معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: خشکسالی تولید عشایر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و با توجه به آثار خشکسالی در تاب آوری جامعه باید به این موضوع به شکل جدی توجه شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در جلسه شورای عشایری استان،گفت: عشایر سرمایه‌های اجتماعی هستند و در حوزه‌های مختلف فرهنگ، گردشگری و تولیدات محصولات نقش بسزایی دارند و خواستار ایجاد تعامل و همکاری میان دستگاه‌های اجرایی در ارائه خدمات بهتر به جامعه غیرتمند عشایر بخصوص در حل مشکل ایل راه عشایری توجه ویژه‌ای داشته باشند تا در امر کوچ عشایر با کمترین چالش مواجه شوند.

رضایی با اشاره به شعار سال با بیان اینکه حمایت از تولیدبسیار اهمیت دارد و با توجه به اینکه جامعه عشایری مستقیم با تولید رابطه و نقش بسزایی در امنیت غذایی استان در زمینه تولید گوشت قرمز دارند، افزود: باید موانع مرتفع شودو عشایر بتوانند به راحتی به امر تولید بپردازند و با استفاده از ظرفیت تمامی دستگاه‌های اجرایی در جهت خدمات رسانی بهتر به این جامعه مولدو اشتغالزایی جوانان و جلوگیری از حاشیه نشینی تاکید کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در ادامه گریزی هم به حوزه ورزشی در جامعه عشایری زد و همچنین با اشاره به نقش ورزش در افزایش سطح سلامت جامعه عشایری و تاکید بر فضای ورزشی در سایت‌های اسکان افزود: محرومیت زدایی که در جامعه عشایری موضوعیت دارد و با توجه به تخصیص اعتبارات در محرومیت زدایی برای مناطق عشایری خواستار فضای ورزشی و امکانات ورزشی در سایت‌های اسکان عشایری و مدارس عشایری شد تا جوانان غیور عشایر از تمام امکانات ورزشی استفاده کنند.

او در ادامه، میزان بارندگی در سال زراعی جاری در این استان را در مقایسه با مدت مشابه پارسال نامناسب توصیف کرد و گفت: هم‌اینک حدود ۶۰۰ روستا و ۱۵ شهر این استان در وضعیت تنش و بحران آبی قرار دارند.

رضایی افزود: با توجه به شرایط بارندگی امسال به نظر می‌رسد در انتهای امسال با مشکلات عدیده‌ای در این زمینه مواجه باشیم.

او ادامه داد: در بودجه امسال به بحث آب توجه خوبی شده و به سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان هم تاکید شده که قبل از شروع فصل گرما منابعی را در اختیار دستگاه‌های متولی در حوزه تامین آب عشایر از جمله اداره کل امور عشایر قرار دهد.

او اظهار داشت: خشکسالی تولید را تحت تاثیر قرار می‌دهد که این مساله در حوزه عشایر بسیار روشن‌تر و برجسته‌تر خودنمایی می‌کند و با توجه به آثار خشکسالی در تاب آوری جامعه باید به این موضوع به شکل جدی توجه شود.

مدیر کل امور عشایر فارس نیز در این جلسه گفت: جلسات شورای عشایر یکی از ظرفیت‌های قانونی جهت پیگیری مسائل و مشکلات جامعه عشایری است که می‌تواند به ارائه خدمات بهتر و به ارتقای وضعیت معیشت به جامعه عشایری کمک کند.

بهرامی با اشاره به اینکه معیشت عشایر استان فارس با توجه به قطب عشایری کشور عمدتا مبتنی بر دامداری است و امسال با کاهش نزولات جوی و کاهش علوفه مرتع، افزود: خشکسالی بر فعالیت‌های تولیدی و معیشتی عشایر اثرات محدود کننده بسیار زیادی دارد که می‌توان به کاهش منابع شرب دام و انسان، کاهش تامین علوفه مرتعی، فروش اجباری دام، عرضه انبوه دام به بازار و افت قیمت دام، ایجاد مشکلات معیشتی عشایر و تغییر شیوه زندگی، کاهش تولید گوشت قرمز در استان اشاره کرد.

او اذعان داشت: با توجه به خشکسالی امسال به تبع بر نحوه تعلیف دام‌ها و رشد و پرورش دام و هزینه تولید تاثیر بسزایی دارد و خواستار افزایش سهم خرید تضمینی دام عشایراستان به قیمت هر کیلو ۴۵ هزار تومان شد تا عشایر در این حوزه کمترین خسارت را متحمل شوند و شرایط تداوم زندگی و بستر ارائه خدمات تولیدی این جامعه فراهم شود.

حدود سه و نیم درصد جمعیت استان و ۱۲ و نیم درصد جمعیت کشور را جامعه عشایر فارس تشکیل می‌دهند و به همین دلیل از فارس به عنوان قطب عشایر کشور یاد می‌شود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.