به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، برخی از سازمانهای بشردوستانه و سازمان ملل متحد از کشورهای عضو این سازمان خواستند تا فوراً کمکهایی که در ماه سپتامبر به افغانستان وعده کرده بودند را اجرایی کنند.
این سازمان گفته است که کمک مالی ۶۰۶ میلیون دالری برای ارایه کمکهای بشردوستانه به ۱۰ میلیون شهروند افغانستان که در ماه سپتامبر درخواست شده بود، تاکنون تنها کمتر از ۴۰ درصد این کمکها تأمین شده است.
سازمانهای کمکرسانی بشردوستانه گفتهاند، کشورهایی که وعده کمک به افغانستان را دادهاند، باید قبل از فرارسیدن زمستان و پیش از اینکه دیر شود، به وعدههای خود عمل کنند.
ماری الن مک گروتی، نماینده برنامه جهانی غذا برای افغانستان، گفته است: «من هرگز ندیده بودم که بحرانی با این سرعت و مقیاس گسترده شود.»
در همین حال، آنان افزودهاند که تقریباً نیمی از جمعیت افغانستان برای زنده ماندن به کمک نیاز دارند.
از سویی هم، سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی از بدتر شدن وضعیت در افغانستان گفته است که سیستم بهداشتی در حال فروپاشی است و اقتصاد نیز در آستانه سقوط قرار دارد.
بانو مگ گروتی با تأکید بر حمایت از خانوادههای بهشدت نیازمند، گفته است که با فرارسیدن زمستان شاهد عمیقتر شدن شکاف فقر خواهیم بود، زیرا خشکسالی و بحران اقتصادی قیمت مواد غذایی و سوخت را بیشتر افزایش میدهد.
این سازمان وعده کرده است که برای کمک به مردم افغانستان در کنار آنان خواهد ماند و به حمایت خود از زنان، دختران و اقلیتهای مذهبی و قومی ادامه خواهند داد. آنها همچنان گفتهاند که برای اشتغالزایی، مراقبتهای صحی و آموزش کار خواهند کرد.
مارین دین کاجدومج، معاون نماینده آژانس پناهندهگان سازمان ملل متحد، گفت: «عدم اقدام فوری به ناچار منجر به بحران انسانی عمیقتر و آوارگی بیشتر میشود که نهتنها پیامدهای منطقهای، بلکه جهانی خواهد داشت.»
انتهای پیام/