معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: سال آبی اول مهر ۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰ را می‌توان یکی از خشکسال‌ترین سال‌های نیم قرن اخیر نامگذاری کرد.

به گزارشش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم تقی زاده خامسی معاون آب و آبفای وزارت نیرو  تصریح کرد: سال آبی اول مهر ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰ را می‌توان یکی از خشکسال‌ترین سال‌های نیم قرن اخیر نامگذاری کرد.

وی ادامه داد: سال آبی مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰ درحالی به پایان رسید که بارش‌ها نسبت به متوسط دوره بلندمدت ۵۲ ساله با کاهش ۳۷ درصدی همراه بود.

تقی زاده گفت:  اول مهر برای مدیران عرصه آب در ایران چه در خشکسالی و چه ترسالی که اول سال آبی جدید است؛ با دلهره همراه با امید به لطف پروردگار همراه است و این نگرانی اکنون که کشورمان با تغییر اقلیم روبرو شده افزایش بیشتری دارد. زیرا تغییر اقلیم بنا به گفته صاحب‌نظران سرزمین را با سال‌های خشک طولانی و ترسالی‌های همراه با سیل‌های مخرب روبرو خواهد کرد.


بیشتر بخوانید


معاون آب و آبفای وزیر نیرو افزود: با وجود کاهش ۳۷ درصدی بارش‌ها همچنین آب در مخازن ۱۹۹ سد ملی کشور به حداقل رسیده و نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است که اگر نبود سیل و بارندگی سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ موجودی مخازن سد‌ها بسیار کمتر از این می‌بود.

تقی زاده خامسی تصریح کرد: سازمان هواشناسی پاییز امسال را نیز خشک و زمستان را طبیعی و زیرطبیعی پیش‌بینی کرده است، هرچند پیش‌بینی بیش از یک ماه حدود ۵۰ درصد قابل اطمینان است؛ اما سالی که نکو است از بهارش پیدا است.

وی ادامه داد: با اینکه برای تامین آب در سال جاری نگرانی کمتری وجود دارد، در برخی مناطق مثل خوزستان در صورتی که جلوی کشت محصولاتی، چون کلزا، چغندر و محصولات پر آب بر گرفته نشود به طور قطع در پایین دست کارون بزرگ و کرخه شوری آب آشامیدنی افزایش جدی خواهد یافت.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو افزود: کارگروه سازگاری با کم آبی استان به ریاست استاندار این نوع کشت‌ها را ممنوع اعلام کرده، ولی جلوگیری از آن مستلزم یک همت عمومی در سطح استان است.

تقی زاده خامسی ادامه داد: علت شوری ورود زه آب‌های نیشکر، برنج و پسآب‌های صنعتی در طول پیمودن بیش از ۳۵۰ کیلومتر آب خروجی از سد‌ها در مسیر رودخانه و کانال‌های روباز و علت نرسیدن آب به پایین دست برداشت‌های غیرقانونی آب در این مسیر است.

وی ادامه داد: سال سختی در پیش است؛ اول به لطف پروردگار امیدوارم و سپس به همراهی و یکپارچگی بدون بخشی‌نگری همه ذینفعان جهت اجرای دقیق برنامه منابع و مصارف در حوزه‌های آبریز ایران امید دارم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
مردم همیشه در بحران هستند لطفا ارگان دولتی و مدیران دولتی مثل خودت باید همت کنند و کمی وجدان چاشنی کارشان بکنند ۹۰٪ اسراف در همه چیز ارگان دولتی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
ایران دیگه به هیچ دردی نمیخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
خدای جای حق نشسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
با این کشاورزای ناشکری که ما داریم از این بدتر نشده جای شکر داره
آخرین اخبار