سخنگوی سازمان ملل متحد در واکنش به تهدید دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا درباره آزادی اسرا در غزه گفت: «ما خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط همه گروگان‌ها در غزه هستیم.»

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به سوالی درباره تهدید‌های دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا مبنی بر اینکه اگر «گروگانها» تا قبل از مراسم تحلیف او در ۲۰ ژانویه آزاد نشوند، در خاورمیانه جهنمی برپا خواهد شد، گفت: موضع ما بسیار روشن بوده است. ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌هایی هستیم که همچنان در شرایط سختی در غزه نگهداری می‌شوند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بار دیگر تهدید کرد اگر تا زمان تحلیف او در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ «گروگان‌هایی» که هنوز در غزه هستند، آزاد نشوند، «در خاورمیانه جهنم به پا خواهد شد.»

رئیس جمهور منتخب آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری پیش از آغاز مراسم تحلیف و دور دوم ریاست جمهوری خود در جمع خبرنگاران که از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا بصورت زنده پخش می‌شد، مدعی شد: «این برای حماس و صراحتاً برای هیچکس خوب نخواهد بود. جهنم به پا خواهد شد. من دیگر نمی‌خواهم تکرار کنم.»

سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدام مجلس نمایندگان آمریکا در حمایت از اسرائیل علیه دیوان بین المللی کیفری به دلیل صدور حکم بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ سابق آن رژیم گفت: دیوان کیفری بین‌المللی به طور جداگانه از دبیرخانه [سازمان ملل]فعالیت می‌کند. با این حال، دبیرکل بار‌ها گفته است که به کار دیوان کیفری بین‌المللی احترام می‌گذارد، که از ارکان مهم عدالت و پاسخگویی بین‌المللی است.

رئیس جدید کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به دنبال تصویب قانونی است که دیوان بین المللی کیفری در لاهه را به دلیل صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در سال گذشته تحریم می‌کند.

یک رسانه آمریکایی اعلام کرد: برایان ماست، نماینده جمهوریخواه فلوریدای آمریکا گفته است این تحریم پیامی روشن به دیوان بین المللی کیفری خواهد فرستاد مبنی بر اینکه تصمیم آن برای دستگیری نتانیاهو به همراه یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق وی، به منزله "هدف قرار دادن بی دلیل" اسرائیل است.

رئیس جدید کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا توضیح داد: قانون مقابله با دادگاه غیرقانونی، هر کسی را که برای تحقیق، دستگیری، بازداشت یا محاکمه شهروندان آمریکایی یا یک مقام اسرائیل که با آمریکا متحد است، تحریم می‌کند و مقامات ناتو و کشور‌های بزرگ غیر ناتو مانند ژاپن را تحت پوشش قرار می‌دهد.

اگر این لایحه به قانون تبدیل شود، مقامات دیوان بین المللی کیفری و اعضای خانواده آنها از دریافت روادید برای ورود به آمریکا محروم می‌شوند. کسانی که در آمریکا هستند، روادیدشان باطل می‌شود و با اخراج مواجه می‌شوند. همچنین این تحریم‌ها برای هر کسی که «حمایت مالی، مادی یا فناوری» را به دادگاه بین‌المللی ارائه می‌کند اعمال می‌شود.

جنایات رژیم اسرائیل علیه نوار غزه در حالی در شانزدهمین ماه متوالی ادامه دارد که دیوان بین‌المللی کیفری دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت نخست وزیر کنونی و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنگی دادن به مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که با گذشت ۴۵۹ روز جنگ در نوار غزه، هنوز به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران نظامی صهیونیست از نوار غزه دست نیافته است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار