حملات اسرائیل به سه پایگاهی که ترکیه در حال ارزیابی امکان استقرار نیروهای خود در آن‌ها بود، علی‌رغم تلاش‌های آنکارا برای جلب اطمینان دادن به واشنگتن مبنی بر اینکه حضور نظامی این کشور در سوریه به قصد تهدید اسرائیل نیست، صورت پذیرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان - براساس اظهارات چهار منبع آگاه، ترکیه پیش از حملات هوایی اخیر اسرائیل، حداقل سه پایگاه هوایی در سوریه را برای استقرار نیروهای خود به عنوان بخشی از یک پیمان دفاعی مشترک برنامه‌ریزی شده با حکومت جولانی، شناسایی کرده بود. 

به گفته کارشناسان این حملات هوایی نشان‌دهنده خطرات ناشی از تعمیق شکاف بین دو ارتش ترکیه و رژیم صهیونیستی بر سر سوریه است.

حملات اسرائیل به سه پایگاهی که ترکیه در حال ارزیابی امکان استقرار نیروهای خود در آن‌ها بود، از جمله حمله سنگین شب چهارشنبه به پایگاه هوایی حماه، علی‌رغم تلاش‌های آنکارا برای اطمینان دادن به واشنگتن مبنی بر اینکه حضور نظامی این کشور در سوریه به قصد تهدید اسرائیل نیست، صورت پذیرفت.

به گفته برخی منابع، اسرائیل از استقرار دولت تندرو جولانی نگران شده است. اسرائیل از حضور اسلام‌گرایان در مرزهای خود نگران است و برای محدود کردن نفوذ رو به رشد ترکیه در این کشور، با ایالات متحده بر علیه ترکیه لابی کرده است. آنکارا، که از دیرباز از مخالفان اسد حمایت می‌کرده، در حال آماده شدن برای ایفای نقش مهمی در بازسازی‌ سوریه شده است، از جمله انعقاد یک پیمان دفاعی مشترک که می‌تواند منجر به ایجاد پایگاه‌های جدید ترکیه در مرکز سوریه و استفاده از حریم هوایی این کشور شود.

به گفته یک مقام اطلاعاتی منطقه‌ای و دو منبع نظامی سوری آگاه از این موضوع، تیم‌های نظامی ترکیه در هفته‌های اخیر از پایگاه‌های هوایی T4 و پالمیرا در استان حمص سوریه و فرودگاه اصلی در استان حماه بازدید کرده‌اند. این منابع به شرط ناشناس ماندن برای بحث در مورد این بازدیدها که پیش از این گزارش نشده بود، صحبت کردند. 

به گفته این افراد، تیم‌های ترکیه وضعیت باندها، آشیانه‌ها و سایر زیرساخت‌های موجود در این پایگاه‌ها را ارزیابی کردند. به گفته مقام اطلاعاتی منطقه‌ای و دو منبع نظامی سوری، بازدید برنامه‌ریزی‌شده گروه ترکیه‌ای از T4 و پالمیرا در ۲۵ مارس پس از حملات اسرائیل درست چند ساعت قبل از بازدید کارشناسان ترک موجب شد بازدید از هردو پایگاه لغو شود.

به گفته این مقام اطلاعاتی که عکس‌های مربوط به خسارت‌ها را بررسی کرده است، حملات به T4 “باند، برج مراقبت، آشیانه‌ها و هواپیماهایی را که زمین‌گیر شده بودند، منهدم کرده. این پیام سختی بود مبنی بر اینکه اسرائیل حضور گسترده ترکیه را نمی‌پذیرد.” به گفته یک منبع سوری چهارم نزدیک به ترکیه، «پایگاه T4 اکنون کاملاً غیرقابل استفاده است»

هنگامی که از یک مقام وزارت دفاع ترکیه در مورد این بازدیدها سؤال شد، گفت: «گزارش‌ها و پست‌های مربوط به تحولات سوریه - چه واقعی و چه ادعایی - که از مقامات رسمی منشأ نگرفته باشند، نباید مورد توجه قرار گیرند، زیرا فاقد اعتبار هستند و ممکن است گمراه‌کننده باشند.»

یک سخنگوی وزارت دفاع سوریه از اظهار نظر خودداری کرد.

وزارت خارجه ترکیه روز پنجشنبه اسرائیل را «بزرگترین تهدید برای امنیت منطقه» خواند. هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه به رویترز گفت که ترکیه خواهان رویارویی با اسرائیل در سوریه نیست.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۶ فروردين ۱۴۰۴
خیلی خوب شد این ترکیه باید یک ذره روش کم می شد
تا نیاد تو آذربایجان دنبال پروژه زنگزور باشه که مرز ایران را
از ارمنستان جدا کند
یک کمی به جون هم بیفتند برای ایران بهتر کمی حال می کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۱۶ فروردين ۱۴۰۴
معلوم بود که رفیق و غاردش .ترکیه و فرقه تروریستی و باند تبهکار صهیونیستی
به جان یکدیگر بیفتدند
چونکه به همدیگر اعتماد ندارند .چونکه خیلی شبیه بهم هستند ..دست همدیگر را خوانده اند
هر کدام از هر دو فقط فقط بفکر منافع خودشان و پاره پاره کردن کشور سوریه
خودشان را علیه اسد و دلسوز مردم سوریه
ساده لوحان و جاهلان هم باور و اعتماد کردند .این هم عاقبت اعتماد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۶ فروردين ۱۴۰۴
اسرائیل یک هشتادم ایرانه
۷ میلیون جمعیت داره

ولی میخواد قدرت و هیبت آمریکا و چین و روسیه رو داشته باشه.تاوقتی تو خاورمیانه اس هیچکسی رو تحمل نخواهد کرد
آخرین اخبار