دکتر مصطفی اکبریان سرپرست شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین گفت: کاهش ابتلا به بیماری سالک در قصرشیرین با انجام اقدامات مداخلهای پیشگیرانه و مناسب برای مقابله بطور مستمر در دستور کار است و در این راستا عملیات جوندهکشی و سمپاشی محیطی با استفاده از طعمه برای نابودی جوندگان وحشی مخزن بیماری در مناطق شهری و روستایی انجام میشود.
به گفته وی با توجه به شرایط اقلیمی قصرشیرین که از کانونهای بیماری سالک محسوب میشود، انجام عملیات جونده کشی در سه هزار و ۶۷۰ هکتار طی چهار مرحله، سمپاشی طی ۲ مرحله در سطح ۱۲۶ هزار و ۸۴۱ متر مربع و اجرای مه پاشی در یک میلیون و ۹۴۱ هزار و ۸۷۳ متر مربع طی چهار نوبت از اقدامات مداخلهای و پیشگیرانه علیه سالک طی امسال بوده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین با اشاره به هزینه ۶ میلیارد ریالی جهت مبارزه با مخازن ناقل بیماری سالک طی امسال، گفت: توزیع توری و پشه بند در سطح روستاها، توزیع یک هزار و ۵۱۲ عدد اسپری دافع حشرات البسه لباس و چک حشره شناسی نیز از دیگر اقدامهای پیشگیرانه علیه سالک در این شهرستان است.
اکبریان ادامه داد: شناسایی مبتلایان به بیماری سالک و درمان رایگان با تجویز دارو و کرایو تراپی، برگزاری جلسات آموزشی با موضوع بیماری سالک برای کارشناسان و مراقبان و برگزاری مستمر کارگاههای آموزشی و آموزش چهره به چهره به افراد نیز در دستور کار شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین است، چون سالک یک بیماری قابل کنترل و رابطه مستقیمی با رعایت بهداشت دارد.
وی تصریح کرد: ضرورت دارد مردم در مناطق شهری و روستایی مراقبت سگهای ولگرد و حیوانات ناقل سالک در اطراف منازل خود باشند.
وی اضافه کرد: جمع آوری و دفع صحیح زباله، نخاله ساختمانی و کودهای حیوانی، بهسازی محیط و ترمیم شکافها و حفرههای موجود در دیوارهای مناطق مسکونی و محل نگهداری دام و استفاده از پماد یا قلم دفع کننده حشرات از جمله راههای پیشگیری از ابتلا به سالک است.
او گفت: ضرورت مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی در صورت بروز هر نوع ضایعه مشکوک که بیش از ۱۴ روز طول کشیده باشد؛ دیگر راهکار کنترل سالک است.
منبع:ایرنا