به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از العین، این تیم تحقیقاتی به سرپرستی دانیل کافمن، استاد دانشگاه مونترال کانادا، دریافتند که میزان RNA ویروسی در خون یک شاخص قابل اعتماد در تشخیص بیمارانی است که در اثر ویروس کرونا، در حال مرگ هستند، خواهند شد.
کافمن، در گزارشی میگوید: ما توانستیم نشانگرهای زیستی را شناسایی کنیم که مرگ و میر را در ۶۰ روز پس از شروع علائم اولیه ابتلا پیشبینی کند.
باوجود پیشرفتهایی که در مدیریت این بیماری صورت گرفته است، پزشکان تشخیص دادهاند که بیمارانی که بیشتر در معرض خطر مرگ هستند را شناسایی کرده و بنابراین قادر به ارائه درمانهای جدید به آنها هستند.
بسیاری از نشانگرهای زیستی در مطالعات دیگر شناسایی شدهاند اما تطبیق فراوانی شاخصها در یک محیط بالینی امکانپذیر نیست و توانایی پزشکان را برای تصمیمگیری سریع پزشکی مختل میکند.
تیم کافمن با استفاده از نمونههای خون جمعآوریشده از ۲۷۹ بیمار مبتلا ویروس کرونا بستری شده در بیمارستان، که شدت آن از متوسط تا بحرانی متغیر بود، مقدار پروتئینهای التهابی را اندازهگیری کردند.
در همین حال، آنها مقادیر RNA ویروسی و سطوح آنتی بادیهایی را که ویروس را هدف قرار میدهند اندازهگیری کردند، نمونهها ۱۱ روز پس از شروع علائم جمعآوری شد و بیماران حداقل ۶۰ روز پس از آن تحت نظر قرار گرفتند.
السا برونت، یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: از بین تمام نشانگرهای زیستی که ارزیابی کردیم، نشان دادیم که مقدار RNA ویروسی در خون به طور مستقیم با مرگ و میر مرتبط است و بهترین پیشبینی را ارائه میدهد.
این دستاورد در آخرین شماره نشریه پیشروی علم اعلام شد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/