به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از speedtest، سرعت اینترنت یکی از چالشهای اساسی دولتهای مختلف است چرا که بیشتر کسب و کارها در بستر اینترنت و به شکل آنلاین انجام میشوند، این امر با شیوع ویروس کرونا و اعمال سختترین قوانین جهت قرنطینه رواج بیشتری نیز پیدا کرد تا جایی که کسب و کارهای سنتی نیز برای دوام قالب کار خود را تغییر داده و در بستر اینترنت به فعالیت ادامه دادند.
طبق آخرین اطلاعاتی که اسپیدتست تا ماه آگوست سال ۲۰۲۱، منتشر کرده میانگین جهانی سرعت دانلود موبایل ۵۶.۷۴ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۱۲.۶۱ مگابیت بر ثانیه و کندی سرعت نیز ۳۷ میلی ثانیه است. در زمینه اینترنت ثابت خانگی شرایط کاملا متفاوت و آمار بهتر است، متوسط جهانی سرعت دانلود، ۱۱۰.۲۴ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۶۰.۱۳ مگابیت بر ثانیه و تاخیر نیز ۱۹ میلی ثانیه است.
در کشور ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و قوانین خاصی که بر زیرساختهای اطلاع رسانی و فضای مجازی حاکم است هم اکنون متوسط سرعت دانلود اینترنت تلفن همراه ۳۲.۳۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود در موبایل، ۱۱.۷۸ مگابیت بر ثانیه است که سبب شده ایران رتبهای بهتر از ۸۰ را به دست نیاورد و نسبت به ماه جولای ۲۰۲۱ که در جایگاه ۷۹ قرار داشت، یک پله نزول کرده است.
اما در حوزه اینترنت ثابت، متوسط سرعت آپلود ۱۲.۶۲ مگابیت بر ثانیه، میانگین سرعت دانلود ۲۱.۳۵ مگابیت بر ثانیه و تاخیر، ۴۲ میلی ثانیه است. ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان رتبه ۱۳۴ را در این بخش به خود اختصاص داده است که به هرحال نمیتواند آمار خوبی باشد و مسئولان دولتی باید هرچه زودتر فکری اساسی در زمینه بهبود سرعت و کیفیت اینترنت انجام دهند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/