به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، در تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاههای آبردین و لستر، ناحیهای از مغز را شناسایی کردهاند که در افزایش تمایل به مصرف غذای غنی از پروتئین نقش دارد.
به طور گستردهای تصور میشود یک رژیم غذایی کم پروتئین با چاقی در ارتباط است و این یافته جدید پیامدهایی در ایجاد درمانهای هدفمند برای چاقی دارد.
این تیم دریافت منطقه خاصی از مغز موش ها که نقش مهمی در رفتارهای جستجوی غذا دارد به نام ناحیه شکمی (VTA)، هنگامی که غذای غنی از پروتئین مصرف میکنند، فعالتر میشود.
محققان گزارش دادند وقتی پروتئین قبلا محدود شده بود، VTA بیشتر از سایر مواد مغذی به پروتئین پاسخ میداد که نشان میدهد مغز حیوانات برای اطمینان از حفظ سطح پروتئین سازگار شده است. چنین سازگاری معنی دار است، زیرا پروتئین ناکافی میتواند عواقب شدیدی برای سلامتی داشته باشد و در موارد شدید منجر به مرگ شود. علاوه بر این سطح پایین پروتئین در رژیم غذایی به عنوان محرک چاقی پیشنهاد شده است. تاکنون مشخص نبود که مغز چگونه بر مصرف پروتئین تاثیر میگذارد.
دکتر فابین نانیکس، مدرس موسسه روت در دانشگاه ابردین توضیح میدهد: هنگامی که رژیم غذایی حیوانات از یک رژیم متعادل طبیعی به محدودیت پروتئین تغییر مییابد، اولویت پروتئین به سرعت ایجاد میشود، اما تغییرات در فعالیت VTA نیاز به فرآیندهای یادگیری گسترده دارد. از طرف دیگر محدودیت پروتئین قبلی باعث تغییرات کندتر در اولویت پروتئین شده و پاسخهای VTA بالاتر برای پروتئین را حفظ میکند.
او میگوید: یافتههای ما بسیار مهم است، زیرا دریافت پروتئین برای زندگی ضروری است. برای فرآیندهای بیولوژیکی زیادی به پروتئین و اسیدهای آمینه نیاز داریم و تنها راه مصرف غذاست، بنابراین مهم است درک کنیم مغز چگونه رفتارهای ما را مطابق با حالمان هدایت میکند. مطالعه ما اولین مورد ارتباط با تغییر در اولویت پروتئین و فعالیت خاص مغز است. در این مطالعه مشخص شده است که VTA نقش اصلی را در فرآیندهای انگیزش سایر مواد مغذی ایفا میکند و در اینجا نشان میدهیم که در مورد پروتئین نیز چنین تمایلی وجود دارد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/