به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که قرار بود در سخنرانی به دفاع از تصمیم خود برای پایان ماموریت نظامی این کشور در افغانستان و خروج نظامیانش بپردازد، ضمن تاکید بر اینکه مأموریت واشنگتن هیچگاه ایجاد دموکراسی در افغانستان نبوده است، گفت: ما هیچگاه قصد نداشتیم در افغانستان به ملت سازی بپردازیم و با یک دموکراسی یکپارچه و تمرکزیافته ایجاد کنیم.
وی در تشریح این سناریو که کشورش چطور به نقطه فعلی رسیده است و چه منافعی را دنبال میکند، گفت: ما تقریباً در حدود ۲۰ سال پیش به افغانستان رفتیم و اهداف مشخصی را دنبال میکردیم.
بایدن افزود: اهداف ما عبارت بود از دستگیری افرادی که ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به ما حمله کردند و از سوی دیگر اطمینان یافتن از این امر که القاعده نمیتواند از افغانستان به عنوان پایگاهی برای حمله مجدد به ما استفاده کند.
رئیس جمهور آمریکا با تاکید بر اینکه کشورش این کار را تنها با این اهداف انجام داده است، افزود: ما توانستیم القاعده در افغانستان را به شدت ضعیف کنیم و از سوی دیگر هیچگاه از تلاش برای یافتن اسامه بنلادن دست نکشیدیم و او را پیدا کردیم و در حقیقت این اتفاق در طول یک دهه پیش رخ داده است.
بایدن با بیان اینکه تنها منفعت ملی حیاتی آمریکا در افغانستان امروز هم همانی است که همیشه بوده است، ادامه داد: هدف و منفعت ما جلوگیری از وقوع یک حمله تروریستی دیگر به خاک آمریکاست.
وی گفت: من سالهاست براین موضوع تاکید دارم که مأموریت ما باید مأموریتی محدود و بر مبارزه با تروریسم متمرکز باشد.
رئیسجمهور آمریکا به گزارشهای منتشرشده درباره دولت خود وغافلگیری از پیشروی سریع نیروهای طالبان در افغانستان اشاره کرد و گفت: من میخواهم با مردم آمریکا صادق باشم و این موضوع را تایید میکنم.
وی ادامه داد: تسلط طالبان بر افغانستان سریعتر از پیشبینیهای دولت من اتفاق افتاده و تنها دلیل آن هم تسلیم شدن رهبران افغانستان و نجنگیدن نظامیان ارتش این کشور و مقابله با طالبان بود.
بایدن با بیان اینکه تا این لحظه ۴ دولت آمریکا درگیر جنگ افغانستان بودهاند گفت: قصد نداشتم خاتمه مأموریت آمریکا در افغانستان را تحویل دولت پنجم بدهد.
وی ادامه داد: کاملا از این موضوع اطلاع دارم که تصمیم من در این خصوص با انتقادهایی همراه خواهد بود.
رئیس جمهور آمریکا با اشاره به انتقاد همگان از تصمیم وی در پی خروج نظامی از افغانستان ادامه داد: من رئیسجمهور آمریکا هستم و مسئولیت این کار به عهده من است و به هیچ عنوان قصد ندارم اشتباهات گذشته آمریکا را تکرار کنم.
وی خطاب به منتقدین گفت: انتظار دارید چند نسل از دختران و پسران آمریکا را به افغانستان بفرستم؟، بخاطر داشته باشید که ارتش افغانستان حاضر به جنگ با طالبان نشده است و از این رو ما نمیتوانیم در جنگی بمیریم که خود نیروهای افغانستانی نمیخواهند در آن باشند.
بایدن افزود: آمریکا نزدیک به یک تریلیون دلار برای ارتش افغانستان هزینه کرده است و تمامی امکانات را برای مقابله با طالبان در اختیار آنها قرار داده، اما نمیتوانسته به آنها اراده جنگ بدهد.
رئیس جمهور آمریکا ضمن هشدار به طالبان درباره ایجاد اخلال در تخلیه نظامیان کشورش از آمریکا، گفت: در صورت چنین اقدامی، آمریکا فوراً و با زور پاسخ خواهد داد.
بایدن در انتها مدعی شد که اشرف غنی، رئیسجمهور سابق افغانستان پیش از این پیشنهاد تعامل دیپلماتیک با طالبان و رسیدن به سازش با این گروه را قبول نکرده است.
انتهای پیام/
لحظه آخر گلوله باران مردمی که به آمریکا پناه بردند با گلوله پاسخ داده شد و خداحافظی آمریکاییها با مردم گلوله بود این یعنی دموکراسی آمریکا .
نه طالبان و نه آمریکا و نه دولتهای افغانستان هیچکدام به درد افغانستان نخوردند .
افغانستان باید ایالتی اداره شود.
آمریکا هدفش کشتن بن لادن بود که بهش رسید و حدود ۲۰ سال پیش که طالبان ۹۰ درصد افغانستان رو گرفته بود به خاطر وحشی بودنشون و خطرآفرینی برای سفارتها و مردم، آمریکا علیه طالبان اقدام کرد ولی امروز وقتی نه طالبان کاری به دیپلماتها داره و نه مردم افغانستان قصد جنگ با طالبان دارند؛ دلیلی نداره که در این کشور هزینهی بیشتری بکنه.
من نمیفهمم چرا بعضیا انقدر خوشحال شدن و به جای نگرانی برای افغانیها، از خروج آمریکا از افغانستان خوشحالند و به خیال خودشون آمریکا شکست خورده. باور کنید اگه آمریکا و طالبان بر سر امنیت آمریکاییها در افغانستان و عدم اقدامات تروریستی علیه آمریکا توافق نکرده بودند، آمریکا هیچوقت افغانستان رو ترک نمیکرد. آمریکا باهوشتر از این حرفهاست که بدون هیچ دستاوردی افغانستان رو دودستی تقدیم طالبان کنه. انقدر بعضی از دوستان ضدغرب و شرقپرست، خوشحالی نکنید. بعضیا اگه مردم آمریکا از کرونا بمیرند هم خوشحال میشن چون که به آمریکا ضرر رسیده. درسته که سیاست مهمه ولی انسانیت مهمتر از همه چیزه. انقدر خشکمغز نباشیم
بستن مردم به تیربار هنگام ترک افغانستان گویای همه چیز بود.
اگر مردم افغانستان مخالف طالبان هستند پس چرا انقدر راحت اجازه دادند طالبان یکی پس از دیگری شهرهای مختلف رو بدون جنگ و خونریزی بگیره و حتی یک دقیقه هم مقاومت نکردند و الان در خیابان ها با طالبان سلفی میگیرند ؟؟؟!!
همین طالبان وقتی وارد سران افغانستان می شدنند چه خانه های مجلل وزیبایی داشتن
حتما در اسرع وقت به روانپزشک حاذق مراجعه کن
خدا خودش کمک کنه و تمام.
کامنت های 4 تا مخالف رو تایید میکنید؟؟
شیطان پرستی هم حد و حسابی داره.
خداحافظ تا ابد
فقط مختص یه گوشه از ایران که نیست
فقط مشکل مسئولین را داریم که به لطف خدا در دولت جدید با انتصاب استاندار ویژه در استانمان بر مشکلات غلبه خواهیم کرد
کاش مردم افغانستان برای یک بار هم که شده حماسه ی مقاومت و پایداری خرمشهر را می خوانند . کاش افغانها میدانستند که مجاهدان خرمشهر ۳۴ روز با دست خالی در مقابل تمام دنیا شهرشان را نگه داشتند.
کاش حماسه مقاومت و پایداری دزفول را شنیده بودین . هزاران موشک بر پیکره ی دزفول کوبیده شد اما تسلیم نشد .
سلام بر خوزستان من و ننگتان باد مردم افغانستان که چه بی اراده شهرهایتان را تسلیم گروهی کردید که خودتان آنها را تروریست میدانید و گرنه طالبان برای ما عددی نیستند
از طرف دیگر اگر امریکا خسارت این بحران را به کسی نداد اونوقت میاد به ایران برجام بدهد!؟