به گزارش خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با شنیدن نام روستا یا بخش ترکمانچای شاید ناخودآگاه تاریخ دوره قاجار و منعقد شدن قراداد ترکمانچای بین ایران و روسیه در زمان عباس میرزا در ذهنمان مرور شود، ولی جاذبههای دیگری هم در این روستا وجود دارد که در این گزارش میتوانید ببینید.
با دیدن این تابلو یاد تاریخ دوره قاجار و عهدنامه ترکمانچای افتادم. با عبور از چند پیچ جاده در دامنههای کوه بزقوش روستای ترکمانچای نمایان شد.
روستا یا بخش ترکمانچای در شهر میانه استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است. چشمهها رگ حیات روستا هستند که همراه با خاک حاصلخیز اراضی مستعدی برای کشاورزی فراهم شده است.
در مسیر جاده برخی از مردم روستا مشغول دامداری، برخی مشغول کشاورزی و در دامنههای کوهها عشایر دشت مغان در مسیرکوچ برای ییلاق اتراق کرده بودند. مردم این روستا تا روستاهای اطراف رود ارس در مرز ایران و کشور ارمنستان و کشورآذربایجان مردمانی خودکفا درحوزه دامداری، باغداری و کشاورزی هستند.
بعد از گذر از گندمزارهای زیبا باغات این روستا به خصوص باغهای آلبالو که درهر کوچه و خیابانی کاشته شده بود توجه هر بینندهای را به خودش جلب میکرد.
علاوه بردامداری و کشاورزی، باغداری پیشه مردمان ترکمانچای است، اما درخت آلبالو درحیاط خانه ها، بلوارها، خیابان وهرکوی و برزنی به وفور دیده میشد. درخت آلبالو به صورت سنتی در ترکمانچای و روستاهای اطراف این بخش مانند غریب دوست و ... کاشته میشود بطوریکه نهال و میوه آلبالو فروشی نیست و مردم به اندازه مصرف از این محصول استفاده میکنند.
در کنارجاذبههای طبیعی، فرهنگ و مهمان نوازی مردم این روستا وروستاهای همجوار خاطره دل نشینی را درصفحه تاریخ ذهن به یادگار میگذارد.
انتهای پیام/