اکسیوس اعلام کرد آمریکا ممکن است این هفته تحریم‌های جدیدی علیه ونزوئلا اعمال کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده، ممکن است این هفته پیش از ترک کاخ سفید تحریم‌های جدیدی علیه ونزوئلا اعمال کند. این خبر را باراک راوید، روزنامه‌نگار پورتال اکسیوس Axios، با استناد به منابع خود گزارش داده است. 

راوید در توییتر خود نوشت: «دولت بایدن قصد دارد این هفته تحریم‌های جدیدی علیه دولت نیکلاس مادورو اعمال کند. دو مقام آمریکایی به من گفتند که این تحریم‌ها پیش از مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری مادورو در ونزوئلا که روز جمعه برگزار می‌شود، اعمال خواهند شد. وزارت امور خارجه ممکن است اولین دور از این تحریم‌ها را امروز چهارشنبه اعلام کند.» 

در ۲۸ ژوئیه ۲۰۲۴، انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا برگزار شد که نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور فعلی این کشورپیروز شد. ۵۱.۹۵ درصد از رأی‌دهندگان به او رأی دادند، در حالی که رقیب اصلی او، ادموندو گونزالس اوروتیا، ۴۳.۱۸ درصد آرا را به دست آورد. ماریا کورینا ماخادو، یکی از رهبران مخالفان، در روز رأی‌گیری اعلام کرد که تیم گونزالس شکست در انتخابات را نمی‌پذیرد. 

روسیه، بولیوی، هندوراس، ایران، چین، کوبا، نیکاراگوئه و سایر کشور‌ها پیروزی مادورو را تبریک گفتند. روسیه قرار است در مراسم تحلیف که روز ۱۰ ژانویه در کاراکاس برگزار می‌شود، با حضور ویاچسلاو ولودین، رئیس دومای دولتی روسیه، شرکت کند. در همین حال، برخی کشور‌ها از جمله ایالات متحده، انتخاب مجدد مادورو برای سومین دوره ریاست‌جمهوری را به رسمیت نشناختند و از گونزالس حمایت کردند.

تحریم‌های ایالات متحده علیه ونزوئلا در سال‌های اخیر به دلیل اختلافات سیاسی، اقتصادی و اتهامات مربوط به نقض حقوق بشر و دموکراسی در این کشور اعمال شده است. تحریم‌های اولیه ایالات متحده علیه ونزوئلا در سال ۲۰۱۴ و در واکنش به نقض حقوق بشر آغاز شد. این تحریم‌ها ابتدا شامل ممنوعیت ورود به خاک آمریکا و مسدود کردن دارایی‌های برخی مقامات بلندپایه ونزوئلایی بود.

در سال ۲۰۱۷، دولت دونالد ترامپ تحریم‌های بیشتری علیه ونزوئلا اعمال کرد، از جمله تحریم‌های مالی علیه شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) و ممنوعیت معامله با اوراق قرضه دولتی این کشور.

در ژانویه ۲۰۱۹، ایالات متحده نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، را به عنوان رهبر مشروع این کشور به رسمیت نشناخت و خوان گوایدو، رهبر مخالفان، را به عنوان رئیس‌جمهور موقت به رسمیت شناخت. در همین راستا، تحریم‌های شدیدتری علیه ونزوئلا اعمال شد. پس از آن در اوت ۲۰۱۹، دولت ترامپ تحریم‌های کامل اقتصادی علیه ونزوئلا را اعلام کرد که شامل مسدود کردن تمام دارایی‌های دولت ونزوئلا در خاک آمریکا و ممنوعیت انجام معاملات با دولت ونزوئلا بود. همچنین، شرکت‌های نفتی خارجی که با PDVSA همکاری می‌کردند، تحت فشار قرار گرفتند تا همکاری خود با ونزوئلا را متوقف کنند.

پس از انتخابات مجلس ملی ونزوئلا در دسامبر ۲۰۲۰، که از سوی مخالفان و جامعه بین‌المللی به عنوان غیرآزاد و غیرمنصفانه خطاب شد، ایالات متحده تحریم‌های بیشتری علیه مقامات ونزوئلایی اعمال کرد. اما دولت جو بایدن در سال ۲۰۲۱، برخی از تحریم‌ها را تعدیل کرد، اما تحریم‌های اصلی علیه PDVSA و مقامات ارشد ونزوئلا همچنان پابرجا ماند.

برخی کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی تحریم‌های آمریکا را محکوم کرده‌اند و آنها را عامل تشدید بحران انسانی در ونزوئلا دانسته‌اند. در مقابل، ایالات متحده و متحدانش استدلال می‌کنند که تحریم‌ها برای مقابله با نقض حقوق بشر و بازگرداندن دموکراسی به ونزوئلا ضروری است.

منبع: تاس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار