به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا روزانه با جهشها و علائم متفاوتی خود را قویتر به رخ جهانیان میکشد. به گفته برخی از محققان و متخصصان سلامت، یک گونه از جهش های این بیماری به نام قارچ سیاه ظاهر شده است.
قارچ سیاه بیماری که به تازگی با این عنوان در کشور شیوع پیدا کرده و باعث ترس بسیاری از افراد جامعه شده است. این بیماری که نام علمی آن میوکورمایکوزیس است، یک عفونت نادر اما پرمخاطره است که عامل اصلی آن گروهی از پوپَنکهاست.
بیماری قارچ سیاه اصولا در افرادی که از بیماری های زمینه ای از جمله نقص ایمنی بدن، دیابت و فشارخون بالا رنج می برند، بیشتر بروز پیدا میکند.
این عفونت اصولا از طریق تنفس یا تماس بدن با خاک آلوده، محصولات فاسد شده یا نان کپک زده و یا کود حیوانی وارد بدن میشود و در گام نخست خود را با علائمی نظیر تورم چشم، افتادی پلک و با ترشحات تیره رنگ در داخل بینی خود را نشان میدهد.
در گام بعدی با علائم تب، سرفه، درد قفس سینه، کوتاهی نفس، تورم یک طرف صورت، سردرد، التهاب سینوسها، تخریبات کناره های بینی و سطح زبان، درد بطن، استفراغ، خونریزی و اسهال، می تواند سینوس ها، ششها و مغز انسان را تحت الشعاع قرار دهد.این آفت برای هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد.
این عفونت از طریق جریانات خون، به سایر بخشهای بدن منتقل شده و میتواند با دربرگیری اعضایی مانند جگر، طحال، قلب و مغز افراد را مبتلا کند، برای مثال اختلالات جدی این بیماری کوری، لخته شدن خون در داخل رگها و تخریب رشتههای عصبی است.
اما تمامی افراد جامعه باید توجه داشته باشند این بیماری قابل سرایت نیست و از افراد بیمار به افراد سالم به هیچ وجه انتقال پیدا نمیکند.
این عفونت در افراد بهبود یافته کرونایی بروز پیدا میکند، اما آن دسته از افرادی که توسط درمانهای دارویی سیستم ایمنی بدن آنها تضعیف شده است، می توانند درزمره این بیماری قرار گیرند.
بیمارانی با مشکلاتی از قبیل دیابت، اچآیوی یا ایدز، سرطان، پیوند عضو، پیوند سلول های بنیادی، نوتروپنیا (تعداد کم گلبول های سفید خون)، استفاده بلندمدت از استروئید، استفاده از مواد مخدر تزریقی، سطوح بالای آهن در بدن (هموکروماتوز)، وضعیت بد سلامت ناشی از تغذیه نامناسب، سطوح نامتعادل اسید در بدن (اسیدوز متابولیک) و تولد زودرس یا وزن کم هنگام تولد است.
آن دسته از افرادی که پوست بدن آنها دارای آسیب دیدگیهایی از جمله سوختگی، بریدگی یا زخم را تجربه کرده باشد، احتمال ابتلای آنها به این بیماری زیاد است.
چگونه از بروز قارچ سیاه پیشگیری کنیم؟
راهی برای پیشگیری از این عارضه وجود ندارد اما برخی اقدامات می تواند افراد را از احتمال بروز این بیماری مصون نگه دارد.
- دوری از مناطقی با گرد و غبار یا خاک زیاد. باید یا از این مناطق دور مانده یا در این مناطق از ماسک های چند لایه استفاده کرد.
- سعی کنید از آب های آلوده پرهیز کنید.
- اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف است، از کارها و فعالیت هایی که بدنتان را در معرض گرد و غبار و خاک قرار می دهد، خودداری کنید.
تشخیص و روند درمان
اگر به بیماری موکورمایکوزیس یا (قارچ سیاه) مشکوک و یا مبتلا شدید، حتما به پزشک های عفونی مراجعه و سریعا داروهای تجویز شده را مصرف کنید تا سریعا از این بیماری جلوگیری شود.
در گام نخست احتمال این وجود دارد که پزشکان برای تشخیص و بررسی میزان درگیری ریه آزمایشهای تصویربرداری مانند سیتی اسکن یا امآرآی را تجویز کنند، بنابراین در هر صورت این اقدام تشخیصی را انجام دهید.
ممکن است داروهایی نظیر آمفوتریسین B، ایزاوکونازول و پوزاکونازول برای این بیماران تجویز شوند.
این داروها از طریق سیاهرگ وارد بدن میشوند و پس از یک بازه ای عملیات خود را بر روی بدن آغاز میکنند. معمولا پزشکان برای کنترل این بیماری و روند درمان بهتر، دوز دریافتی این داروها را بالا می برند اما با این روش عفونت ها به سرعت کنترل می شوند.
اگر دارویی، عوارض جانبی مشکلساز برای معده درد، سوزش سردل، یا تنفس داشت حتما به پزشک معالج اطلاع دهید.
انتهای پیام/
باید آموزش و پرورش و دانشگاها به طرف سبک جدید زندگی و روش نوین آموزشهای پیشرفته مجازی بروند تا احدی از آموزش و پرورش رایگان عقب نماند آموزش حضوری در مدارس و دانشگاه ها زمانی خوب است که امنیت جانی فرزندان مردم تظمین شود وقتی هیچگونه ضمانت اجرایی وجود 100% درصدی ندارد همان بهتر که در فضای مجازی آموزش ببینند و جسم و جانشان در امان باشد در زمستان پیش روی اگر مدارس باز گشایی شود در سرمای هوا برای تحویه هوای کلاسها باید پنجره های کلاسها رو باز بگذارید چرا که در فضای دربسته و حضور دانش آموزان و معلمین امکان و ریسک ابتلای بیماری کرونا افزایش میابد و همه دانش آموزان و دانشجویان مبتلا و آلوده و بیمار می شوند بنابراین همان بهتر که در فضای مجازی پیشرفته به صورت آنلاین و یا غیر آنلاین و از شبکه های تلویزیونی آموزش ببینند و باید با شرایط سبک زندگی نوین خودتان را وفق دهید تا جسم و جان فرزندان مردم در امان باشد اگر نه نسل کشی قانونی با تصمیمات بی خردانه در کشور صورت می گیرد و آخر عاقبت خوب و خوشی هم در پی نخواهد داشت .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه پیشگیرانه .
لطفا به امثال خانم دکتر میرسیدی بفرمایید بجای تبلیغ آسترازنکا این موارد (اشتباهات همکارانشون) رو هم به سمع و نظر مخاطبینشون برسونن.