قدرت نمایی نیروی زمینی ارتش در رزمایش امنیتی، تهاجمی و متحرک منطقه عمومی غرب کشور با بهره‌گیری از ربات‌ها، هوش مصنوعی و تسلیحات پیشرفته به مرحله نهایی رسید.

رزمایش امنیتی، تهاجمی و متحرک نیروی زمینی ارتش در منطقه عمومی غرب کشور واقع در مرز‌های کرمانشاه به استعداد تیپ‌های ۵۵ هوابرد، ۱۸۱ زرهی، پهپاد، هوانیروز، گردان‌های جنگ الکترونیک، سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی و سایر واحد‌ها و نیرو‌های پشتیبانی کننده در حال عملیات، برای نخستین بار با رونمایی از سامانه بمب‌های لیزری با قابلیت دقیق‌زنی، نقطه‌زنی و قدرت انهدام بالا و امکان بهره‌گیری در انواع شرایط جوی و جغرافیایی برگزار شد.

در این رزمایش نیرو‌های ارتش با استفاده از تجهیزات و تسلیحات دارای چهار ویژگی دورزنی، دقیق‌زنی، هوشمندی و شبکه‌محوری، توانمندی‌های دفاعی و تهاجمی خود را مورد ارزیابی و سنجش قرار دادند.

امکان سنجی تحرکات مختلف قوای نظامی در شرایط متفاوت جوی و جنگی از دیگر جلوه‌های رزمایش اخیر ارتش جمهوری اسلامی در مرز‌های غربی استان کرمانشاه است؛ جایی که جنگ تحمیلی هشت ساله ایرانیان از آنجا آغاز و در همان نقطه پایان یافت؛ موضوعی که از نگاه برخی ناظران امور حاوی پیام‌های خاص به دشمن است.

از قابلیت‌های بالای این رزمایش رونمایی از عملیات پرواز تجمعی ـ مشارکتی با قابلیت طی مسافت‌های بالای ۱۵۰۰ کیلومتر بود که برای انهدام همزمان متعددی از استحکامات دشمن پیش بینی شد.

رزمایش اقتدار ۱۰۰ فروندی هوانیروز ارتش با هدف رونمایی از آیین الحاق بیش از۱۰ فروند انواع بالگرد‌های ۲۰۵، ۲۰۶، ۲۰۹ و ۲۱۴ به ناوگان بالگردی پایگاه یکم رزمی مستقر در کرمانشاه و طی مسافتی بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر به منطقه رزمایش نزاجا در نزدیکی منطقه مرزی نفت‌شهر جهت اجرا و انجام مأموریت‌های محوله از دیگر جلوه‌های این رزمایش بود.

به گفته فرماندهان ارتش از نکات برجسته رزمایش، امنیتی، تهاجمی و متحرک ارتش در منطقه عمومی غرب کشور بهره‌گیری از ربات و هوش مصنوعی در عملیات رزمی و شناسایی بود که نشان دهنده حرکت ارتش به سمت جنگ‌های نوین مبتنی بر فناوری پیشرفته است.

در همین پیوند فرماندهان پهپادی ارتش اهداف برگزاری این رزمایش را ارتقای توان بازدارندگی، افزایش تحرک و سرعت عمل نیرو‌ها در مقابله با تهدیدات احتمالی و آزمایش تسلیحات و تجهیزات جدید بیان کردند.

فرماندهان پهپادی می‌گویند: نیروی زمینی ارتش در رزمایش امنیتی، تهاجمی و متحرک غرب کشور تنها گوشه‌ای از توانمندی بالای نظامی را با انجام عملیات پرواز جمعی پهپاد‌ها با بهره‌گیری از توان پهپاد انهدامی آرش با سر جنگی ضد استحکامات، ضد تجمع نفرات و آتش‌زا، پهپاد مهاجر۶ و ابابیل ۵ و امکان استفاده از بمب‌های هوشمند اُپتیکی و هدف‌زنی با انواع سامانه‌های ناوبری تلفیقی و نهایتاً بمب‌های قائم، دستواره، آرمان و انواع موشک‌های الماس به نمایش گذاشت.

رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز در محل رزمایش ضمن تاکید بر دست بالای ارتش در بهره مندی از علوم رباتیک، هوش مصنوعی و جنگ الکترونیکی به آمادگی بالای این نیرو‌ها در دفاع از کیان کشور اشاره کرد.

سرلشگر محمد باقری با تحسین قوای نظامی کشورمان در دست یابی به علوم و فنون جدید رزم گفت: برای مقابله با دشمن در حوزه‌های جنگ الکترونیک از آمادگی لازم برخورداریم و قوای نظامی؛ امنیت و آسایش ملت را به نحو مطلوب و شایسته تأمین خواهند کرد.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این رزمایش ضمن تاکید بر آمادگی کامل و مستمر نیرو‌های نظامی متناسب با هر تهدید سرزمینی، هدف از برگزاری رزمایش را در مناطق عمومی شرق و غرب کشور، برنامه‌ریزی نیروی زمینی ارتش در راستای حرکت به سوی بهره‌مندی از فن‌آوری‌های نوین در جنگ‌های نوظهور بیان کرد.

سرلشکر عبدالرحیم موسوی با اشاره به رونمایی تنها بخشی از توانمندی نیروی زمینی ارتش در راستای ارتقای آمادگی حداکثری برای جنگ‌های نوپدید در این رزمایش، گفت: ارتش ضمن بکارگیری از دستاورد‌های جدید و روز آمد؛ از آن فقط برای ایجاد امنیت و آرامش ملت استفاده می‌کند.

در این رزمایش همچنین برای نخستین بار عملیات رباتیک علیه نفربر‌ها و تانک‌های دشمن انجام شد که معاون عملیات نیروی زمینی ارتش در این خصوص با اشاره به رونمایی از تسلیحات پیشرفته به اجرای پرواز جمع پدافندی با هدف دفع حملات ریزپرنده‌های دشمن از عملیاتی شدن موشک ضد زره بدر نیز خبر داد که قادر است اهدافی تا مسافت ۲ کیلومتر را مورد اصابت و نابودی قرار دهد.

معاون عملیات نیروی زمینی ارتش نیز با اشاره به اولین‌های رزمایش غرب کشور تأکید کرد: در این رزمایش، نیروی زمینی ارتش همزمان با هلی‌برن تیپ ۳۵ نیرو مخصوص به منطقه عملیاتی، اقدام به «اِسلینگ» یک قبضه توپ ۱۰۷ میلی‌متری در تاریکی مطلق شب کرد که این مهم در نوع خود، در سطح نیرو‌های مسلح کشور امری نادر و یگانه است.

سرتیپ کریم چشک برهم زدن حداکثری سازمان رزم دشمن و عناصر تروریستی در مناطق تجمع آن سوی مرز‌ها از طریق انجام عملیاتی پیش‌دستانه و برابر اطلاعات و داده‌های گردآوری شده را از عناصر و نیرو‌های بیگانه دیگر اهداف این رزمایش در غرب کشور بیان کرد.

به اعتقاد برخی ناظران امور رزمایش اخیر مرز‌های غرب کشور به بازنگری دشمن در میزان توانمندی قوای نظامی ایران منجر خواهد شد چراکه توانمندی‌های تمرین شده فقط بخشی کوچکی از توان یکی از نیرو‌های دفاعی ارتش ایران است که می‌تواند در هم پوشانی و هم افزایی با دیگر نیرو‌های هوایی و دریایی و دیگر بخش‌های نیرو‌های مسلح همچون بسیج مردمی و سپاه پاسداران تبدیل به یکی از بی‌بدیل‌ترین ارتش‌های جهان شود.

قدرت درون زای نیرو‌های مسلح ایران بویژه ارتش جمهوری اسلامی برگ دیگری از جلوه گری رزمایش اخیر بود چراکه ارتش پیش از پیروزی انقلاب متکی به دیگر کشور‌ها بود، اما اکنون همزمان با دهه فجر و در چهل و ششمین سال عمر انقلاب اسلامی به قدرت مبتنی بر دانش و مهارت جوانان کشور و بی نیاز از هر کشوری تبدیل شده است.

منبع:ایرنا

برچسب ها: رزمایش ، غرب کشور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.