معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت گفت: اگر استادان متوجه تقلب دانشجویان در زمان امتحانات مجازی شوند، باید از آن‌ها آزمون شفاهی بگیرند.

ابوالفضل واحدی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تقلب‌های علمی اظهار کرد: اگر در مقابل تقلب‌های علمی ایستادگی نشود، افراد بی سواد وارد فضای کار حرفه‌ای جامعه می‌شوند که این موضوع تبعات بسیار منفی را به همراه خواهد داشت.

او افزود: افرادی که تقلب علمی انجام داده اند در زمان ورود به بازار کار روحیه تقلب را در میان دیگران تسلی خواهند بخشید.

واحدی تصریح کرد: در دانشگاه‌های دولتی میزان تقلب به ندرت دیده می‌شود، اما مطابق گزارش‌های ارائه شده تقلب‌های علمی در برخی زیرمجموعه‌ها و زیرنظام‌ها گسترده و شایع شده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: نهاد‌های مختلفی می‌توانند در جلوگیری از تقلب‌های علمی نظارت داشته باشند و چند بعد در این زمینه مدنظر است، برای مثال یکی از آن‌ها بعد دانشجویی است که محصلان بایستی قبل از انجام هرگونه تقلبی با عواقب آن آشنا شوند و درادامه استاد راهنما هم باید روی این موضوع نظارت کافی داشته باشد و موضوع رساله و مقاله را خود به دانشجو ارائه دهد و آن را به این سمت و سو هدایت کند.

او گفت: تیم داوری و دانشجو برای جلوگیری از تقلب‌های علمی هرکدام جایگاه ویژه خود را دارند و در این زمینه اقدامات خوبی از قبیل ثبت و مشابهت یابی انجام شده که کمیته اخلاق پژوهشی در دانشگاه‌های مختلف ایجاد شده تا در صورت بروز هرگونه تقلب علمی جلوی آن را بگیرند و رسیدگی‌های لازم را انجام دهند.

تقلب‌های علمی موضوعی چند بعدی است

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: موضوع تقلب‌های علمی چند بعدی بوده و باید روی هرکدام از آن‌ها نظارت کافی با همکاری مجموعه‌های دخیل فردی و گروهی انجام شود تا بتوانیم آن را کاهش دهیم، اما تقلب‌های علمی در برخی از مجموعه‌ها رو به رشد است که باید حساسیت‌های بیشتری روی آن صورت گیرد.

واحدی درباره بروز تقلب در امتحانات پایان ترم گفت: برای حفظ اصالت و عدالت در امتحان راهکار‌های گوناگونی را در نظر گرفته ایم تا بتوانیم به اینصورت تقلب‌های علمی را کاهش دهیم، همچنین گفتنی است که ارزشیابی‌های مستمر کمک زیادی به جلوگیری از این امر کرده و با استادان هماهنگ کرده ایم تا در صورت بروز هر نوع تخلفی در دانشجویان زمان مجدد آزمون را این بار به شیوه حضوری به آن‌ها اعلام کنند تا اعتبار سنجی آزمون مدنظر قرار بگیرد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت اضافه کرد: هیچ گزارشی بر مبنای تقلب‌های علمی در دانشجویان دریافت نکرده ایم و خود استادان در این زمینه با انجام روش‌های گوناگو ن نظارت کافی دارند؛ بنابراین در دانشگاه موردی در خصوص تخلف‌های علمی و ارجاع آن‌ها به کمیته‌های انضباطی نداشته ایم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار