به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، فرزایی عضو هیات علمی دانشکده داروسازی کرمانشاه با بیان اینکه گیاهان بهاری از دو دیدگاه طب سنتی و مطالعات مدرن پزشکی بررسی میشوند، گفت : از منظر طب سنتی همان طور که طبیعت با شروع بهار و گرم شدن هوا از سکون و انجماد خارج میشود در بدن انسان هم باید این اتفاق بیافتد و خلطها و مواد مضری که به واسطه عدم تحرک فصل زمستان در بدن وجود دارد باید از بین برود.
او گفت : جوش و خروش طبیعت و سرزندگی این فصل با مصرف گیاهان بهاری به بدن انسان منتقل میشود و مواد مضر را از بدن دفع میکند.
او افزود: از نظر علم پزشکی هم در این زمینه تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام داده ایم که ثابت میکند این گیاهان خواص درمانی بیشماری دارند.
این عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی گفت: شنگ یکی از همین گیاهان است که در فصل بهار مورد استقبال کرمانشاهیان قرار میگیرد، آنتی اکسیدان بالایی دارد و میتواند رادیکالهای آزاد را از بدن دفع کند چرا که بیشر بیماریهایی که امروزه در انسانها میبینیم در اثر وجود همین رادیکالهای آزاد رخ میدهد.
فرزایی افزود: مطالعات نشان میدهد که این گیاه اثر خیلی خوبی بر عملکرد کبد دارد و این عضو را پاکسازی میکند و از آن محافظت میکند، علاوه بر این اثرات ضد انگل و ضد میکروبی دارد و برای بیماریهای گوارشی مانند زخم معده مناسب است و مشکلات بیماریهای روده را کاهش میدهد.
او به خواص دارویی پاغازه اشاره کرد و گفت: این گیاه در درمان زخمها به ویژه زخم معده موثر است که توصیه میشود به صورت بخار پز یا آب پز و بورانی مصرف شود.
فرزایی گفت: کنگر هم خواص درمانی زیادی دارد و از دیر باز در سبد غذایی مردم این استان قرار گرفته است و سینه به سینه از گذشته خواص ان بیان شده، اما خوب است بدانیم خواص این گیاه مورد تایید بسیاری از کشورهای اروپایی نیز قرار دارد.
هیئت علمی دانشکده داروسازی کرمانشاه ادامه داد: در اروپا تحقیقاتی در این زمینه انجام شده و داروهایی از کنگر برای درمان بیماریها تولید شده است، کنگر این گیاه پرخاصیت در درمان اختلالات صفراوی و کبد چرب موثر است، موجب کاهش کلسترول میشود، از تصلب شرایین جلوگیری میکند و عوارض کبد چرب را کاهش میدهد.
او به خواص پیچک هم اشاره کرد و افزود: مصرف این گیاه موجب سم زدایی بدن میشود، از عروق و کبد محافظت میکند و مشکلات گوارشی و التهاب روده را کاهش میدهد، رسم دیرینه کرمانشاهیان استفاده از پیچک در نان با نام محلی «کلانه» است که اگر بدون روغن و نمک باشد بهترین شیوه مصرف این گیاه پرخاصیت است.
فرزایی به نحوه مصرف این گیاهان اشاره کرد و گفت: اگر فردی دچار بیماریهای گوارشی است مصرف خام این گیاهان منجر به تشدید اختلالات این دستگاه میشود، همچنین به صورت خام نباید مقدار زیادی از این گیاهان مصرف کرد.
او افزود: برای اینکه خواص این گیاهان حفظ شود بهتر است به صورت پخته و آب پز و بخار پز مصرف شود که نمونههای آن را در درست کردن انواع بورانیها و خورشتها میبینیم، سرخ کردن و استفاده از روغن به دلیل ترکیبات ضری که دارد خواص این گیاهان را از بین میبرد .
انتهای پیام/د