طهرانچی گفت: در دولت سیزدهم مشکل کم نخواهیم داشت، مشکلات کرونا و مسائلی که به دلیل شیوع این ویروس ایجاد شد، همچنان وجود دارد.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه انتخابات یکی از ثمرات انقلاب اسلامی برای کشور است، اظهار کرد: یکی از مسائل در این راستا بروز و ظهور افراد در معرض دیدگاه مردم است. اینکه مردم چگونه می‌توانند با توجه به مشخصات و خصوصیات جامعه ما به عنوان جامعه‌ای در آن که حزب‌ها دارای نفوذ نیستند و بیشتر تفکراتی که جبهه سازی کردند مطرح می‌شوند، افراد خود را کاندید کنند و برای اینکه به منظر مردم بیایند در فرصت بسیار کوتاهی، مجموعه‌ای از وعده‌ها را به مردم ارائه می‌کنند و معمولا برنامه‌ها یک طرفه بیان می‌شوند و فضای تبلیغاتی و انتخاباتی که برای این افراد تهیه می‌شود، فضای مناظره نیست.

او اضافه کرد: بعضی وعده‌ها از سوی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در این شرایط اقتصادی غیرموجه بود و بعضی وعده‌ها از اختیارات رئیس جمهور خارج بود. بنابراین؛ می‌توان با نگاهی انتقادی در فضایی که مجموعه‌ای از وعده‌ها شنیده شد، بدان پرداخته شود.

طهرانچی بیان کرد: هیچ دولتی وقتی امور را تحویل می‌گیرد شرایط ۴ سال بعد را نمی‌تواند تعیین کند. این مسئله که در انتخابات تکیه بر اعداد و ارقامی برای ۴ سال آینده باشد درست نیست، تجربه ثابت کرده است هیچ دولتی در اجرای برنامه‌های پنج ساله موفق نبوده است. بنابراین؛ جای سوال دارد که چرا فضایی ایجاد کنیم که به جای رویکرد به برنامه‌های آرمان گرایانه پرداخته شود؟ و هنگامی که این برنامه‌های آرمان گرایانه با واقعیت منطبق می‌شود اجرایی نمی‌شود. به نظر می‌آید مردم احساس کردند که در برخی از بحث‌هایی مطرح شده از سوی کاندیدا‌ها صرفا برای رای گرفتن بود. متاسفانه مسائلی از سوی کاندیدا‌ها مطرح شد که حتی در اختیارات رئیس جمهور نبود. مطرح کردن مجموعه مطالب غیرواقعی و خارج از اختیارات رئیس جمهور تنها برای مطرح کردن خود رویکردی اشتباه است. باید فضایی ایجاد کرد که کاندیدا‌ها در قالب منطقی برنامه‌ها را مطرح کنند و این موضوع را در جامعه نیز القا کرد.

او افزود: در دولت سیزدهم باید موانع تحقق برنامه‌های خوب در کشور مورد بررسی قرار گیرد.

طهرانچی همچنین گفت: قول صادق و رفتار صادقانه با مردم باعث می‌شود تا مردم رئیس جمهور را در حل مسائلی که پیش رو است، همراهی کنند. در دولت سیزدهم مشکل کم نخواهیم داشت، مشکلات کرونا و مسائلی که به دلیل شیوع این ویروس ایجاد شد هنوز و همچنان وجود دارد و با بازسازی ساختار اجتماعی، تغییرات رفتاری و سبک زندگی، مصائب اقتصادی و حل مسئله مشکلات بین المللی پس از کرونا مواجه خواهیم بود. بنابراین؛ مردم نباید فکر کنند که انتخابات ۲۸ خرداد بدین معنی است که ۲۹ خرداد تمامی مشکلات حل خواهد شد. نکته مهم دیگر آن است که رئیس جمهور باید بتواند تا از نظریات بدنه نخبگان نیز استفاده کند.

اولویت مردم،مسائل اقتصادی کشور است

محمد عباسی وزیر پیشین دولت‌های نهم و دهم اظهار کرد: این افتخار بزرگی است که سایر آحاد جامعه نیز می‌توانند در جریان انتخابات ظهور و بروز کنند و برای عدالت کشور خود «ما می‌توانیم» را به مرحله عمل برسانند. این ظرفیت نکته بسیار مهمی است، نکته مهم دیگر آن است که چه کسی گفته تنها یک نفر از همه چیز آگاهی دارد، وقتی تعداد جمعی از افراد به ارائه دادن دیدگاه‌های خود می‌پردازند، در دل آن برنامه‌ها و ایده‌ها مواردی مناسب مطرح می‌شوند. به این معنی که جامعه درخواست‌های خود را در دل شعار‌ها و برنامه‌های خود می‌بینند و این امر بسیار پسندیده است که مردم می‌توانند نه تنها فرد را انتخاب کنند بلکه برنامه را انتخاب کنند. درست است که بعد از آن رئیس جمهور سکان کشور را در اختیار می‌گیرد، ولی در همین فاصله اکثر کاندیدا‌ها سعی می‌کردند تا مطالبات مردم را بازگو کنند و این ظرفیتی است که انتخابات به مردم داده است که نوعی جامعه مردم سالار و کشوری است که مردم برای اداره کشور خود تعیین حدود می‌کنند.

عباسی عنوان کرد: پرداختن کاندیدا‌ها به مسائل اقتصادی ایرادی ندارد، کاندیدا‌ها می‌دانند اولویت اصلی مردم مسائل اقتصادی کشور است. بنابراین؛ به ناچار هر کاندیدا با هر ظرفیتی، باید راهکاری پیرامون مسائل معیشتی و اقتصادی ارائه می‌کرد. البته مردم نیز می‌دانند کدام یک از راهکار‌های که از سوی کاندیدا‌ها ارائه می‌شود، درست و کدام یک شعاری و غیرمبنایی است، لیکن اصل موضوع، درست می‌باشد. امید است که در دل همه مواردی که بازگو شد، آنچه که مردم مطالبه کردند از دل برنامه‌های آتی بیرون آید که در این صورت برآیندی مثبت به همراه خواهد داشت.

او بیان کرد: جامعه علاوه بر شعار‌های کاندیدا‌ها باید به کارنامه آن‌ها نیز توجه کنند. اینکه فرد چه میزان کار اجرایی انجام داده و در آن زمان آیا فرد مدبر و مدیری بوده یا خیر و گرنه صرف دادن شعار می‌تواند کار هر فردی باشد.

عباسی تاکید کرد: رقابت‌های انتخاباتی باید به رفاقت تبدیل شود تا مطالبات مردم به نتیجه برسد.

سلامت و امنیت حیاتی‌ترین نیاز مردم و مهم‌ترین وظیفه حاکمیت است

همچنین محمدحسن طریقت منفرد وزیر پیشین دولت دهم گفت: در جریان مناظره‌ها و از سوی کاندیدا‌ها در خصوص اقتصاد بسیار صحبت شد، در حالی که این مسئله بسیار تخصصی است. آنچه که کاندید‌ها بدان نپرداختند، در کنار کسب درآمد، کاهش هزینه‌ها بود.

او افزود: سلامت و امنیت حیاتی‌ترین نیاز مردم و مهم‌ترین وظیفه حاکمیت است. خوشبختانه طبق قانون اساسی متولی مدبری داشتیم و برای اولین بار تاریخ باید قضاوت کند که توانستیم به عنوان کشوری که حدود یک صدم جهان را تشکیل می‌دهد، در مقابل استکبار با قدرت بایستیم. در بخش سلامت که در کنار امنیت حیاتی‌ترین نیاز مردم است، توجه لازم به آن نشده است. اگر به پدیده کرونا جدی نگاه کنیم، اهمیت سلامت را بیان کرده است؛ که اگر سلامت به عنوان یک ابزار مورد سوءاستفاده قرار بگیرد، فراگیری آن بسیار بیشتر از جنگ‌های جهانی خواهد بود.

طریقت منفرد تاکید کرد: سلامت در کشور‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و خوشبختانه در طول انقلاب دستاورد‌های بسیاری از سلامت به دست آوردیم لیکن متاسفانه ساختاری که در حال حاظر داریم از غرب گرفته شده، اما الزامات آن را نگرفته ایم. ساختاری که نگذاشته مردم شهد این دستاورد‌ها را بچشند.

طریقت منفرد بیان کرد: انتظار ما از دولت سیزدهم این است که به حیاتی‌ترین نیاز مردم توجه ویژه‌ای شود.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فریبرزی
۱۱:۰۴ ۱۲ تير ۱۴۰۰
به دولت سیزدهم چکار داری که با مشکلات زیادی مواجه است!!!!!! به مشکلات دانشگاه آزاد بپرداز که هر روز داره بیشتر بیشتر میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دانشگاه آزاد رو با رفقاش نابود کرده
آخرین اخبار