصویرسازی شود که ایران برای مذاکره نیامده و فقط آمده تا مانور مذاکره برگزار کند، دیگر رسما توپ به زمین ایران می‌آید و ما بازی برده را واگذار خواهیم کرد.

پس شناخت دقیق انگاره‌های رسانه‌ای و جنگ دیپلماسی غرب که پیوست مذاکرات است، بسیار حیاتی است. در اینجا دوباره به نقطه اول گزارش برمی‌گردیم که رفتار ما در داخل تا چه حد مهم و تعیین‌کننده است که با خالی کردن پشت تیم مذاکره‌کننده، اجازه مین‌گذاری به طرف غربی در این جا‌های خالی را ندهیم و این فرصت را از آمریکایی‌ها بگیریم که دیگر نتوانند روی فضای اجتماعی ایران حساب ویژه باز کنند.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
مرگ بر آمریکا و مرگ بر همراهان و جیره خواران و سبک مغز ها که فریب دست های آردی شده آقا گرگه را می خورند و در های خانه را باز می کنند و یا متوجه دستان آهنین در دست کش های مخملی نمی شوند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۲۱ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
بحول قوه الهی وراهنمایی رهبر معظم انقلاب و پشتیبانی مردم بزرگوار وقدرت نمایی نیروهای مسلح و از همه مهمتر استمداد از خون عزیزان شهید .وپا فشاری سفیران ملت غیور ایران زمین بر گرفتن حق مسلم این ملت مظلوم انشاالله پیروزی با ماست یا علی مدد خدا نگهدارتان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
متاسفانه خود مردم نادانسته در شبکه های اجتماعع کارهایی میکنن کشور مسولین ما را زیر سوال میبرن مثلا اعزام یه گروه ۴۰ نفره به مذاکرات که اینا بودجه بیت المال را برده اند و اخر یکی نیست جواب اینا را بده که در مذاکرات پیشین آمریکایی ها با یه هیت ۱۰۰ نفره می امدم بلخره طبیعیه وقتی شما معامله بزرگی را می خواهی انجام بدی با اشخاص مطلع در هر زمینه میروی نه تنهایی تا تمام جوانب کار در معامله را بسنجی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
چهل نفر رفتند تا مانع خسارات چهار هزار میلیارد دلاری شوند ، چهل نفر رفتند تا مانع مرگ هزاران بیمار بی دارو شوند و رفتند تا مانع جنگ و کشتار شوند رفتند تا چهل بار مذاکره بی خاصیت را به چهار مورد مفید تقلیل دهند ، رفتند تا با هیبت مقتدر ابراز وجود کنند و مانع کمترین سوء استفاده های غرب از واژه گان شوند و با کیش های پی در پی غربیان ناحق را که هر لحظه در فکر جر زنی و زیر میز زدن هستند بهتر کنترول کنند و با پیروزی ، دشمنان را ناکاوت و دوستان را شاد کنند ، هر آنکه مخالفت کند یا مریض است و نادان و یا غرض ها دارد و همدست شیاطین است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
خلع سلاح شدن غرب در مذاکرات چگونه محقق می‌شود؟
در مذاکرات محقق نمی‌شود بلکه در خواب محقق می‌شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
خدا از سلطان محمود بزرگتر است ، شما غرب را با فوت هایتان بزرگ کرده اید و الا غرب همان بادکنکی است که است که درجنگ خود ساخته افغانستان بعد از بیست سال چون ترسو ها چنان فرار کرد که جهان را متوجه ضعفشان کرد و شما هنوز در خوابید! جنگ نیابتی یمن را نمی بینید ؟ جنگ ویتنام را به خاطر ندارید ، جنگ سوریه و عراق را چطور ؟ در سوریه تمام قدرت های جهان با تمام توان دست اندر کار سقوط بشار اسد بودند و تنها شهر دمشق باقی مانده بود . در افغانستان از گروه طالبان با سلاح کلاشینکوف شکست خوردند ، در یمن با موشک و پهپاد های برد کوتاه و در سوریه با مدافعان حرم و سلیمانی ها ، در فلسلین با موشک های دست ساز و در حد راکت و در لبنان با اقتدار حسن نصرالله و در ایران با مقاومت ملت و بصیرت دولت شکست را تجربه خواهند کرد شما با مطالعه این گذارش همچنان در خوابید؟ لطفا بیدار شوید و مسئولیت و رسالت انسانی و ایمانی و ایرانی خود را اجابت و اعمال کنید ، موفق و موئید باشید و در جایگاه یک ایرانی رو سفید و درخشان باشید پس مرگ بر استکبار آمریکا و هر شیطان صفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
جل ال خالق چرا شما ها نفسهایتان به دم و باز دم غربیان وابسته است ؟ و چرا ریخت و قیافه سخنانتان به ترامپ می ماند ؟ آیا شما فرزند ایران زمین هستید؟
Iran (Islamic Republic of)
حیدری
۱۱:۳۲ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
باسلام. در خصوص مذاکرات برجامی بنظر میرسد شفاف سازی نظیر متن خبر بسیار مفید است . من با هم صدایی همه موافقم اما این امر منوط به شفاف سازی و دیپلماسی کارا میباشد تا از سوی مقابل خدای ناکرده غافلگیر نشیم.به امید موفقیت ایران وایرانی
Iran (Islamic Republic of)
رسول بهزاد
۱۱:۲۴ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
برخورد سریعتر مسئولان قضایی با خائنین دور قبل مذاکرات،مهمترین و سریعترین اثر بخشی بین المللی را خواهد داشت.یا علی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
سلام به خاطر خون شهدای عزیزمون هم که شده به هیچ وجه از احقاق حقمان کوتاهی نکنید ما که زیر بار تحریم چندین ساله هستیم چرا باید امتیاز بدهیم آنها دوست ندارند ما پیشرفت بکنیم آنها ما را مثل عراق و افغانستان میخواهندبا اینکه میدونن هسته ای بودن حقمون ولی وابستگی ما را به خودشون میخوان لعنت بر وطن فروشان خائن وکثیف.
مخلص تیم مذاکره کننده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
کاملا با این گزارش موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
این مقاله راجع به استراتژی رسانه ای بیشتر برای خودتان مفید است ؛ که در خبرروز گذشته قیمت دلار فردائی رابه مردم معرفی میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
اشتباه منفی دادم
Switzerland
جواب منطقی
۱۰:۳۳ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
"وزیر دفاع اسرائیل در دیدار با امانوئل ماکرون می‌گوید تنها یک تهدید جدی نظامی می‌تواند برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را متوقف سازد. "حاکمان اسرائیلی ها چرا خود را به حماقت میزنند و فکر میکنند دیگران حماقت نمایی ها را گول خورده؟!
کدام تهدید جدید؟.
حتی ژنرالهای ترامپ هم اخر سر کم آورد و سران ج.ا تاکنون بخاطر شهید کردن قاسم سلیمانی و چندتا از سران و افراد شاخص ج.ا، ضربات مهلکی به امریکا و اسرائیل و متحدانشان زده اند.
امیدوارم کیهان لندن این منتشر کند، این یک تحلیل شخصی ام است همه بر اساسا چند سال پیگیری قضایا است.
غرب از لحاظ تئوری میتواند به جمهوری اسلامی ایران حمله نظامی سنگین کند با این شرایط:
1- قبول کنند چیزی شبیه جنگ جهانی سوم رخ میدهد
2- قبول شبه جنگ جهانی سوم، یعنی قبول هزینه سنگین جنگ، جنگ با جمهوری اسلامی ایران چنان پرهزینه برای غرب و اسرائیل و متحدانش خواهد بود که جنگهای 11 اواخر قرن 20 و اوایل هزاره سوم (یوگسلاوی، افغانستان، عراق و سومالی تا لیبی و آخرینش یمن) در برابرش مثل یک شوخی زشت است! سخن چند صد میلیارد بودجه فوری و صدها هزار نیرو و صدها شناور جنگی و زیردریایی و هزاران هواگرد و بمب و موشک دقیق نقطه زن است!، تا طی ضربات برق آسا، حجم متقابل دفاعی-تهاجمی قوای ایرانی کم کنند (به قول مقامات اسرائیلی تهدید جدی اتافق بفتد) و در غیر این صورت گزینه 3 اتفاق می افتد
3- برای همین میگویم اسرائیلیها دست از حماقت نمایی بردارند، چون به صرف توان نظامی تئوریک دارند برای حمله نظامی، توان عملیاتی ندارند! چرا؟! بخاطر نکات همین کامنت و بسیاری نکات دیگر اغلب کارشناسان میدانند!
وقت کشی و ادامه تحریمها بیهوده است. باندهای قدرت و ثروت و مافیایهای بیرحم نفوذی در حاکمیت ایران، دیدید چهار سال فشار حداکثری چگونه به تحمیل 500 درصد فقیرکردن دو سوم مردم ایران جبران کردند و آخر سر هم راههای دور زدن تحریم و تامین منابع را بدست اوردند؟!
در همین دوسال اخیر (ترامپ-بایدن) ضربات مهلکی جناح غربی-اسرائیلی-اعراب حامی شان خوردند، در سوریه و عراق و افغانستان و یمن شکستهای سنگین خوردند! یعنی در حالی باید تحریمها موثر میبود، اگر چند هفته فقط غزه موشک باران اسارائیل ادامه میداد، کار اسرائیل تمام بود، وای به روزی حزب الله و قوای شبیهش که الان در عراق و سوریه و یمن هستند همزمان به اسرائیل حمله کنند؟! اسرائیل حتی بدون حمله مستقیم نابود میشود.
برای چند سایت دیگر هم میفرستم، چون حقیقت همه باید بدانند.
// بهترین گزینه بازگشت به برجام 2015 است و ادامه تعهدات طرفین، نه کلمه زیاد و نه کم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
خواهشا به هیچ عنوان زیر بار حرف زور نروید.آنها باید التماس کنند نه ما.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
.فقط التماس غربیها میتونه سرگرمت کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
دوست عزیز یک کم دقت کن بعد جواب بده.!
Iran (Islamic Republic of)
منصور موسی زاده فارسیجانی
۱۰:۰۲ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
ملت شریف ایران، غیورمردان، ساکنینِ مَهدِ سربدارن، ......بت شکنان، .....
والله، والله، والله،..... کَس نخارَد پُشتمان ، جز ناخن انگشتمان.

من اطلاعات واقعی ام را در yjc.ir قرار میدهم که هر کس خواست به من دسترسی داشته باشد. من سالها در ژاپن، یکسال در آلمان، و بیش از دو دهه در آمریکا....به کرّات در یونان تا سقف سه ماه در هر نوبت زندگی کرده ام.
کسانی که کسی را در خارج از ایران دارند، اگر رابطه ای بینشان مانده، دفعه بعد که با آنان تماس گرفتند به قرآن مجید قسمشان بدهند که چه برِشان میگذرد و چه دارند میکشند. اغلب آنها در خارج از شدت درد و مشکلات پس از گذشت ده سال تماسهایشان را با اینطرفی ها قطع میکنند. چون پس از گذشت سالهای اول زندگی در خارج اگر خودکشی نکنند، پی میبرند که کلیه هایشان را نمیبایست میفروختند و خودشان و نزدیکانشان را نمیبایست خانه خراب میکردند که به جایی برسند که سالهاست رسیده اند. "که آنجا هم چندان خبری نبود" . بخصوص اگر هنوز معنی کمی از اصالت و غیرت و ناموس در ذاتشان مانده باشد.

ملت، آنچه که برای ما هست، اگر هست اینجاست، و اگر نیست والله، والله، والله، ....هیچ کجا نیست. تصادفات را فراموش کنید. اینجا هم کشاورزی ناگهان نوک بیلش در بیابان کیسه طلا بیرون میکشد و یا یک مغنی نوک کلنگش میخورد به یک کوزه پر از سکه طلا، ? SO WHAT

این نیست که وطن فروشان خارج نشین به فکر ماها باشند. من باهاشون بوده ام. این نیست که آمریکا به فکر ماهاست. جورج بوش با شعار ِ "آپِرِیشن ایراکی فریدام" به عراق وارد شد و چیزی که این روزها در عراق بعد از بیست سال میبینیم آزادی ایست که بوش وعده اش را به عراقیها میداد. و افغانستان، و هر کجای دیگر دنیا.

مردم پشت مسئولین و زحمتکشانمان را خالی نکنیم. برای دشمن کف نزنیم و هورا نکشیم. قسمت ما خوب یا بد همین بوده. شاکر باشیم و امیدوار :

شکر نعمت نعمتت افزون کند ،
کفر نعمت از کَفَت بیرون کند

پَری بُلنده، معصی علینژاد، اون کَچَله بیغیرت که در عربستان حرف مفت پشت سر ورزشکاران ما میزنه ولی داشت پس از یروزی حسن یزدانی پیرهنشو از پشت میکشید در حد پاره شدن که باهاش مصاحبه کنه،.....بفکر من و شما نیستند من و شما فقط به فکر من و شما هستیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز با تمام مطالب شما موافقم فق باید در داخل هم با مفسدین، رانت خوران و... که به ایران وایرانی صدمات جبران ناپذیری میزنن قاطعانه برخورد کرد .به امید روزهای بهتر و سلامت برای همه.
Iran (Islamic Republic of)
سمیه
۱۳:۱۹ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
شیر مادر حلالت ،حرفاتون بی نظیر بود،موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
دوست عزیز 11:38 سخن شما گل ، ولی اولویت فعلا با شیطان بزرگ است و سپس شیاطین کوچک جیره خوار ، که دم و نخهایشان در دست شیطان بزرگ است و چون او رام شود سایریم خود چون مرغ بی پر خواهند شد ، به امید آن روز که چندان دور نخواهد بود انشاءالله