وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در زیر دنبال کنید.

فراخوان جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها تمدید شد

جعفر جعفری، معاون برنامه‌ریزی و امور اجرایی مرکز جذب اعضای هیئت علمی گفت: به اطلاع علاقمندان به عضویت هیئت علمی دانشگاه‌ها می‌رساند با توجه به احتمال ایجاد اختلال در تهیه مدارک لازم برای ثبت نام و درخواست شمار زیادی از متقاضیان، مهلت ثبت نام فراخوان سال ۱۴۰۰ تا پایان ساعت اداری روز شنبه، ششم آذر تمدید شد.

جعفری افزود: با توجه به تکمیل برخی از ظرفیت‌ها، متقاضیانی که تاکنون ثبت نام کرده اند، نسبت به ویرایش پروفایل خود و ثبت نهایی اقدام کنند.

او بیان کرد: با توجه به اینکه فراخوان به هیچ‌وجه تمدید نخواهد شد، از متقاضیان خواست ثبت نام خود را به آخرین ساعت‌ها موکول نکنند.

گفتنی است فرآیند ثبت‌نام متقاضیان بیست و پنجمین فراخوان جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مربوط به فراخوان شهریور ۱۴۰۰ که از ۱۷ آبان ۱۴۰۰ شروع شده بود، امروز یکشنبه، ۳۰ آذر به پایان می‌رسید که این زمان تا پایان وقت اداری شنبه، ۶ آذر تمدید شد.

ورود دانشجویان واکسن نزده به کلاس‌ ممنوع است

محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره ورود دانشجویان واکسن نزده به کلاس‌های درس گفت: پیرو ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا دانشگاه‌ها موظف به برگزاری آموزش‌های حضوری از نیمه آبان شدند.

او افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاه‌ها در مرجع بالاتر استانی خود یعنی شورای آموزش دانشگاه‌ها در هر استان درخواست کرد تا در ارتباط با اینکه کدام زیرنظام‌ها و دانشگاه‌ها باید آموزش‌های حضوری خود را آغاز کنند رسیدگی کرده و مصوبات خود را در قالب وزنه عملیاتی آموزش‌های حضوری به وزارت علوم ارسال کنند.

آهنچیان تصریح کرد: دانشگاه‌ها موظف به کنترل واکسیناسیون جامعه دانشگاهی شامل اعضای هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان در زمان ورود به کلاس های درس هستند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: دانشجویان موظف به انجام واکسیناسیون هستند و اگر بخواهند در دانشگاه‌ها حضور فیزیکی داشته باشند بدون ارائه سند مبنی بر واکسینه شدن امکان حضور دانشجویان در کلاس‌های درس نخواهد بود و این مصوبه به دانشگاه‌ها هم ابلاغ شده است.

رفع مشکلات دانشجویان عراقی مقیم ایران در اولویت برنامه های سازمان امور دانشجویان

هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به ارتباطات نزدیک بین ایران و عراق، گفت: امروزه ما در تمام زمینه‌ها این نزدیکی را احساس کرده و مسائل عراق را مسئله خودمان می‌دانیم و باور ما این هست که ما برادر دینی هستیم و نسبت به برقراری ارتباط و رفع مشکلات آمادگی داریم.

رئیس سازمان امور دانشجویان به ارائه گزارشی از تعداد دانشجویان عراقی در کشور پرداخت و گفت: امروز شمار زیادی از دانشجویان بین المللی دانشگاه‌های کشور را دانشجویان عراقی تشکیل می‌دهند و نزدیک به ۶۰ هزار دانشجو در ایران مشغول به تحصیل هستند که بیشتر این دانشجویان در دو شهر قم و مشهد تحصیل می کنند.

داداش پور گفت: در دیدار با دانشجویان بین المللی دانشگا‌ها، حتما با دانشجویان عراقی ملاقات خواهم کرد تا از نزدیک مشکلات را بررسی و با کمک مدیران دانشگاه بر طرف کنیم.

او افزود: بخشی از مشکلات مربوط به دانشجویان عراقی به سازمان امور دانشجویان در حوزه گذرنامه و ویزا مربوط است که با کمک نهاد‌های مرتبط در حال رفع آن هستیم. در واقع در حال الکترونیکی کردن ویزای دانشجویان هستیم و تا جایی که بتوانیم  فرایند گرفتن ویزا را از حالت دستی خارج می کنیم و سعی خواهیم کرد ویزای تحصیلی؛ متناسب با زمان تحصیل باشد.

رئیس سازمان امور دانشجویان درباره زمان تائید مدرک تحصیلی دانشجویان بین المللی گفت: در ارتباط با دانشگا‌ها تلاش خواهیم کرد تا این فرایند برای تمامی دانشجویان کوتاه شود و همچنین درصد بورسیه را برای این دانشجویان افزایش دهیم.

در ادامه، نصیر عبدالمحسن عبدالله، سفیر عراق در ایران، گفت: روابط بین ایران و عراق، از گذشته بسیار عمیق و ریشه دار است و با توجه به فرهنگ نزدیک دو ملت اکنون نیز این رابطه از حد همجواری فراتر رفته و شکلی برادرانه به خود گرفته است.

او با تأکید بر اهمیت کشور ایران برای عراق افزود: در حال حاضر بیشترین دانشجویان عراقی که در خارج از عراق تحصیل می‌کنند در دانشگاه‌های ایران شاغل به تحصیل هستند که این امر مصداق روابط مؤثر بین دو کشور و باعث خوشحالی است که دانشجویان عراقی در ایران تحصیل می‌کنند.

عبدالله گفت: با توجه به حضور زیاد دانشجویان عراقی در ایران که روز به روز هم بیشتر می‌شود مستلزم توجه بیشتری از سازمان امور دانشجویان به این دانشجویان خواهد بود.

در پایان مقرر شد در جلسه مشترک با رایزن فرهنگی کشور عراق و با حضور معاون بورس و امور دانشجویان خارج، مدیر کل دانشجویان غیر ایرانی سازمان و مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان جلسات مشترکی برگزار شده و مشکلات بررسی و جمع بندی شود و نسبت به حل سریع‌تر آن اقدام شود.

موافقت سازمان استخدامی با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم

محمد علی زلفی‌گل وزیر علوم گفت: با پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پیگیری‌های مکرر این وزارتخانه، سازمان امور اداری و استخدامی کشور در نامه‌ای ضمن موافقت با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری، نمودار چارت سازمانی جدید پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را برای اجرا ابلاغ کرد.

او گفت: بر این اساس، برای نخستین بار در تاریخ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، «معاونت فناوری و نوآوری» به صورت رسمی و تشکیلاتی تشکیل می‌شود.

زلفی گل ادامه داد: ایجاد معاونت فناوری در وزارت علوم، یکی از برنامه‌های مهم و اولویت‌دار اینجانب به مجلس شورای اسلامی بود که خوشبختانه در این مدت سه ماهه از استقرار دولت جدید، با جدیت پیگیری و امروز محقق شد.

وزیر علوم گفت: راه‌اندازی این معاونت در برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور نیز در دستور کار بوده و بر آن تاکید شده است.

زلفی‌گل گفت: خوشبختانه این معاونت «فناوری و نوآوری» با معاونت علمی و فناوری ریاست محترم جمهوری تعامل، تکامل و هم افزایی ویژه‌ای خواهند داشت. معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف با هدایت شایسته مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری موجب افزایش و زایش شرکت‌های دانش بنیان خواهد شد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم شرکت‌های دانش بنیان را در راستای تجاری سازی محصولات خویش حمایت خواهند کرد.

افزایش ۶۰ درصدی تسهیلات دانشجویی برای متاهلان

مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تمامی تسهیلات دانشجویی در سال تحصیلی جدید ۳۰ درصد و برای دانشجویان متاهل نیز ۶۰ افزایش یافت.

او افزود: مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن دانشجوان به ۲برابر افزایش یافت و با ثبت نام گروهیِ دانشجویان متقاضی و نیاز اعلامی از سوی دانشگاه ها، تسهیلات مورد نیاز تهیه خوابگاه اعطا می‌شود.

گنجی تصریح کرد: تمامی تسهیلات دانشجویی افزایش ۳۰ درصدی دارد که این افزایش برای دانشجویان متاهل ۶۰ درصد است و تسهیلات ودیعه مسکن دانشجویان متاهل نیز در کلان شهر‌ها ۲۶ میلیون تومان و سایر شهر‌ها ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان در نظرگرفته شده است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.