به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان شبکه تلویزیونی بی بی سی، کِن مَک کالِم، رئیس امآی ۵ فاش کرد در چهار سال گذشته در انگلیس ۳۱ مورد توطئه حمله در مراحل نهایی خنثی شد. وی هشدار داد ممکن است بار دیگر گروههای پیشرفته تری تشکیل شوند.
بر این اساس، ۲۰ سال است که (تدابیر) نظارت و شناسایی و امنیتی بیش از همه با زندگی مردم انگلیس عجین شده است و نشان میدهد تهدید دفع نشده است؛ همان چیزی که رئیس امآی ۵ امروز به بی بی سی گفت.
وی گفت: ما با تقلای مستمر جهانی برای شکست افراط گرایی و حفاظت در برابر تروریسم رو به رو هستیم. این معضلی واقعی است و برای مثال در چهار سال گذشته سازمان من با همکاری پلیس ۳۱ مورد توطئه حمله در انگلیس را در مراحل نهایی خنثی کرده است.
همچنین امآی ۵ و پلیس تابستان امسال یک عملیات ضدتروریستی جدید را شروع کردند. اما تهدیدها نیز پیوسته رو به تغییر بوده اند.
مک کالم گفت: از زمان (حوادث) ۱۱ سپتامبر ما با چالشی بزرگ و پیوسته در حال تغییر از سوی تروریسم اسلام گرایان افراطی رو به رو بوده ایم. ما با افزایش تروریسم راست گرایان افراطی، و قطعاً پیدایش دوباره تهدیدهای شدید و پیچیده در کشور رو به رو هستیم؛ تنها تهدید بزرگ علیه امنیت ملی که در طول این ۲۰ سال نسبتاً بهتر شده است، از بین نخواهد رفت.
سطح تهدیدهای تروریستی در انگلیس حدود سال ۲۰۰۶ همزمان با توطئههای القاعده که از پاکستان طراحی میشد، و بار دیگر حدود یک دهه بعد همزمان با حضور داعش در عراق و سوریه با نوسان و افزایش همراه بود. اما امید آن میرفت که شاید اکنون دیگر این تهدیدها کاهش یابد.
ام آی فایو تلاش کرده است تمرکز خود را بر مسائل گسترده تری همچون جاسوسی و مداخله خارجی معطوف کند. اما چشم انداز به تازگی بار دیگر تغییر کرده و باعث شده است این سازمان دوباره نگرانی بیشتری درباره تروریسم افراط گرایان داشته باشد. نگرانی از این است که کنترل طالبان بر افغانستان هم الهام بخش افراط گرایان در انگلیس باشد و هم احتمالاً محلی امن برای طراحی حملات پیشرفتهتر برای گروهها در آنجا ایجاد کند.
رئیس امآی ۵گفت: شکی نیست که تحولات اخیر در افغانستان موجب تقویت روحیه و جسورتر شدن بعضی از آن گروههای افراطی خواهد شد. حتی اگر طالبان درباره اینکه خواهان جلوگیری از صدور ترویسم به خارج از افغانستان است، حسن نیت کامل داشته باشد، انجام چنین کاری دشوار است. اداره افغانستان و اطمینان از امنیت کامل در آن کار آسانی نیست.
انتهای پیام/