به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند هفتهای است که حواشی یکی پس از دیگری دست به گریبان وزارت نفت شده اند و این وزارتخانه به نوعی تبدیل به نقل محافل و مجالس فضای مجازی و رسانهها شده است؛ از استخدام غیرقانونی دختر نماینده مردم گرگان در مجلس و لغو استخدام او گرفته تا حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت و بروز نقص فنی در پالایشگاه شازند!
روز گذشته نیز اسناد محرمانهای از میزان حقوق و مزایای پیام کهتری انور مشاور و مدیرکل دفتر وزارتی نفت، منتشر شده و منتشرکنندگان این اسناد مدعی این هستند که حتی استخدام او در وزارت نفت از اساس، خلاف قوانین بوده است چه برسد به آن که بخواهد حقوق ۳۲ میلیون تومانی در هر ماه دریافت کند.
تصویر فوق، نامه محرمانه است.
تصویر فوق نامه محرمانه است.
جالب توجه است؛ ادعای استخدامهای غیرقانونی توسط وزیر نفت برای نخستین بار زمانی صورت گرفت که با پیگیریهای باشگاه خبرنگاران جوان از مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت، درخواست دادن رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان در مجلس مورد تایید قرار گرفت و گزارش این پیگیریها از مجموعههای مختلف خبری صداوسیما انتشار یافت. این نماینده اعلام کرده بود که استخدام علی فروزنده مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت بر خلاف قوانین صورت گرفته است.
بنابراین؛ وزارت نفت با وجود آن که هنوز از حواشی استخدام دختر نماینده مردم گرگان در مجلس، حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت و بروز نقص فنی در پالایشگاه شازند رهایی نیافته، اکنون با ادعای رخ دادن دو استخدام غیرقانونی در سطوح بالای مدیریتی این وزارتخانه مواجه است؛ نخست، استخدام مدیرکل دفتر وزارتی و دوم، استخدام مدیرکل روابط عمومی.
بیشتر بخوانید:
پیگیریهای خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نشان دهنده آن است که در ماههای پایانی دولت گذشته، تغییراتی در آیین نامه نظامهای اداری و استخدامی صنعت نفت رخ داده که اکنون دست به گریبان وزیر جدید نفت شده است.
قبل از پرداختن به این تغییرات، لازم به یادآوری است که به علت وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی، مجلس و دولت وقت در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ تصمیم به تدوین قوانین خاصی برای وزارت نفت کردند که در نهایت، در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ با نام قانون وظایف و اختیارات صنعت نفت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
بر اساس ماده ۱۰ این قانون، نظامهای اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان شرکتهای تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل هستند، با رویکرد تقویت رقابت پذیری و سرعت بخشیدن به بهره برداری از میادین مشترک و حفظ نیروی انسانی متخصص، تابع آیین نامه خاصی است که بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه و با پیشنهاد وزارت نفت و تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه شده و به تصویب ریاست جمهوری رسیده است.
اما نکته بسیار مهم این است که تعللهای صورت گرفته سبب شد تا این آیین نامه که باید ظرف شش ماه تهیه میشد، پس از مدتها تاخیر، در آذرماه سال ۱۳۹۳ به تصویب رسید و دولت یازدهم، عبارت «آن دسته از کارکنان شرکتهای تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل هستند» را نادیده گرفت و کارکنان ادارات ستادی را نیز در این آیین نامه گنجاند.
در هر حال، اکنون این اتفاق رخ داده است اما نکته عجیب تر، مربوط به تغییرات صورت گرفته در ترکیب ماده ۳۹ آیین نامه مذکور در اواخر دولت قبل یعنی در تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۳۹۹ است که بر اساس آن، برخی اختیارات از شورای اداری و استخدامی صنعت نفت گرفته شده است؛ به گونهای که این شورا، دیگر نمیتواند در این آیین نامه تغییراتی را اعمال کند، بلکه اگر قرار باشد تغییری رخ دهد، باید ابتدا از سازمان اداری و استخدامی کشور و سپس نهاد ریاست جمهوری مجوز آن دریافت شود.
همچنین بر اساس این آیین نامه، وزیر نفت دیگر نمیتواند مدلی که برای جذب در صنعت نفت مشخص شده را ابطال کند. این مدل جذب، قرارداد مدت معین نوین نام دارد که حقوق و مزایای آن کاملا مشخص است.
هرچند که اکثر قریب به اتفاق کارکنان ستادی و غیرستادی وزارت نفت نیز بارها اعتراض خود را نسبت به این مدل قراردادی اعلام کرده اند، اما بر اساس آخرین آیین نامه نظامهای اداری و استخدامی این وزارتخانه، تنها راهی که اکنون استخدام شدن مدیرکل دفتر وزارتی و مدیرکل روابط عمومی در وزارت نفت را ممکن میکند، استخدام آنها با مدل قراردادی ارکان ثالث یا شرکتی است نه مدت معین نوین!
چرا که در مدل قراردادی مدت معین نوین، این دو مدیرکل باید در آزمونهای مرکز توسعه مدیریت سرمایه انسانی صنعت نفت شرکت میکردند که این اتفاق رخ نداده در حالی که تا قبل از تغییرات صورت گرفته در آیین نامه مذکور در ماههای پایانی دولت گذشته، وزیر نفت به راحتی اختیار استخدام معاونان و مدیرکلهای وزارت نفت را داشته و نیازی به شرکت کردن آنها در آزمونهای مرکز توسعه مدیریت نبوده است.
تصاویر مربوط به صورتجلسه شورای اداری و استخدامی وزارت نفت درباره مدل جدید جذب کارمندان با قرارداد مدت معین
اکنون نیز اگر وزیر نفت میخواهد اختیارات گرفته شده از مقام وزیر مجددا به آیین نامه مذکور برگردد، باید با طی کردن مراحل قانونی، نسبت به دریافت مجوز از سازمان اداری و استخدامی و ریاست جمهوری اقدام کند.
تصاویر مربوط به ماده ۳۹ آخرین اصلاحیه صورت گرفته در آیین نامه نظامهای اداری و استخدامی صنعت نفت
بیشتر بخوانید:
بنابراین، نکته اول این است که این دومدیرکل نباید به صورت مدت معین نوین جذب میشدند و قرارداد آنها باید ارکان ثالث یا شرکتی باشد و نکته دوم این است که حتی اگر مدل قراردادی مدت معین نوین هم امکان پذیر باشد، حقوق و مزایای آنان باید تابع این مدل قراردادی پرداخت شود.
البته هیچگونه سندی در رابطه با میزان حقوق و مزایای دریافتی علی فروزنده مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت وجود ندارد و باشگاه خبرنگاران جوان نیز در این زمینه هیچگونه ادعایی نمیکند.
فارغ از بحث درست و نادرست بودن استخدام شدن پیام کهتری انور به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی نفت با مدل قراردادی مدت معین نوین، درباره حقوق و مزایای او که مشخص نیست اسناد محرمانه آن چگونه سر از فضای مجازی در آورده، ذکر نکاتی ضروری به نظر میرسد.
طبق مقررات نظامهای اداری و استخدامی صنعت نفت، عوامل متعددی بر میزان حقوق و مزایای کارمندان وزارت نفت دخیل هستند از جمله مهمترین آن ها، سابقه کار و مدرک تحصیلی است. در خصوص مدرک تحصیلی ناگفته نماند که کهتری انور در سال ۱۳۹۱ از دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف، در گرایش مدلسازی، شبیه سازی و کنترل فارغ التحصیل شده، بنابراین مدرک تحصیلی قابل قبولی دارد.
در رابطه با سابقه کاری او در صنعت نفت، اما حرف و حدیثها بسیار است؛ چرا که کهتری پس از فارغ التحصیلی، به عنوان کارشناس سیاستگذاری حوزه انرژی در مجموعههای خارج از وزارت نفت فعالیت داشته و حضور کوتاه مدت او در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به عنوان بازرس این شرکت نیز، به واسطه رابطه استخدامی اش با سازمان بازرسی کشور بوده است. بنابراین، او اولین رابطه استخدامی اش با وزارت نفت که مبنای محاسبه حقوق در این وزارتخانه میشود را، تنها دو ماه است که آغاز کرده است.
بر اساس آیین نامه مورد اشاره در این گزارش و همچنین بخش ۲-۰۱-۲۴ از مجموعه مقررات اداری و استخدامی کارمندان وزارت نفت که مربوط به مقررات تعیین حقوق مدت معین میشود، چون کهتری انور رابطه استخدامی طولانی مدتی با وزارت نفت نداشته، تعیین حقوق ۳۲ میلیون تومانی برای او نادرست است و این مبلغ، باید کاهش یابد.
در پایان لازم به بیان است؛ وزارت نفت در جریان حواشی اخیر، تنها در یک مورد موفق به اقناع سازی افکار عمومی شده و آن هم حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت بود؛ زیرا با عملکرد مطلوب خود توانست، مانع از دستیابی طراحان این حمله به اهدافشان شود، اما هنوز درباره حواشی مطرح شده در زمینه استخدامهای پرحاشیه اخیر، موفق به این کار نشده است.
همچنین گفتنی است؛ پرحاشیه شدن استخدامهای مذکور، به طرز عجیبی با انتشار اسناد محرمانه در فضای مجازی آغاز شده که این امر، حاکی از آن است که جریان مخالف وزیر جدید نفت که هنوز در وزارت نفت مشغول به فعالیت هستند، با اهداف و اغراض سیاسی این اقدامات را انجام میدهند؛ بنابراین، لازم است تا مسئولان تصمیم گیر در این وزارتخانه، پاسخ مناسبی را به رسانهها در این زمینه ارائه کنند.
گزارش از رقیه هویدا
انتهای پیام/
اینجانب اسماعیل داوری کارمند نفت مناطق مرکزی شاغل در منطقه خانگیران سرخس به دلیل ادای فریضه امربه ونهی از منکر وسوت فساد ،تخلف ،حیف و میل بیت المال ،بردن اموال بیت المال وغیره و بردن اموال بیت المال و حمایت بعضی از پرسنل نفت از آنان با احکام قانون از سال ۱۳۹۵ تاکنون وزیر اسبق و جدید ب مکاتبه به وزیر محترم ،جناب آقای اوجی نتوانسته ام سرکار بروم ،متاسفانه متخلفین فوق با تخلف میلیاردی بدون دغدغه سرکارند و بعضی از پرسنل نیز خرسند از تخلف آنان هستند و مدبر عامل نفت مرکزی سال ۱۳۹۹ به گفت ،شما تخلف من را از کجا آورده اید تا الان قرارداد را بیاورم برای امضا ( حکم قطعی ابقا بکار در شغل قبلی با قرار داد دابمی ) که تاکنون فقط حق السعی را از مفاد حکم قانون پرداخت نمود ه اند از پرداخت بیمه خلاف ماده۱۴۸ قانون و بقای بکار استنکاف دارند اینقدر برای بعضی ها صیانت از حقوق بیت المال سخت وسخت است وغیره لطفا بخوانید که چطوری بعضی نماینده های مجلس را استخدام نفت کرد ه اند واز مر قانون استنکاف که سال ۱۳۹۹ مامور کلانتری ۱۰۷ فلسطین تهران و اینجانب را حراست و رییس منابع انسانی نفت مرکزی برای دستور و اجرای حکم قانون راه نداند انگار نفت مرکزی ملک شخصی شان میباشد وغیره ب
همون افزایش حقوق ها هم به کارمندان داده نشد برو تحقیق کن ببین چقدر نیروی متخصص رفت سر همین ماجرا از کشور. شرکت نفت فقط اسم داره الان حقوق فرهنگی ها هم دیگه بیشتر از شرکت نفتی هاس باور نداری تحقیق کن. فقط تو این وزارت خونه مدیران بالارده خوب میگیرن و اگه میبینی اونایی که تو مناطق عملیاتی هستن هم بیشتر از کسایی که تو شهر ها کار میکنن میگیرن بدون که اونا هم پول خونشونو میگیرن که بازم با این اوصاف واسشون نمیارزه که اینقدر ریزش نیرو تو شرکت زیاد شده.
به حرف های من اکتفا نکن خودت تحقیق کن.
ای کاش حقوق اعضا هیت مدیره و مدیر عاملین معاونت ها و مدیران کم سابقه و غیر متخصص در شرکت های تابعه صندوق بازنشسته ها از جمله اهداف و نفت سپاهان و نفت جی هم توسط این باشگاه خبرنگاری رصد میشد و رسانه ای می شد . مبالغ افزون تر از اعدادی است که در این خبرها اعلام میشد انوقت همگی انگشت به دهان میموندید.
مگه نفت مال وزارت نفت میباشه چرا اینقدر باید تبعیض باشه
این عدالت علی هست ؟ ای مسئولان که دم از اسلام و برابری و اینجور حرفا میزنید با شما ها هستم
این قدر پارتی بازی
وای به مملکتی که یکجای بی فساد پیدا نشود،وای
بنطرم از کل مجموعه های دولتی و نهادها و قوه ها و شهرداری و استانداری و شوراها و مدیریتها ی و دانشگاهها. فقط یک امتحان جامع گرفته شود سوای هر مدرکی که ارائه داده اند مطمئنن 99.9999 درصد یا سواد سیگل دارند یا سررشته ندارند یا غیرمرتبط با شغل و مقام هستن یا کارنامه بشدت ضعیفی دارند یا از فرزندان و دامادان دردانه ها هستن و فک وفامیلی کار میکنند البته کار که نه مشکل و دست انداز درست میکنند. بالاخره یه جزء بسیار ناچیز که اجبارا در معاونت و تیمهای مهندسی که نیاز به تخصص بسیار زیاد لازم باشد.
به گمانم توطئه کثیف و دستهای مخفی در این باره است که توان و تولید را مختل کنند.
این تولید کم و نادیده گرفتن توان ملی و توان دانشگاهی و نخبگانی و استفاده از ابزار آلات ساده و دستی ،یک ظلم بزرگ در نفت و خیانت به پیشرفت این کشور است.
چه خبره تو این مملکت
ای کاش پیگیری بشه ای کاش
که استخدام در وزارت نفت به صورت فراخون و امتحا هست.
الان یه سری ها رو چه بصورت پیمانی بودن و چه قراردادی به واسطه درصد های پایین ایثارگری پدرانشان که به واسطه همین استخدام شده بودند الان رسمی میکنند. حق کسانی که با امتحان به این شرایط رسیدن رو ضایع میکنند. اگه خیلی نیاز به نیرو رسمی هست امتحان بگیرن
کی باور میکرد تو خود ساختمان بورس تهران دستگاه های ماینر استخراج رمز ارز در حال کار شبانه روزی باشه و از طرفی به مردم تذکر داده بشه که برق کمتر مصرف کنید و هر روز قطعی برق داشتیم تابستون
بعضی از سازمان ها که دیگه علنی استخدامشون موروثی شده از پدربزرگ به پدر،از پدر به فرزند(دختر یا پسر) و...پس بقیه که پدرشون تو اون سازمان نبوده باید چیکار کنند تا استخدام بشن...بارها پول دادم و تو آزمون های استخدامی شرکت کردم و اصلا معلوم نشد چه کسایی رو استخدام کردن و می کنن یا شایدم از قبل استخدام کردن و یه آزمون صوری از ما میگیرن که کار خودشونو قانونی نشون بدن...
تبعیض و فساد سراسر این کشور رو گرفته و در حق خیلیا از جمله خودم ظلم شده واقعا...منم کم زحمت نکشیدم تا حالا اما تو سن سی سالگی شغلی ندارم و بی پول و مجردم هنوز متاسفانه.
آخه کدوم آدم عاقلی ، چند هزار میلیارد تومن رو توی یه کارت بانکی میریزه ؟!
طرف اگه همچین مبلغی هم داشته باشه توی این دوران اقتصادی، نقد نگهش نمیداره . بدترین چیز نگه داشتن پول نقد هست ...
شماها دیگه واقعا ساده اید
آخر نفهمیدم چی شد
لطفا اخبار کوتاه و خلاصه بزارید
خداییش از خدا هم می ترسیم؟؟؟
لطفا بیاید یک سری هم به تمام بانکها بزنید و خواهی دید که تمام مسئولین و.رییس ادارات افراد نزدیک خودشان را جذب کردند مخصوصا در استان گلستان....دنبال یک نفر دونفر نباشید....ممنونم
برادر گرامی
کسانیکه به شما بعنوان مشاور و... مدیر و... معرفی کردن را تحقیق کن بعد در سمتی قرار بده.
بنده بعنوان متخصص غرب کارون تا فلات قاره و با سمت کارشناس ساده، توصیه میکنم سامانه ی قرار بده و از نظرات کارشناس این حوزه بطو مستقیم استفاده کن.
از جوانان استفاده کن و مشاوران متخصص و امین را انتخاب کن.
یا حق
وسکستستن غرورش جلو زن فرزندش دست به خودکوشی نزنه
مهم خودشون و اقازاده هاشون هستن بابا . بنده های خدا زیر کولر تو اتاق لم دادن و حقوق مفت میگیرن البته تو اروپا و امریکا یه موقع فک نکنی ایران هستن ها
صبح ساعت 8 تا 12:30 کار میکنید تو دوران کرونا هم که اصن کاری نمیکردید
اون ساعتی هم که هستید سرکار معلوم نیست چیکار میکنید که 90 درصد بچه ها چیزی یاد نمیگیرن و مجبوریم براشون کمک اموزشی حالا چه کلاس باشه چه کتاب و فیلم بگیریم
تو ایران فقط پرستاری و معلمی شده شغل انگار
شماها باید برید ته صف با این اوضاعی که درست کردید و هزینه هایی که رو دست خانواده ها میزارید .
قریب به اتفاق صحیح است یعنی اکثریت
غریب یعنی کسی که در غربت و دوری است ولی قریب یعنی نزدیک به
سوال از وجدان بیدار دارم که واقعا حقه؟که اینام امسال افزایش حقوق داشته باشند...
برید ببینید حقوق های ۴ تا ۵ ملیونی رو.... کارمند و کارگرش فرقی نمیکنه
اینه مفهوم عدالت؟
البته که ما از این دولت انتظار معجزه نداریم
ولی تصمیمات عادلانه بگیرید برای توزیع ثروت.
این تقسیم بندی نادرست ارثیه دولت های قبلیه
میدونیم
اما کاری کنید لطفا
دولت و مجلس محترم
پر ادعا
فوق العاده های 10 میلیونی
حق های میلیونی
بعد من معلم ده سال با رتبه بندی برای یک میلیون ..
این طور می خواهید عدالت را برقرار کنید
معلم شما و امثال شما رو ساخته است با ذره ذره وجودش
حقوقش 4 میایون هست الان با مدرک دکتری و فوق
بعد اون کارمند دیپلم شرکت نفت توی اتاقش در ارامش 60 تومن میگیرد
اما سالهاست حقوق های نجومی به کارکنان بانک ها و شرکت های دولتی ووو ...قایمکی میریزند
معلم مظلوم
کاش زمان روحانی هم اینقدر در این خصوص فعال و سند منتشر می کردید!!!!!