یک متخصص تغذیه به تشریح اصول رژیم غذایی مناسب در بیماران قلبی پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پیام فرحبخش متخصص تغذیه با حضور در شبکه سلامت با اشاره به رژیم غذایی مناسب در بیماران قلبی اظهار کرد: بیماران قلبی از مصرف مایعات زیاد به ویژه پشت سرهم مثلاً مصرف چند لیوان چای و آب و ... به صورت پشت سر هم بپرهیزند.

او با اشاره به رعایت الگوی سالم تغذیه در بیماران قلبی افزود: چای پررنگ یا کهنه دم بعد از ۱۵ دقیقه در صورت عدم جمع آوری تفاله، چای کهنه تلقی می‌شود که باید این مواد محرک را حذف کرد لذا از مصرف چای پررنگ یا کهنه دم، قهوه نسکافه، ادویه جات تند و فلفل باید پرهیز کرد.

فرحبخش با اشاره به برنامه سالم غذایی در این دسته از بیماران افزود: باید به دنبال تغییر عادات ناسالم فعلی و حفظ یک الگوی سالم تغذیه مناسب باشیم، برای رسیدن به یک هدف خاص و برنامه مطلوب غذایی باید با پزشک مشورت کرد، برای کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول خون باید از میوه‌ها و سبزیجات سالم به صورت روزانه و در ۹ واحد غذایی استفاده کرد.

او تصریح کرد: اصول کلی رژیم غذایی در بیماران قلبی از همان اصول تغذیه سالم در جمعیت عمومی پیروی می‌کند، رعایت رژیم غذایی می‌تواند علاوه بر پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، نقش موثر و مفیدی در درمان بیماری قلب نیز داشته باشد لذا اصول رژیم غذایی در بیماران با انسداد عروق کرونری یا سابقه سکته قلبی شامل پرهیز کامل از روغن‌های اشباع مانند روغن نباتی جامد و دنبه حیوانی و غذا‌های پر کلسترول است.

این متخصص تغذیه با اشاره به مصرف انواع گوناگون میوه و سبزیجات گفت: از انواع غذا‌های غله سبوس دار مانند لوبیا و نخود بیماران قلبی باید استفاده کنند همچنین مصرف محصولات لبنی کم چرب، ماهی و گوشت مرغ بدون پوست توصیه می‌شود، از روغن‌هایی استفاده کنیم که چربی اشباع کمتر از ۲ گرم را داشته باشند، کره گیاهی مایع، روغن زیتون و روغن کانولا فاقد چربی ترانس هستند، باید از مصرف غذا‌های حاوی چربی اشباع مانند شیر پرچرب، گوشت قرمز چرب، روغن‌های حیوانی و روغن‌های نباتی جامد بپرهیزیم، مصرف نوشابه‌های قنددار و شیرینی باید محدود شود و به دنبال کاهش میزان مصرف نمک باشیم.

او با اشاره به اینکه تحقیقات نشان می‌دهند که ارتباط مستقیمی میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود دارد گفت: با دریافت یک رژیم غذایی سالم می‌توان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کرد، کلم برگ، کلم قرمز، گل کلم، کلم بروکسل، بروکلی، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه، لوبیا سبز، نخود سبز، لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی دارای ویتامین‌های گروه ب خصوصا اسیدفولیک هستند که برای بیماران قلبی مفید هستند.

فرحبخش اظهار کرد: اگر فعالیت بسیار اندکی داریم به جای عدد ۶.۷ وزن خود را در عدد ۸.۹ ضرب کنید اگر فعالیت بسیار اندکی دارید به جای عدد ۶.۷ وزن خود را در ۵.۸ ضرب کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار