شمس الدین شمس، رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد وضعیت استخدام پرستاران با توجه به کمبود شدید نیروی پرستاری، اظهار کرد: پارسال آزمونی برای استخدام پرستاران برگزار شد و نتایج اولیه آن نیز اعلام شد، اما متأسفانه هنوز نتایج نهایی این آزمون اعلام نشده است. علی رغم اعلام نیاز تعداد عظیمی نیروی انسانی، هنوز نتایج آزمون اعلام نشده است و نیروی جدیدی وارد سیستم نشده و این مسئله به شدت جای تأسف دارد.
او افزود: با توجه به وضعیتی که در پیک پنجم به وجود آمده، فشار بسیار زیادی بر نیروی انسانی وارد شده است. ما رسما شاهد تعلل و سهل انگاری مسئولان در اواخر دولت دوازدهم در مورد جذب نیروی انسانی و به کارگیری نیروی جدید برای ارائه خدمت بودیم.
او ادامه داد: پارسال مسئولان صرفاً در مورد جذب تعداد زیادی پرستار صحبتهایی کردند اما در عمل وارد مرحله جذب و به کارگیری نشدند.
شمس بیان کرد: فشار کاری، پرستاران را آزار میدهد زیرا بروز پیک پنجم، انرژی و توان بسیار زیادی از کادر درمان به ویژه پرستاران گرفته است. نکته قابل توجه این است که با وجود کمبود نیرو، مهمترین افرادی که چه قبل و چه بعد از پرستاران آسیب میبینند، خود بیماران هستند، زیرا وقتی نیروی انسانی کافی و پاسخگو نباشد و پرستاران ناچار باشند در دو یا سه شیفت مداوم کار کنند، بیمار نمیتواند خدمات متناسب را دریافت کند و با کاهش میزان بازدهی پرستاران مواجه میشویم.
او اظهار کرد: درخواست ما از دولت و وزیر جدید این است که ابتدا خیلی سریع تکلیف آزمون استخدامی پرستاران را روشن و تعداد مشخص شده نیروهای پرستاران را اعلام کنند. دوم اینکه جذب نیروی جدید را اولویت قرار دهند زیرا کمبود نیروی ما به حدی هست که این استخدام باز هم کفایت نمیکند، ما باید آماده شرایطی مانند پیک پنجم باشیم و خودمان را برای پیکهای بعدی آماده کنیم.
او ادامه داد: مسئله تبدیل نیروهای موجود در سیستم باید مورد بررسی قرار بگیرد. ما نیروهای بسیاری در سیستم داریم که متاسفانه علی رغم تمام تلاشهای شبانهروزی و قولهایی که برای تبدیل وضعیتشان به آنها داده میشود، تاکنون اقدامی برای تبدیل وضعیتشان صورت نگرفته است.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری در مورد فوقالعاده حق کرونا بیان کرد: این رقمی که تحت عنوان حق کرونای پرستاران اعلام شده آنقدر کم و ناچیز است که حتی قابلیت صحبت کردن هم ندارد. من به نوبه خودم از مشاهده این رقمهایی بسیار پایین، خجالت میکشیدم و معتقد بودم اگر هیچ پولی تحت هیچ عنوانی به این عزیزان پرداخته نشود بسیار محترمانهتر و ارزشمندتر از این رقمهای بسیار ناچیز است.
او یادآوری کرد: این قشر بیش از ۱۸ ماه است هیچ تفریح، استراحت و مسافرتی را تجربه نکرده اند و حتی یک روز از این تعطیلیها و اعمال محدودیتها نیز شامل حال پرستاران نشده و حجم کار آنها در این ایام سه برابر شده است. باید نگاه ویژهای به خدمات شرافتمندانه کادر درمان بشود چه در حوزه اضافه کاری در مورد پرداخت حقوق و مزایا و چه در سایر موارد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام /