سخنگوی سابق کمیسیون صنایع مجلس گفت: سه نیروگاه طوس، تربت حیدریه و سبزه‌وار در خراسان رضوی باید چندسال پیش وارد مدار می‌شدند و اینکار فقط نیاز به یک همت داشت که صورت نگرفت.

سعید باستانی سخنگوی سابق کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: درباره مشکلات برخی نیروگاه‌هایی که در ایران به چرخه تولید وارد نشدند، گفت: این نیروگاه‌ها به دلیل تامین منابع مالی، زیرساختی یا مشکلات قابل حل دیگر، وارد چرخه تولید برق نشده‌اند. تعدادی از این نیروگاه‌ها عبارتند از نیروگاه زرند، نیروگاه جهرم واحد ۳، خرم آباد بخش بخار، چابهار بخش بخار، نیروگاه اردبیل واحد ۲ و ۳، نیروگاه اندیمشک، نیروگاه ارومیه واحد ۲ و ۳، نیروگاه بندر عباس با کلاس f، نیروگاه طوس مشهد، نیروگاه غرب کارون اهواز واحد بخار، نیروگاه عسلویه واحد ۲ و ۳، نیروگاه رودشور، نیروگاه تربت حیدریه و نیروگاه سبزه‌وار از مجموع این نیروگاه‌ها، سه نیروگاه طوس، تربت حیدریه و سبزه‌وار در خراسان رضوی هستند. این سه نیروگاه باید چندسال پیش وارد مدار می‌شدند و اینکار فقط نیاز به یک همت داشت که صورت نگرفت.

او ادامه داد: هر کدام از این نیروگاه‌ها ۵۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند، اگر همین نیروگاه‌هایی که نام برده شد راه بیفتد نزدیک به ۶۰۰۰ مگاوات برق تولید می‌شود و سال بعد ما یک بار عظیمی از روی مصرف برق کشورمان برداشته می‌شود. این کار امکان پذیر و شدنی است و به راحتی می توان تا سال آینده این نیروگاه‌ها را در کشور وارد مدار کرد.

باستانی  توضیح داد: بخشی از مشکل وارد نشدن نیروگاه‌ها به بخش تولید برق، اورهال کردن آن‌هاست و بخش دیگر تعمیرات قطعات مورد استفاده در نیروگاه‌هاست که عمدتا هم وارداتی هستتند و به دلیل تحریم‌ها و تراکنش های مالی به مشکل خورده‌اند. شرکت نفت به صورت انحصاری تا حدودی دستگاه‌های نیروگاه‌ها را تولید می‌کند. این بحث نیز باعث می‌شود نیروگاه‌هایی که در مدار هستند هم در زمان اورهال و تعمیرات به مشکل بخورند و به آن راندمان اصلی و ظرفیت اسمی برق تولید نکنند. البته گفتنی است که باید تولید کننده داخلی را حمایت کنند تا قطعات با کیفیت تری را ارائه دهند.

سخنگوی سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: اگر همت کنند تا یکسال آینده تمام نیروگاه‌های برق نیمه تمام را می توانند به چرخه تولید وارد کنند. 

باستانی درباره هزینه‌های بالای اورهال کردن نیروگاه ها گفت: نیروگاه ها از تسهیلات بانکی استفاده می‌کنند مهم این است که روند اینکار را برای نیروگاه ها تسهیل کنند. مثلا نیروگاه تربت حیدریه به سختی تامین اعتبار شد و مبلغ 315 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به نیروگاه تعلق گرفت. پس باید این روند تسهیل شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار