به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان ،داریوش حسننژاد،مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان اعلام کرد: اکنون حجم کل مخزن سدهای مروک، ایوشان، تنگ هاله، خانآباد، کزنار و حوضیان ۲۰۸.۶۹ میلیون متر مکعب و معادل ۵۷ درصد ظرفیت ذخیره سازی آنها است.
او افزود: حجم آب موجود در مخازن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳ درصد کاهش دارد و مجموع آب ورودی سدهای استان ۱.۹۴ متر مکعب در ثانیه است.
او با بیان اینکه خروجی سدهای لرستان ۲۷۰ لیتر بر ثانیه گزارش شده است گفت: با توجه به اینکه حجم آب ورودی سدهای استان به کمتر از ۲ متر مکعب در ثانیه رسیده است ضرورت دارد کشاورزان از کشت محصولات آبدوست پرهیز کرده و الگوی کشت را رعایت کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان اضافه کرد: در حال حاضر احداث ۳۶ سد با ظرفیت ذخیره ۵۱۰ میلیون مترمکعب برای این استان در حال مطالعه و بررسی است.
حسن نژاد افزود: در حال حاضر ۱۶ سد در حوضه دز با حجم مخزن ۲۰۰ میلیون مترمکعب و ۲۰ سد در حوضه کرخه با حجم ۳۱۰ میلیون مترمکعب در حال مطالعه است که با عملیاتی شدن همه آنها ۵۱۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت آبی لرستان اضافه خواهد شد.
او گفت: متوسط تولید و خروجی آب سطحی ۲ حوضه آبریز کرخه (سیمره، کشکان و مولاب) و کارون بزرگ (سزار و بختیاری) در دراز مدت به ترتیب هفت میلیون و ۹۷۴ هزار مترمکعب و ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب است.
او اضافه کرد: مصارف آب زیرزمینی و سطحی لرستان در حوضه آبریز کرخه ۶۰۷.۹ میلیون مترمکعب است که در بخش کشاورزی ۵۱۴.۸ میلیون متر مکعب، صنعت ۱۱.۳ و شرب ۸۱.۸ میلیون مترمکعب مصرف میشود.
حسننژاد اظهار کرد: مصارف آب زیرزمینی و سطحی در حوضه آبریز کارون نیز ۵۸۶.۲ میلیون مترمکعب شامل بخش کشاورزی با ۵۱۵.۱ میلیون متر مکعب، صنعت ۱۶.۹ و شرب ۵۴.۲ میلیون مترمکعب است.
انتهای پیام/ب